Blog

Dagje voor mijzelf – Terug in balans

Afgelopen dinsdag had ik een heerlijk verwendagje voor mijzelf. Lucas was op de opvang en speelde vrolijk buiten met de kindjes (we krijgen altijd leuke foto’s doorgestuurd) en ik rommelde in huis, ruimde de boel lekker op en werkte aan het leegmaken van de inbox. Ik kreeg hele toffe mailtjes over mooie projecten voor mijn werkzaamheden als tekstschrijver. Ook mocht ik op stap, want ik kreeg een heerlijke gezichtsbehandeling bij huidinstituut Karin. Daar mocht ik het nieuwste vliesmasker van het merk Pascaud proberen en dat was een geweldige belevenis! Ik vertel je meer over deze fijne dag.

De dag begon heel relaxt met Lucas die vanuit zijn kamertje ‘Hallooooooow hallololo halloooow’ bleef roepen. Daarna kwamen alle woorden voorbij die hij ondertussen kent, dat riedeltje wordt dagelijks langer en langer. Van o.a. beer, Poes (onze kat), auto, teen, hoofd, oor, mango, banaan, bal, papa, mama, oma, blauw, sok, klaaaaaaar en heel trots ’toetje’. Ook zegt hij met zichtbare pretoogjes ‘hopsakee’ wanneer hij gaat staan of netjes zitten. In zijn bedje oefent hij erop los, ondertussen kleed ik mij snel aan voordat ik hem uit bed til. Van het horen van zijn stem, word ik meteen vrolijk. Zeker als hij weer lekker druk is met woordjes en klanken oefenen. We ontbijten met z’n drieën en ik breng Lucas naar de opvang. Dan is het tijd om bergen te verplaatsen. Eerst in huis en daarna met werk.

Aan het einde van de ochtend is het tijd voor me-time! Het is lang geleden dat ik heb genoten van een gezichtsbehandeling en daarom verheugde ik mij er erg op. Ik kreeg een warm welkom van Karin, de eigenaresse van deze huidinstituut in Woerden. Ik keek mijn ogen uit in de prachtige salon en vond het ook erg goed te bereiken. Parkeren kon voor de deur en dat maakte het allemaal extra makkelijk. Karin vertelde enthousiast en met veel passie over de totstandkoming van haar salon en ik krijg meteen energie van haar verhaal. Zo inspirerend wanneer ondernemers zulke mooie successen hebben geboekt dankzij het tonen van moed in combinatie met hard werken. Ik heb dan ook veel bewondering voor Karin en de hoeveelheid kennis waarover zij beschikt. Met veel bevlogenheid vertelt zij over de behandeling van Pascaud en de producten die zij gaat gebruiken om mijn huid een boost te geven.

Voordat we gaan beginnen, analyseert Karin mijn gezicht en krijgt mijn huid een heerlijke massage. Oneffenheden worden aangepakt en dan kan het vliesmasker haar werk doen.  Pascaud heeft 3 behandelingen met innoverende vliesmaskers ontwikkeld: De Soothing & Calming-, de Brightening & Refining- en de Clarifying–behandeling. Elke behandeling bevat een uniek vliesmasker dat zijn eigen specifieke werking heeft. Wanneer welk vliesmasker ingezet wordt, is afhankelijk van welk huidprobleem je wenst aan te pakken. De vliesmaskers zitten boordevol natuurlijke ingrediënten en bevatten geen bewaarmiddelen. Het vliesmasker wordt bevochtigd en vervolgens op je huid aangebracht. Hierover komt een siliconenmasker dat het masker op zijn plaats houdt, compressie zorgt ervoor dat alle werkzame stoffen diep in de huid kunnen indringen.

Ik had niet verwacht dat het vliesmasker daadwerkelijk een silicionenmasker zou zijn die over het gezicht wordt geplaatst, maar het maakte de totale behandeling echt compleet. Je voelt het masker verrassend genoeg niet meer zitten, terwijl het juist extra goed haar werk kan doen. Ik vond het ongelooflijk ontspannend, zacht en verfrissend. Het was echt een cadeautje om deze behandeling bij Karin te mogen beleven en ik ben haar dan ook erg dankbaar voor deze geweldige basis. Ik kreeg meteen zoveel zin om beter voor mijzelf te zorgen! Deze behandeling zorgde ervoor dat ik weer terug ging in balans. Voor jezelf zorgen vormt de basis, vanuit daar kan je er ook beter voor anderen zijn. Dank Karin voor deze fijne reminder én geweldige boost voor mijn huid!

In de middag werkte ik aan mijn onderneming en het businesscoachtraject, waar de puntjes van op de i worden gezet. De me-time dag sloot ik af met een heerlijke training, al was het erg benauwd buiten. Toch voelde het goed om hard te lopen en te werken aan mijn conditie. In de avond las ik het inspirerende boek ‘Een pleidooi voor verveling‘. Het boek is geschreven door Manoush Zomorodi en ik vind het echt een aanrader. Het is een must read voor iedereen die zichzelf weinig tijd en ruimte gunt om even te ontspannen en op te laden. Zomorodi beschrijft in haar boek hoe je productiever en creatiever wordt door af en toe lekker weg te dromen. Volgens Manoush Zomorodi is verveling een onmisbaar instrument om onze levens gelukkiger, productiever en creatiever te maken. Met praktische oefeningen helpt zij je om meer helderheid in je werk en leven te ervaren. Een heerlijk boek om te lezen!

Ik heb genoten van deze dag vol me-time en mooie projecten om aan te mogen werken. Ik wil Karin en Pascaud bedanken voor deze geweldige dag. Het gaf een fantastische boost om (nog) beter voor mijzelf te zorgen en het was echt een heerlijke ervaring!

Heb jij al een keer een gezichtsbehandeling gehad? Vond je het fijn? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.