Blog

Dagje naar Amsterdam – Workshop illustreren, eerste poké bowl en Rijksmuseum

paperbrush studio by dagmar valeriei

Yes, wat een feestje! Afgelopen zaterdag genoot ik van een dagje voor mijzelf. Ik deed allerlei activiteiten die ik al heel lang wilde doen en ondernemen, waardoor ik terugkijk op een geweldige tijd. Het was natuurlijk ook fantastisch weer en de zon scheen volop; dat maakte het helemaal af! Ik ging lekker naar Amsterdam toe, genoot van een workshop illustreren bij Paperbrush Studio én ging naar het Rijksmuseum. Ook lunchte ik bij een geweldige hotspot én keek ik kritisch naar mijn kledingkast… Lees je mee?

Met de trein naar Amsterdam

De dag begon met een croissantje, jam en verse sap. Lucas werd opgehaald en ging gezellig een dagje met oma op stap, terwijl ik met de trein naar Amsterdam afreisde. Met verse kersen die ik van de buurvrouw had gekregen en het boek Elementaire gewoontes geschreven door James Clear, werd de treinrit al een ontspannen reis waar ik volop genoot. De inzichten en lessen uit het boek maakten veel indruk op mij en ik bleef de interessante zinnen opschrijven in mijn bullet journal.

Workshop bij Paperbrush Studio

Eenmaal in Amsterdam reisde ik naar Amsteldijk met de tram, waar ik de workshop illustreren met aquarel volgde bij Paperbrush Studio. De getalenteerde Àngela vertelde gepassioneerd over de totstandkoming en deelde tips over het toepassen van handige technieken. Het was zo ontspannend om te luisteren, te ontdekken, te zien én zelf te proberen! Het gaat mij vast en zeker helpen bij het vinden van mijn eigen illustratiestijl. Met veel plezier volgde ik de workshop en daarna was het tijd voor de late lunch. Ik roep al een lange tijd dat ik graag een poké bowl zou willen eten en ik liep daarom naar SLA Amsterdam waar ik van elke hap genoot. Ook het sapje was erg lekker en verfrissend. Ik las het boek ondertussen uit en vond het stiekem heel ontspannend om in mijn eentje in het restaurant te zitten. Ook een leuke en vernieuwende ervaring die ik nog niet eerder zo bewust had gedaan. Heerlijk!

Het Rijksmuseum bezoeken en kunstwerken bewonderen

Ten slotte ging ik naar het Rijksmuseum om deze creatieve en inspirerende dag af te maken. Ik verheugde mij erg op dit bezoek, waarbij ik rustig alle kunst kon bewonderen. Het helpt mij enorm bij het vinden van mijn eigen creatieve stijl, door ook na te denken wat mij aanspreekt bij andere kunstwerken. Ik kwam per toeval meteen bij de Nachtwacht uit en genoot van de bibliotheek in het Rijksmuseum; echt een boekenhemel! Ook was er een zaal met prachtige vazen waarvan ik hoogstwaarschijnlijk niet eens de waarde uit kan spreken. Daar loop ik altijd met een grote boog omheen, want ik heb soms een zeer onhandige fase (vaas #woordgrapje) en ik ben eenmaal als de dood dat ik zo’n indrukwekkend kunstwerk omstoot. Nu heb ik natuurlijk een aansprakelijkheidsverzekering, deze heb ik afgesloten bij FBTO, waardoor ik wereldwijd verzekerd ben als ik schade veroorzaak aan iemand anders of de spullen van iemand anders. Zo voorkom je hoge kosten, ook ben je verzekerd voor schade door jouw kids. Of ik deze verzekering goed had afgesloten bij FBTO, controleerde ik ook nog even voor de zekerheid na de geboorte van onze zoon Lucas. Met een kleintje kan er eenmaal sneller iets gebeuren en zo voorkom je grote verrassingen mocht er toch per ongeluk schade ontstaan. Goede verzekering of niet; de voorpagina van kranten wil ik graag halen met positief nieuws. Om deze dag ook op een gezellige manier af te sluiten: de kunstwerken staan allemaal nog in perfecte staat overeind en ik heb mij ontzettend goed vermaakt op deze heerlijke me-time dag.

Een geweldige me-time dag!

Het was heel fijn om lekker zelf op pad te gaan en te genieten van het bruisende Amsterdam. Het voelde echt even als een vakantiedag om er te zijn en te genieten van de bezienswaardigheden. Ook de workshop maakte veel indruk; ik heb er veel geleerd van Àngela en de medecursisten. Binnenkort ben ik weer in Amsterdam te vinden voor het vervolg van de persoonlijke cursus die ik bij haar volg om mijn eigen stijl nog beter te ontdekken. Eenmaal thuis dook ik lekker vroeg in bed om alle indrukken op mij in te laten werken. Ik verheug mij erop om alle kennis in de praktijk te brengen! De recensie van het boek Elementaire gewoontes staat online, het is echt een aanrader. Ik zie je gauw weer op mijn blog. Dank je wel voor het lezen en tot snel!

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.