10 x Gelukkiger dan je nu bent

10 x Gelukkiger dan je nu bent

geluk tips bydagmarvalerie

Hoera, het is internationale Dag van het Geluk! Happiness is homemade, maar ben je eigenlijk wel gelukkig? Op een schaal van 1 tot 10 geef ik mijn leven een dikke 8. De ene dag zit het wat hoger dan de andere dag, maar over het algemeen ben ik echt heel blij met waar ik nu mag staan. Om naar de 10 te komen wil ik heel graag nog stappen maken, maar dat ik dagelijks uit mijn bed spring van nieuwsgierigheid wat de dag mij zal brengen staat vast. Welk cijfer geef jij je geluksgevoel? Ik deel 10 tips en tricks om gelukkiger te worden dan je nu bent. 

Spontaniteit en speels – Waarom neem je het leven zo serieus? Er zijn verantwoordelijkheden, verplichtingen, maar even gek doen of een goede lachbui waardoor je tranen in je ogen krijgt, hoe voelt dat? Van spelen word je blij net als van spontane gekkigheid. Vertel die mop (Wat is oranje en heel dapper? Een wortheldje), dans door de woonkamer of veroorzaak een kussengevecht; je bent nooit te oud om te huilen van het lachen!

♧ Let it go – *zingt uit volle borst het liedje uit Frozen* Heeft het nut dat je je suf piekert totdat je hoofdpijn krijgt (en dat je een maandomzet voor de apotheek aan paracetamol opkoopt)? En helpt het om je je 24/7 zorgen te maken over elke situatie die net iets anders verloopt dan gepland (terwijl je haar elke minuut grijzer wordt)? Drie keer raden wat het antwoord is. Vraag jezelf af of het helpt dat je je zo druk maakt of dat je je energie op een efficiëntere manier kunt gebruiken. Ook energie kan je maar één keer uitgeven! 

Zeuren als een oude zaag – Word jij door je vrienden als klaagmuur bestempeld? Oepsie, dan is er werk aan de (fashion musthaves) winkel. Let op je houding, je woorden en handelen. Vul dat ‘halflege’ glas (champagne please!) zodat hij op driekwart vol eindigt en zorg dat er niet veel ‘klaagjes’ ontsnappen! 

Geluk is geen ding – Geluk hoeft geen investering te zijn in de vorm van geld, het kan bijvoorbeeld ook energie, moeite en tijd kosten. En juist de échte geluksmomenten die je weten te raken, worden meestal niet gecreëerd door de materiële bezittingen, maar door ervaringen, anderen of door jezelf. Investeer in jezelf, in anderen, in ervaringen, groei en kansen. Enjoy! 

Durf te groeien – Kies met je hart en voel waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Durf te groeien in de richting die je zo compleet laat voelen en ontwikkel je talent op dat gebied. Choose a job you love and you’ll nevere have to work a day in your life. 

♧ Count your blessings Mijn Lucky List schrijf en deel ik om de twee weken op mijn blog, hij wordt langer en langer! En dat komt niet  door het feit dat ik meer leuks doe en er meer gelukkige momenten zijn in mijn leven, maar omdat ik mij steeds meer bewust word van al het geluk (groot en klein) om mij heen! Houd jij ook een lijstje vol geluksmomenten bij? 

Stap uit je comfortzone – Brrr… dat voelt in het begin misschien als een koude douche, maar je gaat er geen spijt van krijgen! Sterker nog, ik weet 99,99999999 % zeker dat je achteraf met veel trots gaat terugblikken. Wedden om zo’n lekkere paasei?

♧ Smile – Die glimlach staat je ontzettend goed! Vind je het lastig dan volgt hier een stappenplan. Trek eerst je linkerkant van je lippen wat op, voel je de spieren hun werk doen? Dan is het goed! Trek dan de rechterkant op en ontspan vervolgens je onderlip zodat deze gaat ‘hangen’ en je tanden iets zichtbaar worden. Hoera, je bent geslaagd voor de glimlach! En laat deze door niets en niemand van je afnemen! 

Zoom in op geluk – Het leven is niet perfect en dat zal het ook nooit worden. Er komen tegenslagen in je leven of misschien heb je er al genoeg gehad. Geen leven is vlekkeloos, maar de kunst is om niet alleen te benadrukken wat er niet goed ging, maar juist te focussen op geluk. Wat je aandacht geeft zal immers groeien en zich vermenigvuldigen!

Aan de slag – Ik begon dit artikel met de quote Happiness is homemade omdat ik erin geloof dat we zelf grotendeels verantwoordelijk zijn voor hoe we geluk ervaren. Als je er niet voor open staat, dan zal je het ook minder zien en beleven. Volg je hart, jaag je dromen na, geniet en blijf dichtbij jezelf. Wacht niet af, maar vergroot het geluk van jezelf én voor anderen. Want geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. 

En vind je het lastig om geluk te zien? Neem dan een kijkje op mijn Facebookpagina, waar ik elke ochtend inspiratie omtrent geluk post met de titel ‘Klein geluk’ zodat je de dag vrolijk kunt beginnen.

Op een schaal van 1 tot 10 (heel goed), welk cijfer geef jij je geluksgevoel?

 Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 49 reacties.

 1. Marion

  Zo, dit artikel zet me even aan het denken. Een half jaar geleden gaf ik mijn dagen cijfers, omdat ik mijn depressie in kaart wilde brengen. Ik mocht blij zijn als ik een keer een voldoende haalde. Nu kan ik, ondanks dat ik nog ziek thuis zit, vol overtuiging mijn dagen een 7 geven. Soms zit er zelfs al een 8 tussen. Wauw, dat besef ik gewoon nu even door dit artikel. Thanks, Dagmar. X
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Donderdag 19/3My Profile

 2. Celeste

  Wat een bijzonder artikel! Soms sta je hier helemaal niet bij stil, terwijl dat eigenlijk wel heel belangrijk is. Vooral de tip stap uit je comfort zone is een goede. Ik stap nu steeds vaker uit mijn comfort zone en merk echt dat het helpt. Niet alleen kan je trots op jezelf zijn, maar je maakt ook veel leukere dingen mee en haalt simpelweg meer uit het leven, wat mij dan weer gelukkiger maakt! ;) Oh, ik dwaal een beetje af haha. Een sterk artikel, Dagmar!
  Celeste onlangs geplaatst…Medische Weetjes #2My Profile

 3. Renske

  Wat een inspirerend artikel! Ik geef toe: soms sta ik te weinig stil bij de (kleine) geluksmomenten. Goed idee om er een lijstje van te maken! Op die manier zijn we allemaal bewuster van wat er om ons heen gebeurt en wat ons gelukkig maakt. Hoe zeggen ze dat ook alweer: één negatief moment moet worden opgeheven door vijf (of meer?) positieve momenten? Op dit moment geef ik mijn geluksgevoel een 7. Ik ben over het algemeen bescheiden met het geven van cijfers aan mezelf (tja, ik moet nodig uit mijn comfortzone stappen! ;)). Met jouw tips en tricks ga ik er zeker een 10 van proberen te maken. Let’s do it! :)
  Renske onlangs geplaatst…Birthday weekendMy Profile

 4. Ik noem mijzelf soms ook wel een ‘miepert’, want ik ben ook gewoon heel goed in zeuren als ik iets even zwaar bagger vind. Mijn geluksgevoel heb ik in de afgelopen 5 jaar echt van de straatstenen op moeten rapen en dus is mijn cijfer nog altijd niet zo hoog, maar hij is wel aan het klimmen en daar houd ik dan ook stevig aan vast, want ik ben er klaar mee en wil stiekem gewoon die ruim voldoende halen, dat is al goed genoeg. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Muziek Om Vrolijk Van Te WordenMy Profile

 5. Anniek

  Fijne tips zeg, thanx! Zelf geef ik mijn leven denk ik een 7,5, het zou nog ietsje hoger worden als ik klaar ben met school en lekker kan doen waar ik ook echt plezier in heb! (kuch-bloggen) En ja, van spontane acties ben ik ook fan, maar dat is wel weer lastig nu ik het vaak zo druk heb.. :)
  Anniek onlangs geplaatst…Vlog / rustig beginnen, OV-stress & event!My Profile

 6. Linda

  Mooi positief artikel! Ik moest ook echt glimlachen aan het eind: als je gaat proberen om te lachen dan schiet je ook gewoon in de lach, heel leuk vind ik dat!
  Momenteel zit ik denk ik op een 7/7,5. Ik doe veel leuke dingen, geniet van de mensen om me heen en heb wisselende dagen; ik zoek alleen nog een nieuwe uitdaging en die hoop ik in september op de hogeschool (lerarenopleiding) te gaan vinden! Tot die tijd zoek ik allerlei uitdagingen om mijn geluksgevoel op peil te houden.
  Linda onlangs geplaatst…Persoonlijke update | Hogeschool, stage, werk (?), afspraken, blog.My Profile

 7. Heel mooi artikel :D Soms heb ik van die intense geluksmomenten, zonder een echt reden :3
  Ik heb trouwens de vragen van jouw tag over eten gebruikt :) Ik vond de tag zoooo ongelofelijk leuk!
  Ik heb jou natuurlijk genoemd in mijn artikel met een link naar jouw blog ;)
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…TAG – SOMETHING ABOUT FOODMy Profile

 8. Ingeborg

  Zo’n mooi artikel! Op dit moment geef ik mijn geluksgevoel een 6, omdat ik gestrest ben voor mn toets zo. Maar dagelijks ligt hij toch echt wel rond de 8! <3
  Ingeborg onlangs geplaatst…Today’s essentialsMy Profile

 9. Amy

  Wauw Dagmar, dit artikel zet me aan het denken. Mijn geluksgevoel jojoot nogal eens tussen de 4/5 en de 8. Maar ik doe hard mijn best om ook als het even niet zo lekker gaat de positieve dingen te zien en zo dat cijfer stabiel te krijgen. Dat gaat steeds beter! Dank voor deze inspirerende woorden :-)
  Amy onlangs geplaatst…Twintiger aan het woord: Bente (25) vond haar droombaanMy Profile

 10. Svenja

  Je geeft weer een hoop fijne tips. Vooral dingen los laten moet ik echt wat beter leren, ben daar soms zo slecht in! Ook wil ik wat vaker uit mijn comfort zone stappen. Als ik het doe, voelt dat mestaal zo goed en voldaan. Ik ga er vanaf nu echt meer aan denken <3
  Svenja onlangs geplaatst…Home Inspiration / Haal de lente in huis met JyskMy Profile

 11. Sophie

  Mooi artikel weer Dagmar! Ik geef het op dit moment een 6. Ik ben hard op weg naar meer geluk, positiviteit en optimistisch zijn maar het is lastig soms!
  Sophie onlangs geplaatst…Een nieuw levensmotto?My Profile

 12. Esther

  Hele goede tips staan erbij zeg. Ik geef mijn geluk ook een dikke 8, er is eigenlijk niks wat tegen zit momenteel. Ik voel me goed, het gaat goed, lieve mensen om me heen en ik weet zeker dat het weer hier een grote rol in speelt. Ik maak elke dag een foto voor mijn Picture a day. Het is de bedoeling dat ik elke dag van een positief iets een foto maak. Iets wat me blij of gelukkig maakt. Echt fijn om stil te staan bij deze momenten :)
  Esther onlangs geplaatst…Stappen richting een gezonder leven: sportenMy Profile

 13. lonneke

  Oh prachtig artikel weer lieverd, je hebt zoveel talent!
  Het is zo belangrijk om even stil te staan bij hoe je je voelt.
  Ik geef mijn geluk op dit moment een 7! Het gaat hartstikke goed met me maar ik wil nog wel wat persoonlijke punten ontwikkelen zodat ik helemaal tevreden met mezelf kan zijn.
  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…3 Lip Butters van The Body Shop!My Profile

 14. Deisy

  Wat een prachtig artikel en ook hele goede tips lieve dame! Ik ben het vooral met je eens dat je geluk moet zoeken in kleine dingen. Het leven is inderdaad een aaneenschakeling van gebeurtenissen (soms naar en soms leuk) waar we mee moeten omgaan. Zulke gebeurtenissen kan je gewoon niet je leven laten controleren, maar op zoek gaan naar de kleine mooie dingen. Daar ben ik echt elke dag dankbaar voor… X
  Deisy onlangs geplaatst…Door deze tips blijft bloggen leuk!My Profile

 15. Kelly

  Wat een prachtige tips staan erbij! Nu heb ik gelukkig de mazzel dat ik positief ingesteld sta en eigenlijk overal wel het positieve van inzie, maar ja ook ik kan wel eens zeuren om iets kleins. Gelukkig zoeken in kleine dingen zeg ik ook altijd, want je hoeft toch niet gelukkig te worden van alleen maar grote dingen? Ik kan al heel erg gelukkig worden als de zon schijnt, of van lieve mensen om mij heen! Heel mooi artikel Dagmar! Fijn weekend alvast!
  Kelly onlangs geplaatst…Snapshots #10 – Tegels uitzoeken / Fluffy jas & SuitsMy Profile

 16. tiffany

  Wat een mooi een inspirerend artikel. Ik heb een artikel gemaakt voor vandaag op mijn blog over geluk, had geen idee dat het vandaag internationale dag van het geluk was. Haha, over geluk (hebben) gesproken!
  tiffany onlangs geplaatst…Hoe wordt je gelukkig?My Profile

 17. Shirley

  Mooi artikel! Ik denk dat ik mezelf een 7 of misschien wel een 8 geef. Het is prima zo, maar soms kan het wat beter :) Dit artikel is dan ook erg mooi om te lezen. En ik ben je gaan volgen voor een portie dagelijks geluk!
  Shirley onlangs geplaatst…Nieuwe sportcollectie: StellaSportMy Profile

 18. Frauke

  Hele leuke tips en vooral ook superfijn geschreven! Je hebt groot gelijk :)! Ik hou – geïnspireerd door jou – een lijstje bij met dingen waar ik gelukkig van word, en dat helpt zeker! Je staat er veel meer bij stil :). Ik heb nog wel wat werk omdat ik snel negatief denk maar daar is helemaal geen reden toe! Dus, ik ga deze post onthouden! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: colour block clockMy Profile

 19. Wauw wat een inspirerend artikel. Het zet me echt eventjes aan het denken. Het liedje Let it go vind ik er heel mooi bij passen. Dit moet ik zelf ook beter doen. Wanneer iedereen beter stil staat bij de kleine dingen, wordt iedereen hier gelukkiger van!!
  Marlies van Wijk onlangs geplaatst…FASHION | SHOPLOGMy Profile

 20. Dita

  Leuk artikel! Ik ben erg gelukkig met hoe mijn leven nu is. Toevallig had ik het er gister met mijn vriend nog over. Ik zou mijn leven nu zeker een 8 geven!

 21. Sophie

  Wat een heerlijk artikel weer! Ik geef mijn leven ook een dikke 8, hoewel het op sommige momenten echt wel even minder is. Maar daarvoor moet je ook moeite doen, je kunt het heft helemaal in eigen handen nemen ben ik van mening!
  Sophie onlangs geplaatst…MAC Viva Glam Miley CyrusMy Profile

 22. Daphne

  Wat een heerlijk artikel weer Dagmar <3 Zoveel mogelijk lachen op een dag staat bij mij gelijk aan ultiem geluk!
  Daphne onlangs geplaatst…Spring Is In The Air!My Profile

 23. Xaviera

  Heel mooi om weer zo’n artikel vol inspiratie te lezen! Goede tips geef je ook allemaal. Mijn geluksgevoel geef ik nu een 7, het kan nog veel beter maar vergeleken met waar ik vandaan kom is dit echt een geweldig cijfer waar ik heel blij mee ben! :D
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #12 – IntuïtieMy Profile

 24. Evelien

  Wat een inspirerend artikel. Op dit moment zit mijn gevoel nogal in een rollercoaster, waardoor ik op sommige momenten me heel slecht voel (een 4) en veel moet huilen en ik me op andere momenten juist super gelukkig voel en geniet van alles. De kunst is nu om mijn balans terug te vinden. Je fijne woorden dragen daar zeker aan bij.
  Evelien onlangs geplaatst…Recept: crunchy granolaMy Profile

 25. Guusje

  Het perfecte recept voor een vrolijke dag! Vooral niet zeuren helpt enorm, heb je meteen zo’n positieve uitstraling tegenover jezelf en je omgeving!
  Guusje onlangs geplaatst…Outfit – Sunny, happy daysMy Profile

 26. Manon

  Prachtig artikel en wat schrijf je toch leuk, om vrolijk van te worden! Als je mij een jaar geleden zou vragen wat voor cijfer ik mijn leven zou geven dan zou dat een dikke 5 of nog minder zijn, maar nu een 7, omdat ik nu weet dat je niet kan gaan zitten kniezen in een hoekje.

 27. Lieke

  Na het lezen van je artikel is mijn geluksniveau weer even wat gegroeid. Wat schrijf je toch leuk, met al je grapjes er doorheen! Fijn om handvatten te krijgen om je geluk vast te houden.
  Ik kan mijn bui nog te veel laten beinvloeden van dingen buitenaf. Waardoor ik nu ook even baal van wat er om me heen gebeurd. Dan is een lijstje happy moments wel prettig om terug te kijken op wat voor leuke dingen er allemaal gebeurd zijn.
  Lieke onlangs geplaatst…My happy moments #7My Profile

 28. Anneleen

  Mooie tips! Ik vind het fijn dat je ons blijft motiveren met positieve en gelukkige artikeltjes! Fijn weekend, lieve Dagmar!

 29. Esmée

  Wat een mooi artikel! Ik ben heel gelukkig met mijn leven op dit moment, maar er zijn best wel dingen die ik kan veranderen. Ik doe graag lekker gek, maar ik ben niet iemand die constant een lach opzet, iets wat ik best eens mag oefenen. ;)
  Esmée onlangs geplaatst…20 redenen voor een Efteling abonnementMy Profile

 30. Cindy

  Uit je comfort zone brengt zoveel leuks, maar het is elke keer wel een dingetje hoor. Super leuk geschreven weer, erg inspirerend, as always!
  Cindy onlangs geplaatst…LentekriebelsMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge