Blog

10 x Gelukkiger dan je nu bent

geluk tips bydagmarvalerie

Hoera, het is internationale Dag van het Geluk! Happiness is homemade, maar ben je eigenlijk wel gelukkig? Op een schaal van 1 tot 10 geef ik mijn leven een dikke 8. De ene dag zit het wat hoger dan de andere dag, maar over het algemeen ben ik echt heel blij met waar ik nu mag staan. Om naar de 10 te komen wil ik heel graag nog stappen maken, maar dat ik dagelijks uit mijn bed spring van nieuwsgierigheid wat de dag mij zal brengen staat vast. Welk cijfer geef jij je geluksgevoel? Ik deel 10 tips en tricks om gelukkiger te worden dan je nu bent. 

Spontaniteit en speels – Waarom neem je het leven zo serieus? Er zijn verantwoordelijkheden, verplichtingen, maar even gek doen of een goede lachbui waardoor je tranen in je ogen krijgt, hoe voelt dat? Van spelen word je blij net als van spontane gekkigheid. Vertel die mop (Wat is oranje en heel dapper? Een wortheldje), dans door de woonkamer of veroorzaak een kussengevecht; je bent nooit te oud om te huilen van het lachen!

♧ Let it go – *zingt uit volle borst het liedje uit Frozen* Heeft het nut dat je je suf piekert totdat je hoofdpijn krijgt (en dat je een maandomzet voor de apotheek aan paracetamol opkoopt)? En helpt het om je je 24/7 zorgen te maken over elke situatie die net iets anders verloopt dan gepland (terwijl je haar elke minuut grijzer wordt)? Drie keer raden wat het antwoord is. Vraag jezelf af of het helpt dat je je zo druk maakt of dat je je energie op een efficiëntere manier kunt gebruiken. Ook energie kan je maar één keer uitgeven! 

Zeuren als een oude zaag – Word jij door je vrienden als klaagmuur bestempeld? Oepsie, dan is er werk aan de (fashion musthaves) winkel. Let op je houding, je woorden en handelen. Vul dat ‘halflege’ glas (champagne please!) zodat hij op driekwart vol eindigt en zorg dat er niet veel ‘klaagjes’ ontsnappen! 

Geluk is geen ding – Geluk hoeft geen investering te zijn in de vorm van geld, het kan bijvoorbeeld ook energie, moeite en tijd kosten. En juist de échte geluksmomenten die je weten te raken, worden meestal niet gecreëerd door de materiële bezittingen, maar door ervaringen, anderen of door jezelf. Investeer in jezelf, in anderen, in ervaringen, groei en kansen. Enjoy! 

Durf te groeien – Kies met je hart en voel waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Durf te groeien in de richting die je zo compleet laat voelen en ontwikkel je talent op dat gebied. Choose a job you love and you’ll nevere have to work a day in your life. 

♧ Count your blessings Mijn Lucky List schrijf en deel ik om de twee weken op mijn blog, hij wordt langer en langer! En dat komt niet  door het feit dat ik meer leuks doe en er meer gelukkige momenten zijn in mijn leven, maar omdat ik mij steeds meer bewust word van al het geluk (groot en klein) om mij heen! Houd jij ook een lijstje vol geluksmomenten bij? 

Stap uit je comfortzone – Brrr… dat voelt in het begin misschien als een koude douche, maar je gaat er geen spijt van krijgen! Sterker nog, ik weet 99,99999999 % zeker dat je achteraf met veel trots gaat terugblikken. Wedden om zo’n lekkere paasei?

♧ Smile – Die glimlach staat je ontzettend goed! Vind je het lastig dan volgt hier een stappenplan. Trek eerst je linkerkant van je lippen wat op, voel je de spieren hun werk doen? Dan is het goed! Trek dan de rechterkant op en ontspan vervolgens je onderlip zodat deze gaat ‘hangen’ en je tanden iets zichtbaar worden. Hoera, je bent geslaagd voor de glimlach! En laat deze door niets en niemand van je afnemen! 

Zoom in op geluk – Het leven is niet perfect en dat zal het ook nooit worden. Er komen tegenslagen in je leven of misschien heb je er al genoeg gehad. Geen leven is vlekkeloos, maar de kunst is om niet alleen te benadrukken wat er niet goed ging, maar juist te focussen op geluk. Wat je aandacht geeft zal immers groeien en zich vermenigvuldigen!

Aan de slag – Ik begon dit artikel met de quote Happiness is homemade omdat ik erin geloof dat we zelf grotendeels verantwoordelijk zijn voor hoe we geluk ervaren. Als je er niet voor open staat, dan zal je het ook minder zien en beleven. Volg je hart, jaag je dromen na, geniet en blijf dichtbij jezelf. Wacht niet af, maar vergroot het geluk van jezelf én voor anderen. Want geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. 

En vind je het lastig om geluk te zien? Neem dan een kijkje op mijn Facebookpagina, waar ik elke ochtend inspiratie omtrent geluk post met de titel ‘Klein geluk’ zodat je de dag vrolijk kunt beginnen.

Op een schaal van 1 tot 10 (heel goed), welk cijfer geef jij je geluksgevoel?

 Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.