Blog

Daaag zwangerschapskilo’s. Hallo fit lichaam en meer energie!

Lucas is twee maanden oud en het ontzwangeren is bij mij in volle gang. Waar de afgelopen elf maanden (inclusief de zwangerschap) de hormonen volop door mijn lichaam gierden, voel ik steeds meer rust en balans in mijn lijf. Ook merk ik dat het steeds meer eigen wordt, waar ik het voorheen mocht delen met ons kleintje. Maar hoe zit het met de zwangerschapskilo’s? Op naar een fitter lichaam, let’s go!

De zwangerschapskilo’s
Tijdens de gehele zwangerschap ben ik 12 kilo aangekomen. Eigenlijk is dit vrij gemiddeld wat ik te horen kreeg en ik heb het geluk gehad dat ik niet opeens de behoefte had om voor twee te eten of vreemde cravings had. In de eerste weken werd ik intens gelukkig van frikandellen – en heb ik regelmatig een andere route genomen van werk naar huis om er toch eentje te kunnen eten – maar daar is het eigenlijk ook wel bij gebleven. En na de bevalling ben ik de eerste weken al tien kilo kwijtgeraakt (mede mogelijk gemaakt door de borstvoeding) en de laatste kilootjes vlogen er ook snel af. Wat de zwangerschapskilo’s betreft mag ik niet klagen: die zijn er zo goed als af, alleen voelt dit nog niet helemaal zo. Ik moet echt nog wennen aan het idee dat ik het daadwerkelijk kwijt ben. Ik denk dat dit komt omdat mijn lichaam nog druk bezig is het met herstellen na de bevalling, want de bekkenklachten zijn alles behalve een pretje. Ik hoop er snel vanaf te komen, maar door de pijn voelt mijn lichaam nog anders dan ik graag zou willen en kan ik nog niet helemaal aan de slag zoals ik in gedachten had. Maar die kilo’s? Die zwaai ik maar al te graag uit. Doei doei!

Fitter lichaam & meer energie
Maar wat is het plan? Nou, dat ligt voor mijn neus (wat dat betreft ben ik niks veranderd). Ik kan echt niet wachten om weer sterker en fitter te worden; mentaal tel ik de dagen af totdat ik weer mag beginnen. Officieel zou dit ook al het geval zijn, maar door de bekkenklachten moet ik gas terug nemen en heel voorzichtig doen. De lichamelijke grenzen probeer ik dan ook echt niet te overschrijden, want ik wil heel graag alles kunnen doen met mijn lieve gezinnetje. Dat vormt de allerbeste motivatie kan ik je vertellen! Maar ondertussen mag ik wel op een andere manier sterker worden. Want mijn uiteindelijke doel is om komende zomer weer lekker fit te zijn door de komende tijd sportief bezig te zijn in de sportschool, maar ook veel te wandelen. En die buik- en bilspieren kunnen ook wat training gebruiken, dus daar zal ik ook aan werken. Ik heb al leuke schema’s geprint en ben nu onder behandeling van een fysiotherapeut die met mij oefeningen zal doornemen wat haalbaar is om aan te sterken en mijn herstel te bevorderen. En daarnaast ga ik met Anne ook iets heel leuks doen, want we gaan… zwemmen! Niet zomaar zwemmen, maar aquarobics. Niet alleen wordt er in deze les spierkracht en lenigheid getraind, maar ook de conditie. Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan het rekken en ontspannen van het lichaam. Ideaal!

Aan de slag!
Het tijdperk om weer lekker bezig te zijn met mijn lichaam is begonnen. Ik ga de komende tijd extra mijn best doen om gezond te koken (dat begint al bij het in huis halen van gezonde producten) en nieuwe gerechten uitproberen. Daarnaast probeer ik goed te letten op de hoeveelheid suikers die ik binnenkrijg om deze te minderen en mijn energie te vergroten. Ik zal niet extreem op mijn gewicht gaan letten, maar door bewust bezig te zijn met hoe je je lichaam voedt hoop ik meer energie te krijgen en lekkerder in mijn vel te zitten. Bikini bodies are made in Winter, so let’s go! 

Ben jij bezig met een gezonde levensstijl? Gezonde (toegankelijke) recepten zijn heel erg welkom!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.