Blog

Buitenleven – Maak je tuin lenteklaar!

tuin
Is jouw tuin al lenteklaar? Het buitenleven gaat beginnen en het voelt heerlijk om de deuren en ramen van het huis weer wagenwijd open te zetten. Het is tijd voor een voorjaarsschoonmaak, niet alleen thuis maar ook in de tuin. Ik ga deze week aan de slag om de tuin lenteklaar te maken, zodat we tijdens zonnige dagen van het buitenleven kunnen genieten. Dit jaar voor het eerst dat onze kleine vriend daadwerkelijk in de tuin kan spelen, wat een geweldig vooruitzicht! De zon breekt lekker door, ik ga aan de slag! Hoe ik het aan ga pakken, vertel ik met veel plezier in dit artikel.

Het wordt langer licht, de zomertijd is ingegaan en de temperaturen gaan stijgen. De eerste groene knopjes en sprietjes zijn zichtbaar in de tuin en daarom vraagt deze om een passende metamorfose. Geen drastische in de zin dat we de hele boel letterlijk op de schop zullen nemen, maar de bezem gaat er wel doorheen! Waar ik ga beginnen? Bij onkruid. Het is heel ontspannend om het eruit te halen en beetje bij beetje positieve verandering op te merken. Ik heb al even gekeken en het valt gelukkig mee, al zit er tussen de tegels wel wat groen. Daarna ga ik de tuinmeubels schoonmaken, zodat we daar weer gebruik van kunnen maken. We hebben lekkere ligstoelen voor op het gras en een mooie eettafel met bijbehorende stoelen, daar mag wel een doekje overheen na de koude wintertijd! Ik poets de barbecue op, zet de tuinkachel op de juiste plek en dan kan het echte tuinieren gaan beginnen.

We hebben geen wilde jungle, maar een behapbare en onderhoudsvriendelijke tuin. Daardoor valt het reuze mee hoeveel ik daadwerkelijk moet ploeteren in de aarde. Met een schoffeltje en hark zorg ik ervoor dat de plantjes er weer fit en krachtig bij zullen staan. De aarde schud ik een beetje op en vervolgens veeg ik de boel op voor een schoon geheel. Dat doe ik ook bij mijn moestuin. Daar heb ik op dit moment nog niets in staan, maar daar gaat verandering in komen. De eerste baby plantjes staan al klaar om straks van het buitenleven te genieten!

Vakantiegevoel in eigen tuin met een orkest aan fluitende vogeltjes op de achtergrond ❤️ Zo blij met de gezellige tuinkachel#Happy #enjoy #weekend #fire #relax #happiness #holiday #birds #tea #Blond #Amsterdam
Vervolgens is het tijd voor de aankleding van de tuin. Met leuke kussens voor op de stoelen, de juiste buitenverlichting en tuindecoratie creëer je sfeer. Verlichting is voor ons echt een must, aangezien we graag genieten van zwoele zomeravonden met vrienden in de tuin. Lekker de tuinkachel aan, drankjes en hapjes erbij en uren kletsen. Wat een heerlijk vooruitzicht dat het straks weer kan! Maar ook erg fijn als we dan de juiste verlichting hebben zodat we niet in het donker zitten. De tuinkachel zorgt voor de nodige sfeer, maar we willen ook graag een buitenwandlamp die we tegen de schuur monteren. Een mooie lantaarn op zonne-energie vinden we ook erg handig, of deze perfecte kaars van Lampen24.nl : ze brandt nooit op en noch wind noch een regenbui kan haar deren.  Dan heb je altijd wat sfeerlicht zonder dat je daadwerkelijk naar buiten hoeft te gaan. Tot zover de lichtpuntjes die we in onze tuin willen verwerken, want we gaan verder met de aankleding. Bijvoorbeeld met mooie bloembakken en potten die je kunt decoreren met bijbehorende planten. Tegenwoordig is de tuin een verlengstuk van de woonkamer. Dus is het niet zo gek om je tuin net zo gezellig aan te kleden met accessoires. Tuindecoratie is vaak weerbestendig en kun je met een fikse regenbui gerust buiten laten staan. Denk daarbij aan buitenschilderijen, kleden en kaarsen. Ook gezellige plaids voor ’s avonds leggen we alvast klaar op een droge plek, zodat we deze erbij kunnen pakken wanneer de zon is ondergegaan.

Wat heerlijk om weer te kunnen fantaseren over het buitenleven! Ik ben zo klaar voor de lente en de zomer, laat de temperaturen maar stijgen! Mijn plan voor de tuin is gemaakt en ik ga aan de slag. Op naar een mooi seizoen waarin de tuin goed wordt benut, aftellen!

Geniet jij ook zo van het buitenleven? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.