Blog

Bordspel Wingspan – Een prachtig en uniek vogelspel

bordspel Wingspan 999games dagmar valerie

Afgelopen week speelden wij voor het eerst het bordspel Wingspan van 999games. Ik ben zo onder de indruk dat ik meteen besloot de review te schrijven, want mijn enthousiasme móet ik echt kwijt. Ik speel regelmatig en veel gezelschapsspellen met dierbaren, we vinden het erg gezellig om bekende maar ook nieuwe spellen te spelen. We kenden het bordspel Wingspan nog niet, maar toen ik het voor het eerst zag was ik eigenlijk meteen nieuwsgierig en onder de indruk van de vormgeving. Ook was ik erg benieuwd naar het spelverloop, omdat ik het spel nergens aan kon koppelen voor mijn gevoel. Het was zo origineel en uniek! Een feestje om dit bordspel te kunnen proberen, lees je mee naar mijn ervaring?

Onze eerste indruk van het bordspel Wingspan

Wingspan is een bordspel vol tactiek en spanning. Het is een spel waarin vogels centraal staan, daarom leek het mij fantastisch om het spel voor het eerst te spelen met lieve vrienden die echte vogelliefhebbers zijn. Al bij het openen van de spelletjesdoos hielden we onze adem in. Wát een mooie elementen! De vormgeving is echt waanzinnig, waardoor je meteen zin hebt om Wingspan te spelen. We maakten het vogelhuisje waar je de dobbelstenen in werpt en keken onze ogen uit bij het ontdekken van alle vogelkaarten. Wingspan overtrof werkelijk waar al onze verwachtingen en het spel was nog niet eens begonnen! Het doel van Wingspan? Probeer de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel activeert een ketting van krachtige combinaties. Bouw jij het beste actiemotortje? Ook solitair te spelen!

bordspel Wingspan 999games dagmar valerie

Waar gaat het om bij het spel Wingspan?

Als vogelliefhebber probeer je de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit. Deze leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Wie bouwt het beste actiemotortje en scoort aan het einde van het spel de meeste punten met zijn vogels? Elke beurt speel je een vogel, waarna je alle acties die zich in het betreffende leefgebied bevinden, mag uitvoeren. Zo kun je voedsel uit een “echt” vogelhuisje pakken, ei-miniaturen in nesten leggen of nieuwe vogels verzamelen. Alle opties leveren op verschillende manieren punten op. Het spel bevat 170 unieke vogelkaarten, die in combinatie met de verschillende bonuskaarten en de interactie met de andere spelers voor oneindige variatie zorgen. Het spel is ook solitair te spelen!

bordspel Wingspan 999games dagmar valerie

Een uniek en origineel gezelschapsspel

Omdat we zoveel en vaak gezelschapsspellen spelen, vind ik het extra bijzonder dat Wingspan zo uniek en origineel is qua spelregels en spelvorm. We hebben het leuke 999games speluitleg filmpje gekeken voordat we aan het bordspel begonnen en daarna konden we het vrijwel direct spelen. In het begin moesten we even ontdekken waar we qua vogelkaarten het beste op konden letten om de punten te kunnen scoren, maar toen we eenmaal bezig waren voelde het spel al snel vertrouwd. We vonden elke stap zo magisch en mooi door de fantastische vormgeving van alle elementen waarmee het bordspel wordt gevormd. De vogelkaarten maakten veel indruk, maar ook de spelertableaus en natuurlijk het vogelhuisje. Hoe gaaf is het om daarin de dobbelstenen te kunnen gooien? Ongelooflijk dat werkelijk aan alles is gedacht. Onmogelijk om hier niet enthousiast van te worden!

bordspel Wingspan 999games dagmar valerie

Leerzaam en indrukwekkend; uren speelplezier gegarandeerd!

We vonden het spel niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens leerzaam. Deze educatieve twist hadden we niet verwacht, maar wat leer je veel over de vele vogelsoorten. Bijzonder dat het spel al indruk op mij maakte toen ik alleen al de prachtige vogel op de speldoos zag staan. Mijn verwachtingen waren hoog; toch weten de makers mijn verwachtingen ruimschoots te overtreffen. De kwaliteit en spelbeleving is nog mooier, spannender en indrukwekkender dan ik had durven dromen! Wingspan kan ik elke spelliefhebber aanraden, ook als cadeau voor het hele gezin in deze cadeauperiode is het een prachtige aanvulling voor de spelletjeskast. Uren speelplezier gegarandeerd en we kunnen nu al niet wachten tot de nieuwe spelletjesavond waarbij we Wingspan zeker weer gaan spelen. Het wordt moeilijk voor toekomstige spellen om Wingspan ooit te overtreffen. Wat een pareltje is dit!

bordspel Wingspan 999games dagmar valerie

Ik hoop dat je het leuk vond om Wingspan van 999 Games te ontdekken. Wij zijn razend enthousiast zoals je kunt lezen, maar we zijn niet de enige. Wingspan sleept de ene na de andere nominatie in de wacht en dat vinden wij meer dan terecht. We tellen af tot de volgende keer dat we dit bordspel weer gaan spelen!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.