Blog

DIY – Zelf een avocadoboompje kweken

avocadoboompje_kweken_bydagmarvalerieEen avocadoboompje kweken is eenvoudig en leuk! Of je nu groene vingers hebt of niet, het gaat je lukken. Qua benodigdheden hoeft de lijst niet lang te zijn, een portie geduld is wel essentieel. Plant je avocadopit en geniet mee! Ik deel een kort stappenplan met jou en wens je veel plezier bij het zien groeien van jouw avocadoboompje.

Benodigdheden

 • Een avocado
 • Een glas water
 • Drie satéprikkers
 • Een aardappelmesje
 • Geduld. Véél geduld

avocadoboompje_bydagmarvalerie

Stappenplan

 1. Geniet van de avocado!
 2. Maak de pit van de avocado goed schoon, zodat er geen vruchtvlees meer omheen zit. De bruinige vlies zal intact moeten blijven, dus doe het met liefde!
 3. Steek vervolgens aan drie kanten horizontaal (ongeveer in het midden) de satéprikkers in de pit. Dit hoeft niet diep te zijn, maar een halve centimeter zorgt voor stevigheid. De volgende stap is namelijk dat je de pit in een glas water laat hangen.
 4. De satéprikkers zijn bedoeld voor de manier waarop de pit in het glas met water kan blijven hangen. De onderkant van de pit is de kant met het grotere, iets zwaardere oppervlak. Het is bovendien ronder, want de bovenkant bevat een lichte punt. Hang de pit ongeveer tot aan de satéprikkers (halverwege de pit) in het water. Aan de onderkant zal namelijk op korte termijn een klein worteltje ontstaan!
 5. Het glas kan je bijvoorbeeld in de keuken op het aanrechtblad laten staan, als het maar niet met direct zonlicht in contact komt dan is dat al snel een prima plek. Het is belangrijk om het water regelmatig te verschonen en aan te vullen. Zo voorkom je eventuele schimmel en uitdroging.
 6. Je kunt binnen twee tot zes weken een klein worteltje verwachten aan de onderkant van de pit.
 7. De wortel aan de onderkant zal groeien en je zult ontdekken dat de pit gaat splijten!  Er komt namelijk een stengeltje te voorschijn die zal groeien!
 8. Als de wortel ongeveer 10 á 15 centimeter lang is, en je ziet dat de stengel uit de pit tevoorschijn is gekomen, dan is het tijd om de pit in een pot met aarde te plaatsen. Je haalt de satéprikkers uit de pit en vult de pot met aarde. Je plaatst de pit in de grond, maar zorgt er wederom voor dat de bovenkant van de pit (ongeveer de helft van de pit zelf) niet bedekt is met aarde.
 9. Voorzichtig zie je de eerste blaadjes ontstaan, de stengel groeit en je avocadoboompje wordt groter en groter. Zet de pot met jouw boompje op een lichte plek en geef deze regelmatig (2 á 3 keer per week) water, zodat de grond vochtig blijft.
 10. Uiteraard behoort het praten tegen jouw avocadoboompje ook tot de mogelijkheid om tussen bovenstaande stappen toe te passen. Dit is niet noodzakelijk, maar voel je vrij om het toe te passen :)

Ik hoop dat bovenstaande stappen een positief effect zullen hebben op de groei van jouw avocadopit tot een echt avocadoboompje. Het geeft veel plezier om dit prachtige boompje als eindresultaat in huis te hebben staan. Geniet van het laten groeien van jouw avocadoboompje!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.