Blog

9 X Zo kom je in de kerststemming

img_2841It’s the most wonderful time of the year! Wat ben ik toch dol op kerst. Gezellig tijd doorbrengen met familie en vrienden, spelletjes spelen, heerlijk eten, het huis versieren, kerstkaarten versturen… Ik vind het een warme en cozy periode en geniet er volop van. Extra leuk dus als het moment is aangebroken om in de kerststemming te komen. Met deze tips kom je waarschijnlijk al een heel eind, geniet ervan!

Foute kersttruien – Hoera, de foute kersttruien mogen weer uit de kast! Je mag deze weer legaal dragen; hoe fouter hoe beter. Laat de elanden, sterretjes en grappige patronen maar komen en win een award voor the most ugly Christmas sweater of the year! Mijn collectie is in ieder geval erg indrukwekkend te noemen… Als je er maar vrolijk van wordt, toch?

De volumeknop van Michael Bublé omhoog – Als zijn warme stem de woonkamer vult middels zijn kerst-cd dan is het bij mij helemaal raak. De kerststemming druppelt dan snel binnen en vals zingen mag. Enjoy!

☆ Love Actually en Home Alone – Pak er gezellige kerstfilms bij, dan komt de kerststemming al snel om het hoekje kijken. Ik kijk dan ook elk jaar standaard Love actually en Home alone (KEVIN!) en vervelen doet het nooit. Welke kerstfilms kan jij aanraden?

☆ Kerstkransjes – Hoera, de kerstkransjes zijn er weer. Lekker genieten en voorraden aanleggen, want kerst vliegt altijd voorbij dus pluk de dag. En ik heb je gewaarschuwd: kerstkransjes zijn erg verslavend!

☆ Kerstcollecties shoppen – Wat zijn de prachtige etalages en mooie kerstcollecties die in deze periode verschijnen toch heerlijk om te zien. Merken pakken groots uit om er een stralend geheel van te maken. Echte pareltjes vol mooie producten en feestelijke items zie je overal terug. Shoppen in deze tijd is zo sfeervol en gezellig!

☆ Bezoek een kerstmarkt – Het ultieme kerstgevoel krijg je natuurlijk op een kerstmarkt. Gezellig in Maastricht, Groningen of Utrecht of ga net de grens over in België of Duitsland. Een aanrader dichterbij huis: de shows in tuincentra.

 Kerstkaartjes – Wat is nou de beste manier om je familie en vrienden te laten weten dat je aan ze denkt? Met kerstkaartjes natuurlijk! Het gaat om het gebaar en de boodschap, niet om het bedrag dat je eraan hebt besteed. Een kleinigheidje in combinatie met warme woorden maakt het tot een echt feestje! En hoe leuk is het om zelf kerstkaarten te maken? Dit kan offline, maar ook online. Online kan je bijvoorbeeld gepersonaliseerde kerstkaarten maken bij Kaartwereld.nl met foto’s, mooie quotes en warme berichtjes. Ook kan je zelfs een klein cadeautje erbij bestellen om het pakketje compleet te maken. Ik mocht alvast enkele kerstkaarten uitzoeken en dat vond ik superleuk om te doen. Op bovenstaande foto zie je de kerstkaarten die ik heb besteld, ik word er helemaal blij van. Zelfs als decoratie zijn ze superleuk om op te hangen of om in een lijstje te stoppen. Welke kerstkaart verstuur jij dit jaar?

De kerstboom opzetten – Kerst zonder kerstboom is als… een watermeloen zonder water. Of een Dagmar zonder chips (onafscheidelijk!). Of een Kerstman zonder rendieren. Anyways, je snapt dat de kerstboom niet kan ontbreken. Of je nu gaat voor een mini variant of juist groots uitpakt, een neppe of een echte: maak er een vrolijk geheel van!

☆ Het huis versieren – Staat de kerstboom overeind? En wat dacht je van de rest van het huis? Vrolijke rendieren, nepsneeuw, kaarsjes, sterretjes… Met kleine accessoires kan je al een groots verschil maken! En veel budget is er niet voor nodig: bij de Action, Xenos of HEMA scoor je ontzettend leuke items. Ook kan je gezellige eyecatchers in de kringloopwinkels vinden. Veel plezier!

Wat is jouw ultieme tip om in de kerststemming te komen? Geniet van de stralende tijd!

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube
*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.