Blog

9 X Lekker ontspannen wanneer je een dagje vrij hebt

Hoera, het is ein-de-lijk zover! Een vrije dag in het vooruitzicht die je met een rode cirkel in je agenda helemaal hebt gemarkeerd voor… jezelf. Met een hoofdletter M van Me-time please ! En nu is de grote dag aangebroken en weet je niet wat je met jezelf aan moet?Herkenbare situatie, maar geen paniek. Met deze tips kom jij ontspannen de dag door en geniet jij dubbel van deze fijne tijd. Veel plezier! 

Treat yourself as a queen – Zeeën van tijd, perfect voor verwennerij! Pak je mooiste nagellak erbij, gebruik een fijn masker, geniet van een lang bad en doe de kaarsjes aan. Deze dag vormt hét moment om te genieten zonder te haasten, gun jezelf deze tijd, want je hebt het meer dan verdiend.

Your work-out is my warm-up – Je voelt je ontzettend lekker na een training of het doen van oefeningen. Bewegen zorgt ervoor dat jij je lichaam even flink inspant, je kunt je gedachten verzetten en daarna heerlijk ontspannen. Happy & Fit, just do it!

Magazines & boeken – De nog-te-lezen-stapel wordt hoger en hoger, maar daar kan je vandaag verandering in brengen. Ga er eens goed voor zitten en pak het boek dat je zo intrigeert en aanspreekt of het magazine waar je al zo lang naar uitkeek om te lezen. Dit is het moment!

Duik de keuken in – *tenzij de brandweer stand-by moet staan…* Hoe fijn is het dat je lekker de tijd hebt om nieuwe recepten uit te proberen en gezellig te koken en te bakken? Heerlijk nietwaar? Overhaast niets en kook in slow-motion, je zult opmerken dat je er extra van geniet en heel bewust bezig bent met leven in het nu. Pure ontspanning!

Explore the world – De wereld ontdekken kan je ook in de dierentuin of sluit je ogen en prik met je vinger in Google Maps (handig als die kaart even voor het gemak op Nederland gericht is) en reis af naar die stad! Ook het strand of een dagje naar de sauna kunnen heel ontspannend zijn. En wat dacht je van een stuk fietsen waarbij je je eigen omgeving beter leert kennen of zomaar een trein instappen en kijken waar je uitkomt? De wereld ligt aan je voeten!

Films & series – Een stralende dag, mistig of onweer; films & series kunnen altijd. Mits deze de moeite waard zijn natuurlijk. Heb je geen zin om erop uit te gaan, dan is een vrije dag perfect om met drinken en wat lekkers op de bank te ploffen en er die middag niet meer vanaf te komen. Veel kijkplezier!

DIY – Crea bea’s opgelet! Een vrije dag is ideaal om alle inspiratie voor creatieve plannen te realiseren en er werkelijkheid van te maken. Aan de slag met fotograferen, schrijven, breien, haken, tekenen, schilderen, zagen, knippen, plakken en snoeien! Je kunt er ook ‘of’ van maken, anders is zo’n vrije dag een beetje uitputtend…

☆ Vriendinnen – Trommel gezellig de meiden op om lekker bij te kletsen onder het genot van een self-made high tea, bak samen pannenkoeken of organiseer een beautydagje. Heerlijk om samen lekker bij te komen en te ontspannen!

 Pyjamas all day Hello Fashionista, altijd heel glamoureus en tot in de puntjes gematcht, maar vandaag even niet. Laat de make-up even staan, hup de slofjes aan en genieten van die zachte pyjama of fluffy badjas. En pak je kans, want vandaag kan je heerlijk uitslapen! Niks mis met een dagje Siësta toch?

Wat doe jij graag op een vrije dag ter ontspanning? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.