Blog

9 X Favoriete momenten, blijmakers en boeken van 2017!

LucasWat was 2017 een bewogen, leerzaam en inspirerend jaar. Een jaar vol nieuwe inzichten, het moederschap, persoonlijke groei, gezellige momenten met vrienden en familie en het ontdekken van mooie plekken. Ik schreef er al een artikel over, maar als je nieuwsgierig bent naar de reizen die we als gezin in 2017 hebben gemaakt dan kan je deze hier lezen. Het leek mij erg leuk om even terug te blikken op 2017 en te kijken naar mijn favorieten. Lees je gezellig mee?

Favoriete momenten – Oei, moet ik hier echt uit kiezen? Alle favoriete momenten deelde ik met mijn gezin, Lucas maakt elk moment speciaal en is echt een vrolijk mannetje dat ons leven zoveel leuker heeft gemaakt. Afgelopen jaar was met hem een feest vol mijlpalen, hoogtepunten en ontwikkelingen die hij heeft gemaakt en ik vond het bijzonder om dit als zijn moeder van dichtbij mee te mogen maken. Toen hij voor het eerst mama zei, ja toen smolt ik echt weg. Of toen hij opeens rechtop zat in zijn bedje en met zijn armpjes omhoog zwaaide zodat ik hem op kon tillen. Of toen hij mij een kusje probeerde te geven, dat ik helemaal onder gekwijld was is natuurlijk bijzaak. Of dat mijn opa en oma in Nederland waren waardoor we met vier generaties op stap konden en leuke uitstapjes maakten. 2017 zat propvol favoriete momenten, vooral in het dagelijkse.

23416673_1159728590838667_1812301827534749696_n

Favoriete plek – Dubai! Natuurlijk mag onze geweldige reis naar lieve vrienden in Dubai niet ontbreken in deze terugblik. Als ik denk aan 2017 dan denk ik aan hen, want wat was het fantastisch om met hen deze bijzondere reis te mogen ondernemen en Dubai te kunnen ontdekken. We hebben zoveel moois gezien, fijne momenten met elkaar gedeeld en genoten van de indrukwekkende omgeving. Ook vond ik het geweldig om deze langere periode met hen te mogen zijn, want wat een gemis door de afstand. De reis naar Dubai was echt onvergetelijk en ik kijk er met veel plezier op terug. En dat we al die te gekke bezienswaardigheden hebben bewonderd; wauw, ik knijp mijzelf nog steeds!

Favoriete boek – Ik las dit jaar wekelijks een boek uit en ik ben heel blij dat ik dit ondanks het moederschap toch nog vol wist te houden. Lezen geeft ontspanning en ik kan mijzelf helemaal verliezen in een goed boek. In tegenstelling tot films en series kijken trouwens, helaas val ik tot grote spijt van mijn geliefde man dan na de begintune al in slaap. Excuzes-moi! Maar terug naar mijn favoriete boek, ik vond Judas door Astrid Holleeder echt heel erg indrukwekkend en onwijs spannend. Dagboek van een getuige hoop ik in 2018 te kunnen lezen. Ook vond ik Hartvol geweldig geschreven, dit is een boek over zelfcompassie en Steeds leuker van Jelle Hermus behoort ook tot mijn favoriete boeken van 2017.

Favoriet gerecht – Sushi is nog altijd gebleven, verse pasta napolitana is een nieuwe favoriet! Daar kan je mij ’s nachts echt voor wakker maken.

Climb Mountains

Favoriete quote–  Zoals jullie misschien al weten waren we het afgelopen jaar bezig om de woonkamer een make-over te geven, zo kregen we een groene muur, nieuwe meubels en deze posters van Desenio maken het nu helemaal af. In samenwerking met hen mocht ik mooie posters uitzoeken en ik ben er ontzettend blij mee. Onder de foto met bergen op de poster ‘Climb Mountains’ staat mijn favoriete quote van 2017: Climb mountains not so the world can see you, but so you can see the world. Bergen beklimmen is echt mijn favoriete bezigheid en deze quote sluit daar geweldig op aan. Leuke tip: Desenio heeft 30% korting op posters (op een bestelling vanaf 60 euro) en deze actie loopt t/m 2 januari 2018. Veel shopplezier!

Favoriete ontdekkingen – Puzzelen is echt een grappige hobby die ik in december van 2017 mocht ontdekken en sindsdien ben ik verslaafd. Jemig, wat kan je in de flow raken ervan en de tijd vergeten. Begon ik rustig in de avond en was het opeens midden in de nacht, heftig! En het aquarellen vond ik ook een heerlijke ontdekking. 2017 was dan ook een jaar waarin ik opzoek ging naar nieuwe hobby’s en vrijetijdsbesteding. Heel leuk om deze zoektocht aan te gaan.

25008856_1171321226331555_4740165494026272768_n

Favoriete kledingstukken –  Ik leefde in een heerlijke, grijze trui met gouden belettering die ik van mijn moeder heb gekregen. Ook droeg ik heel graag een wit jurkje met zwarte strepen, want met streepjes zit je altijd goed. En ik kocht een hele fijne herfst/winterjas die lekker fluffy is in navy blue, daar heb ik het afgelopen jaar ook veel plezier (en warmte!) door beleefd. Even overstappen naar iets ‘coolere’ fashion, want ik maak een uitstapje naar badmode. Ik draag graag bikini’s van Lascana, vandaar dat ik ook erg blij ben met deze gekleurde triangle bikini. Deze droeg ik in Spanje, Valencia en Dubai heel erg graag. In Nederland kwam het er niet echt van, maar ik heb er meer goede herinneringen aan want met deze bikini ging ik voor het eerst met Lucas zwemmen in het zwembad. Hij vond dat zo heerlijk om te doen, die blik in zijn ogen en het schaterlachen daarbij vergeet ik nooit nooit meer. En vallen schoenen ook onder kledingstukken? In ieder geval wel onder fashion, dus mijn nieuwe Adidas sneakers mogen écht niet ontbreken. Ze hebben goudkleurige strepen en lopen heerlijk. En ze zijn ook nog eens zo heerlijk wit, ik hoop dat ik deze erg lang zo kan houden!

20170623_204811

Favoriete thee – Ik ben in 2017 heel veel groene thee gaan drinken, vooral die van Lipton in de smaak Raspberry & Pomegranate. Écht een aanrader!

Favoriet gezelschapsspel – Ticket to ride was echt een hele toffe ontdekking van Anne. En sindsdien werd het het favoriete spel van Jord en spelen we het non-stop. En Sequence was ook heel gaaf, erg leuk om dit spel te leren kennen en te spelen. 2018 gaat het jaar worden van veel gezellige spelletjesavonden, nu al zin in!

2017 is voorbij gevlogen en de laatste dagen zijn ingegaan. Op naar een mooi, nieuw en energiek jaar vol kansen, goede gezondheid, de liefde, warmte en veel nieuwe favoriete momenten die gaan creëren. Op naar 2018!

Wat was jouw favoriete moment van 2017?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.