Blog

8 Tips om te geven op Moederdag

Screenshots1Zet jij op Moederdag een lieve moeder of vriendin in het zonnetje? Als moeder ben je niet alleen een echte duizendpoot, maar ook een alles-in-één plus wandelende encyclopedie limited edition. Op deze speciale dag is het dan ook de hoogste tijd om een mama of vriendin in het zonnetje te zetten, want dat verdient zij meer dan wie dan ook! En vertel je haar ook hoeveel je om haar geeft? Eigenlijk horen we dat elke dag te doen, daar hebben we geen Moederdag voor nodig toch? Om je op ideeën te brengen wat je haar kunt geven, heb ik inspiratie voor je op een rij gezet.

Verzorgingsproducten – Een goede dagcrème, body lotion of nacht serum. Daar worden mama’s en vriendinnen ontzettend blij van heb ik gemerkt! Een fijne mascara is trouwens ook erg leuk om te geven, velen gebruiken het namelijk toch iets langer dan eigenlijk goed is voor de wimpers en het is zonde om deze te beschadigen als je iemand er ook heel blij mee kunt maken. Of lekkere maskertjes, die werken niet alleen heel verzorgend, maar ook vaak beschermend en voedend. En natuurlijk wil jij een moeder/ vriendin goed beschermen! 

Huishouden-voucher – Wat ik mijn mama elk jaar gaf? Een ‘voucher’ met huishoudelijke klusjes en taken erop waar ze echt een hekel aan had en die ze dan kon inwisselen bij mij zodat ik het kon doen als ze er echt geen zin in had. Hier werd mijn mama héél erg blij van en ik iets minder, maar ach. Dit had ik écht wel voor haar over, want ze is de allerliefste mama die ik mij ooit kon wensen. En de huishoudelijke klusjes vallen achteraf altijd reuze mee! Win-win situatie en iedereen blij! 

♧ Een huis in Frankrijk – Een heerlijke roman inclusief een gratis vakantiegevoel? Dan raad ik je aan om Een huis in Frankrijk te lezen geschreven door Eva de Wit. De verhaallijnen zijn ontzettend leuk, je krijgt er vier vriendinnen bij én het speelt zich af in het zonnige Frankrijk waarbij je door de fijne schrijfstijl het gevoel krijgt er rond te lopen. Puur genieten, niet alleen voor mama’s en vriendinnen trouwens, maar ook voor jou!

Een dagje ontspanning – Ik geloof dat ik inmiddels alles op mijzelf reflecteer, maar ik geef mijn moeder ook graag een dagje ontspanning cadeau omdat ik weet dat zij hier ontzettend van kan genieten. Een dagje naar de sauna of een massage, even verstand op nul en opladen. Echt een aanrader om te geven (en om te krijgen trouwens ook!)

Accessoires – Ook leuk om te geven is een mooie sjaal, een subtiele ketting of een leuk paar oorbellen. Armbandjes vinden mama’s/ vriendinnen ook erg leuk om te krijgen. Als ik eenmaal begin met kijken bij Zalando, dan spot ik niet alleen heel veel mooie items voor mijn moeder, maar ook voor mijzelf! Gauw weg klikken of nee… en weer te laat. Oeps! Het winkelmandje gaat erg snel richting de kassa, gelukkig bespaar je met deze Zalando kortingscode toch nog een fijn bedrag waardoor het een stuk aantrekkelijker wordt. 

Parfum – Een lekker geurtje in een mooie flacon, dat is toch het perfecte cadeau om te geven? Let er wel goed op dat het een beetje bij de persoon in kwestie past. Kan het iets zoeter of juist iets meer volwassen? En welke uitstraling moet de flacon bevatten, liever wat strakker of kan het ook speels zijn? Je scoort bonuspunten als het parfum bij de persoonlijkheid van haar past, je kunt het!

Samen uiteten – Er tussenuit is behoorlijk kostbaar, maar hoe fijn is het om gezellig bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje? Samen lekker bijkletsen over hoe het écht gaat en de tijd nemen om elkaar te zien, heerlijk toch? Het is weliswaar geen tastbaar cadeau, maar zeker goud waard!

Een brief uit het hart – Soms hoeft er aan een cadeau geen prijskaartje te hangen met eindeloos veel nullen erop. Een brief recht uit het hart is namelijk ook van onschatbare waarde, vergeet je er dan niet een zakdoekje bij te doen? Ga er even goed voor zitten en laat de woorden stromen. Om even op gang te komen geef ik je wat tips mee. Hoe omschrijf je bijvoorbeeld deze persoon in drie zinnen? Wat is de allerleukste/ avontuurlijkste herinnering aan elkaar die jullie samen hebben beleefd? Waarom ben je zo trots op haar en wat maakt haar bewonderenswaardig? Het maakt niet uit of er een logica in de zinnen zit of dat er spellingfoutjes zwart op wit staan, het gaat om het gebaar en je intentie. Je kunt het! 

Wat geef jij een mama/ vriendin op Moederdag? Zet het in de comments en inspireer elkaar!

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.