Blog

8 Praktische cadeautips voor de feestdagen

Met veel plezier geven we elkaar gezellig een cadeautje tijdens de feestdagen. Vanwege onze verjaardagen rondom deze periode, vinden we het fijn om te kiezen voor praktische cadeaus. Zo voorkom je een overload aan items die je eigenlijk toch niet echt nodig hebt in huis. De producten zou je anders wellicht op een later tijdstip toch moeten kopen en zo maak je er een mooi momentje van. Het gaat natuurlijk om het gebaar, maar je kunt er ook iets leuks van maken door het cadeau gezellig in te pakken en er een persoonlijke kaart bij te doen. Ik heb enkele praktische cadeautips voor de feestdagen op een rij gezet, waardoor het je misschien inspiratie kan geven. Veel plezier met geven!

Verzorgingsproducten voor hem en voor haar

Verwen iemand met fijne verzorgingsproducten voor de feestdagen. Denk aan een lekkere dagcrème, een maskertje of showergel. Ook een bodylotion of lipbalsem kan erg leuk zijn om te geven. Maak er een leuk pakketje van en je kunt er een dierbare erg blij mee maken! Niks zo heerlijk als me-time in combinatie met mooie producten. Bovendien kan je deze producten erg mooi inpakken.

Elkaar kleding geven voor de feestdagen

Waarom zijn pyjama’s, sokken en truien zo populair om te geven? Omdat iemand daar dagelijks plezier van kan hebben! Al hoop ik natuurlijk niet dat dezelfde sokken dagelijks non-stop gedragen zullen worden ;) Het is een leuk en praktisch cadeau om kleding te kunnen geven, informeer of oriënteer je wel even in de kledingstijl. Niets zo vervelend als de plank mis slaan en iets geven wat niet gedragen zal worden door hem of haar.

Gezelschapsspellen zijn leuk om te geven én te ontvangen

Uren speelplezier en ontspanning geef je wanneer je een (bord)spel als cadeau kunt aanbieden. Het is ontzettend leuk om een spel onder de kerstboom te leggen of als schoencadeautje is het ook ideaal. Je kunt het zo duur maken als je zelf zou willen; je kunt een reiseditie geven, maar ook tweedehandsspellen scoren. En koop je bijvoorbeeld de spellen in een eerdere periode, dan is de kans op korting of een leuke aanbieding veel groter. Denk daarom even vooruit zodra je de intentie hebt  om een spel te geven, dan hoef je niet de hoofdprijs ervoor te betalen en blijft het een toegankelijke (maar fantastisch!) cadeau.

Remington G4 multigroomer Graphite

Een praktisch apparaat

Er zijn veel apparaten op te noemen die praktisch zijn, maar ook onmisbaar. Bovendien is het erg fijn om te weten dat het cadeau goed gebruikt mag worden. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een eierwekker, een tosti-ijzer, een wafelmaker, een boormachine of eentrimmer. Zelf geef ik Jord dit jaar de PG4000 van Remington, omdat de andere trimmer echt aan vervanging toe was. Hopelijk heeft hij er extra lang plezier van en geniet hij van een comfortabele stylingroutine met de alles-in-1 multigroomer G4 Graphite van Remington. Dankzij de losse opzetstukken wordt het mogelijk gemaakt om het gezicht, hoofd en lichaam te trimmen en/of te scheren. Jord zocht vooral een multifunctioneel apparaat waardoor hij snel deze routine door kan komen en waar je niet veel omkijken naar hebt. Onderhoudsvriendelijk was dus echt een must, net als een fris en goed resultaat. Ik weet zeker dat het scheren en trimmen nu zoveel plezieriger voor hem zal worden. Met deze eyecatcher van Remington creëer je gemakkelijk en snel de gewenste look!

Remington G4 multigroomer Graphite dagmar valerie

Geef groen

Een plantje voor in de woonkamer, zaadjes voor in de tuin, een mooie bos bloemen of een kerstkrans. Groen is altijd mooi om te geven en staat lekker levendig en energiek. Groen in huis of om thuis heen is echt een blijmaker en een leuk praktisch cadeau om te geven én te ontvangen.

Interieur – een cadeau voor in huis

Een mooi woonaccessoire, een handig product zoals een lamp, een kleed of een item voor in de keuken. Het zijn allemaal praktische voorbeelden van cadeaus die je elkaar kunt geven. Zo ontving ik voor Sinterklaas een geweldige lamp die we in de woonkamer gaan ophangen. Daar ben ik ontzettend blij mee, want die lamp konden we goed gebruiken! Een item voor in het interieur kan dagelijks een hoop plezier geven.

Een abonnement cadeau

Met een abonnement kan je iemand ontzettend blij maken. Zeker als het goed aansluit bij zijn of haar wensen! Denk aan een abonnement voor een museum, dierentuin of een sportieve activiteit zoals de sportschool. Ook kan het leuk zijn om een tijdschriftabonnement te geven of onbeperkt lezen (via de bibliotheek of Kobo Plus). Je geeft daardoor veel meer dan een product, het is een beleving! Bovendien maak je iemand blij op het moment dat je het cadeau geeft, maar daarna heeft de ontvanger er nog veel langer plezier van.

Inspirerende en leerzame ervaring

Het is ontzettend leuk om een cadeau te geven waardoor iemand daadwerkelijk verder mag komen. Denk aan een inspirerend boek, een leerzame seminar of een workshop. Zo geef je iemand een onvergetelijke ervaring, inzicht en nieuwe handvatten cadeau om dichterbij het punt te komen waar hij/zij graag zou willen staan. Deze inzichten zijn niet in te pakken in een mooi kerstpapiertje, maar neemt iemand mee voor de rest van zijn leven. Hoe waardevol is dat?

Welke praktische cadeaus voor de feestdagen vind jij leuk om te geven of te ontvangen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.