Blog

7 x waarom geven zoveel leuker is dan krijgen

ik geef om jeDe kerstcadeautjes, prachtige recepten voor diners, interieurtips en wishlists vliegen je om de oren, maar kerst is niet voor iedereen vanzelfsprekend.Sterker nog, in Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede en viert geen kerst. Financiële nood bezorgt het hele gezin stress waardoor deze kinderen niet onbezorgd kunnen opgroeien. Geven is leuker dan krijgen én het hoeft helemaal niet duur te zijn, zullen we er samen een mooie kerst van maken?

 Elke dag heb je de mogelijkheid om te laten weten hoeveel de ander voor je betekent, maar met kerst kan dit nog meer benadrukt worden. Stuur elkaar een kaartje, bel elkaar op of spreek gezellig af. Het gaat niet om een fysiek cadeautje te geven, tijd samen spenderen is ook al zo ontzettend kostbaar! Herinneringen zijn onbetaalbaar en die creëer je samen.

✩ Heb jij je oude tijdschriften al gelezen? Geef het door! Gooi deze magazines niet weg, maar geef het aan de ander die hier ook veel leesplezier aan kan beleven of er misschien wel heel creatief mee aan de slag kan! De prullenbak is het eindstation, daarvoor zijn er nog verschillende paden te bewandelen!

Ik vind het heel belangrijk om erbij stil te staan en te beseffen dat wij het ontzettend goed hebben, maar dat dit niet vanzelfsprekend is. Daarom steun ik al een tijdje de Linda. Foundation. Het initiatief van de Geef-Bal vind ik heel bijzonder, er hangt ook een Geef-Bal in onze kerstboom met de mooie tekst Ik geef om je. De LINDA.foundation steunt gezinnen in armoede door ze momenten van onbezorgdheid te geven. Vooral tijdens de feestdagen, zodat er ook voor hen een cadeautje onder de kerstboom ligt en zij kunnen genieten van een kerstdiner. Tijdens de V&D campagne Prettige Geefdagen is de LINDA.foundation Geef-Bal voor €1,50 exclusief bij V&D verkrijgbaar. De gehele winst geeft V&D aan dit goede doel.

✩ Een bezoekje brengen aan… Heb je nog grootouders? Of iemand die slechter ter been is of iemand die ziekjes thuis is? Laat je gezicht zien en ga even langs. Je hoeft heus niet altijd met een presentje aan te kloppen, je aanwezigheid is al goud waard en kan zeker een verschil maken.

✩ A smile is the prettiest thing you can wear! Geef je gulste lach of bezorg iemand een lachbui! Is dat niet het leukste cadeau dat je kunt geven?

✩ Een complimentje kan een enorm verschil maken, misschien is dat wel het enige positieve wat iemand die dag te horen krijgt! En jij kunt het verschil maken door een oprecht compliment met hem of haar te delen, wat houdt je tegen?

✩ Foto’s zijn een tastbare herinnering aan een bijzonder of speciaal moment. Het verhaal erachter maakt het nog waardevoller. Doe er een mooi lijstje omheen, schrijf er een boodschap of gedachte bij wat je voelt als je naar de foto kijkt en deel het.

Each day is a gift. Open it. Celebrate. Enjoy it!

Zullen we er samen een mooie kerst van maken?
Wat maakt kerst voor jou zo speciaal?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.