7 x waarom geven zoveel leuker is dan krijgen

7 x waarom geven zoveel leuker is dan krijgen

ik geef om jeDe kerstcadeautjes, prachtige recepten voor diners, interieurtips en wishlists vliegen je om de oren, maar kerst is niet voor iedereen vanzelfsprekend.Sterker nog, in Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede en viert geen kerst. Financiële nood bezorgt het hele gezin stress waardoor deze kinderen niet onbezorgd kunnen opgroeien. Geven is leuker dan krijgen én het hoeft helemaal niet duur te zijn, zullen we er samen een mooie kerst van maken?

 Elke dag heb je de mogelijkheid om te laten weten hoeveel de ander voor je betekent, maar met kerst kan dit nog meer benadrukt worden. Stuur elkaar een kaartje, bel elkaar op of spreek gezellig af. Het gaat niet om een fysiek cadeautje te geven, tijd samen spenderen is ook al zo ontzettend kostbaar! Herinneringen zijn onbetaalbaar en die creëer je samen.

✩ Heb jij je oude tijdschriften al gelezen? Geef het door! Gooi deze magazines niet weg, maar geef het aan de ander die hier ook veel leesplezier aan kan beleven of er misschien wel heel creatief mee aan de slag kan! De prullenbak is het eindstation, daarvoor zijn er nog verschillende paden te bewandelen!

Ik vind het heel belangrijk om erbij stil te staan en te beseffen dat wij het ontzettend goed hebben, maar dat dit niet vanzelfsprekend is. Daarom steun ik al een tijdje de Linda. Foundation. Het initiatief van de Geef-Bal vind ik heel bijzonder, er hangt ook een Geef-Bal in onze kerstboom met de mooie tekst Ik geef om je. De LINDA.foundation steunt gezinnen in armoede door ze momenten van onbezorgdheid te geven. Vooral tijdens de feestdagen, zodat er ook voor hen een cadeautje onder de kerstboom ligt en zij kunnen genieten van een kerstdiner. Tijdens de V&D campagne Prettige Geefdagen is de LINDA.foundation Geef-Bal voor €1,50 exclusief bij V&D verkrijgbaar. De gehele winst geeft V&D aan dit goede doel.

✩ Een bezoekje brengen aan… Heb je nog grootouders? Of iemand die slechter ter been is of iemand die ziekjes thuis is? Laat je gezicht zien en ga even langs. Je hoeft heus niet altijd met een presentje aan te kloppen, je aanwezigheid is al goud waard en kan zeker een verschil maken.

✩ A smile is the prettiest thing you can wear! Geef je gulste lach of bezorg iemand een lachbui! Is dat niet het leukste cadeau dat je kunt geven?

✩ Een complimentje kan een enorm verschil maken, misschien is dat wel het enige positieve wat iemand die dag te horen krijgt! En jij kunt het verschil maken door een oprecht compliment met hem of haar te delen, wat houdt je tegen?

✩ Foto’s zijn een tastbare herinnering aan een bijzonder of speciaal moment. Het verhaal erachter maakt het nog waardevoller. Doe er een mooi lijstje omheen, schrijf er een boodschap of gedachte bij wat je voelt als je naar de foto kijkt en deel het.

Each day is a gift. Open it. Celebrate. Enjoy it!

Zullen we er samen een mooie kerst van maken?
Wat maakt kerst voor jou zo speciaal?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 35 reacties.

 1. Annemijn

  Geven is veeeeeel leuker dan krijgen! En dat met die tijdschriften is een heel goed idee! Mijn familie om me heen maakt kerst speciaal! Het gevoel van samen 1 zijn.

 2. Ik heb al een paar dagen hier een soort kerstpakketje klaar staan voor vrienden die ik met kerst ga zien en ik heb er gewoon nu al zin in om het te geven. Geen idee of ik ook iets zal krijgen, maar dat maakt mij niet uit. Ook op het werk worden vandaag dingen verdeeld en ik heb ook zoiets van: ik heb al genoeg, geef maar aan iemand anders. Het meest speciale is het zijn met mensen en die dan een lach op hun gezicht zien hebben…. dan straal ik ook. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Makeup Revolution Atomic Lipstick – Make It RightMy Profile

 3. Els

  Ik ben het helemaal met je eens :-). Ik kan nooit goed cadeautjes kopen voor iemand. Ik vind dat zo leuk, dat het eigenlijk gelijk wil zeggen wat ik heb gekocht ;). Ik kan uren zoeken naar het perfecte cadeau!
  Els onlangs geplaatst…Review: Haakpakket pinguïn HEMAMy Profile

 4. Sophie

  Wat een mooi idee van de Linda. Foundation! Echt een geweldig gebaar, en ik ben helemaal met je eens dat geven zoveel leuker is dan krijgen. Tijdschriften geef ik ook heel vaak door, en producten die ik over heb doneer ik ook aan vriendinnetjes en familie :-) Dat vind ik zo leuk om te doen!

 5. Svenja

  Ik vind het geven van de kleine dingetjes ook heel belangrijk en speciaal. Super mooi gebaar dat jij hier aandacht aan besteed aan de hand van een artikel!

 6. Mooi dat je even stilstaat bij de mensen die het moeilijk hebben. En ik maar gestresseerd lopen omdat ik niet kan beslissen of ik een paar Uggs of een iPhone 6 of een spiegelreflex of Michael Kors tas zou kopen… Erg he? Maar ja, het leven is nu eenmaal oneerlijk verdeeld. Toch vind ik kerstcadeautjes echt een van de leukste tradities met kerst hoor!

 7. Petra

  Ik vind het zo leuk om te geven. Juist omdat je er zo veel voor terug krijgt. Het enthousiasme, een lach, een twinkeling in de ogen en soms zelfs een traan. Die dankbaarheid maakt geven leuk. Tijdschriften geef ik door. Net als kleren van de kinderen. Ik kan het op marktplaats zetten maar liever maak ik er iemand blij mee die het echt heel goed kan gebruiken.

 8. Esther

  Wat mooi geschreven! Ik heb de kerstballen van Linda inderdaad bij V&D zien liggen, mooi initiatief!

  1. Dagmar Valerie

   Echt waar? Ik vind het zo schrikbarend en het maakt mij ook echt verdrietig. Elk kind verdient het om op te groeien met een ontbijtje, school en een veilig thuis… Steeds die honger, ik kan het mij niet voorstellen maar dit gun je niemand <3 Hopelijk kunnen we samen het verschil maken!

 9. Emily

  Ah, weer een heel fijn artikel. Ik ben het ook helemaal met je eens; geven is leuker. Nu koop ik ieder jaar wel echt té veel kerst cadeaus voor vrijwel iedereen, terwijl we toch aan lootjes trekken doen…

 10. Bente

  Fijn om hier even bij stil te staan! Ik vind de Linda foundation ook echt een goed initiatief! Kerst vind ik zo fijn omdat ik deze altjd spendeer met de mensen van wie ik hou: eerste en tweede kerstdag met mijn familie, en ik plak er nog een derde en vierde kerstdag aan vast die ik met vrienden doorbreng.

 11. Emily

  Wat prachtig! Ik heb altijd het idee dat ik altijd zoveel geld kwijt ben, maar uiteindelijk hoeft het helemaal niet. Gewoon een bezoekje of een herinnering volstaat ook al :)

 12. angelique

  Leuk lijstje! Kerst is voor mij dit jaar bijzonder omdat mijn peuter het voor de eerste keer kan en mag vieren en dan ook nog eens met iedereen die ons dierbaar is.

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dat maakt het inderdaad zo bijzonder, wat heerlijk om dit samen te kunnen ervaren <3 Hopelijk was het een onvergetelijke tijd!

 13. Marloes

  Ah ik ben het ook helemaal met je eens dat geven zoveel leuker is dan krijgen. Mooi artikel lieve Dagmar. Hele fijne feestdagen X

 14. Justine

  Mooi geschreven Dagmar! Een hele fijne kerst, geniet ervan <3

 15. Daphne

  Supermooi geschreven! Ik ben zelf zo slecht in dingen krijgen, terwijl ik juist zoveel plezier beleef aan het op zoek gaan naar cadeautjes o.i.d voor anderen!

 16. Laura

  De laatste jaren vind ik het ook eigenlijk leuker om mensen cadeautjes te geven dan te krijgen:)

  xx Laura

 17. Marieke

  Geven is inderdaad veel leuker dan krijgen. Wat een mooi artikel is dit!

  1. Dagmar Valerie

   Heel erg bedankt voor je lieve woorden <3

 18. Anneleen

  Die linda foundation lijkt me een heel mooi initiatief en je krijgt er nog een mooie bal voor in de plaats ook ;) door de studie dat ik volg, word ik regelmatig geconfronteerd met gezinnen in armoede… Vaak breekt dan mijn hart. Hier thuis komen wij financieel niets tekort en ik vind het altijd confronterend wanneer een kind zich zorgen moet maken om “Als we nu dit kopen…kunnen we dan nog wel eten kopen?” met zo’n dingen zouden kinderen niet moeten bezig zijn denk ik dan… Knap dat je ook hier aandacht aan besteedt Dagmar!

  1. Dagmar Valerie

   Zo lief je reactie dankjewel. Je hebt het zo goed verwoord, mijn hart breekt dan ook echt en ik zou willen dat ik meer kon doen. Een kind hoort zich hier niet druk om te moeten maken, dat gun ik niemand. Hopelijk helpt dit een klein beetje en kunnen we samen het verschil maken <3

 19. Saar

  Vroeger kon ik niet wachten op de cadeaus om te weten wat ik zou krijgen. Nu ben ik ongeduldig om de reacties te zien op wat ik zorgvuldig heb uitgezocht. Cadeaus vinden is een kunst, vind ik zelf!

Geef een antwoord

CommentLuv badge