5 X Tips om ultiem te ontspannen in het weekend

5 X Tips om ultiem te ontspannen in het weekend

Hoera, het is weekend! Heerlijke dagen om lekker te ontspannen en op te laden voordat de nieuwe week weer begint. En dan ligt vrije tijd opeens voor het oprapen en slaat de verveling toe, help! Geen paniek, met deze zeven tips beleef je ongetwijfeld een fijne tijd. Happy weekend, enjoy! 

Uitslapen – Ha, nu kan het eindelijk dus grijp je kans! Lekker wat uurtjes pakken en uitrusten, wist je dat alle invloed van slaap erg wordt onderschat? Je lichaam kan eindelijk goed herstellen en je krijgt de ruimte om op te laden. Ook je huid ziet er gelijk een stuk frisser uit en je hebt meer energie voor de fijne activiteiten. Alleen maar voordelen, nietwaar?

Verwenmomentje voor jezelf – Heb je doordeweeks weinig tijd? Dan is zo’n weekend perfect om je lichaam in een relaxmodus te brengen. Hoe je dat doet? Met een maskertje, een vrolijk tintje nagellak, een vers bakje fruit, een warm bad, een ontspannende geurkaars, een kop dampende thee, een fijne bodyscrub, een goede lotion… Geniet van de combinatie die jou aanspreekt!

Lekker lezen – Even je gedachten op nul en je hart mee laten voeren door mooie zinnen, spannende verhalen, ontroerende inspiratie of ontspannende amusement in de vorm van een goed boek of heerlijk tijdschrift. Hoe fijn als je er nu eens goed voor kunt zitten. Een maskertje op,  drankje erbij en het ontspannen kan beginnen!

Samen op pad – Ik vind het erg fijn om even een momentje voor mijzelf te hebben, maar ik krijg juist ook veel energie als ik door lieve mensen word omringd. Daar geniet ik intens van, jij ook? Plan dan samen een leuke activiteit in, ga lekker spontaan op pad of maak het gezellig in huis. Niets is te gek: van een vrolijke picknick tot een dagje de stad in, een bezoekje aan het strand of bos of het doen van een leuke workshop. Ook een spelletjesmarathon, uiteten of lekker bijkletsen behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Het kan allemaal, veel plezier!

Tijd nemen voor elke handeling – Vaak vlieg je van a naar b, maar dit weekend doen we het even anders. Je neemt namelijk de tijd voor elke handeling die je verricht, zullen we dat afspreken? Van rustig ontbijten en een warme douche tot de keuken opruimen, aankleden, de kat knuffelen, een gesprek voeren, boodschapjes doen, koken, in het zonnetje zitten, een wandeling maken… Door even op de rem te trappen ga je heel letterlijk alles beleven vanuit een langzamer ritme en merk je veel extra moois op waar je door de haast meestal geen aandacht of zicht op hebt. Focus je op gas terug en er gaat een ontspannende wereld voor je open. Relax, je hebt alle tijd want het is immers weekend!

Ik vind het heerlijk om gezellig met vrienden en familie af te spreken en samen gezellige activiteiten te ondernemen. Vaak combineren we dit met een ochtendje de focus op het huishouden, waardoor we de rest van het weekend lekker kunnen ontspannen. Ook het lezen, lekker eten en even dat verwenmomentje om op te laden staan regelmatig op ons programma. Doordeweeks maken we veel uren op werk, maar in het weekend is ontspannen en opladen echt een must zodat we fris en fruitig weer aan een nieuwe week kunnen beginnen.

 

Wat is jouw favoriete bezigheid in het weekend waardoor je ultiem kunt ontspannen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

 

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Lezen is toch echt wel met stip mijn nummer 1 voor ontspanning in het weekend en daarna komen kleuren of wandelen. Allemaal heerlijke manieren om je hoofd lekker leeg te maken. Uitslapen ben ik helaas geen ster in. Vaak slaap ik in het weekend zelfs nog minder.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Unboxing: Celebrate books box juli 2016My Profile

 2. Femke

  Wat jij hierboven zegt is voor mij ook ultiem ontspannen. Een ‘beetje’ uitslapen, leuke dingen doen zoals naar een feestje of een hapje eten. Verder lekker een serie of film kijken en quality time voor vrienden en familie :-).
  Femke onlangs geplaatst…Review: La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 SPF 50My Profile

 3. anna

  Wat een fijn artikel! Ondanks dat ik vakantie heb probeer ik in de weekenden juist extra te genieten, zodat ik ook een beetje in hetzelfde ritme leef als de anderen hier in huis haha. Al lukt dat meestal maar half, omdat ik vaak moet werken. Maar dan kies ik gewoon een andere dag uit om lekker te genieten <3 Gisteren weer eens een nieuw maskertje geprobeerd, daar word ik ook altijd zo blij van. Fijn weekend allemaal!
  anna onlangs geplaatst…FASHION WISHLIST | BETAALBARE ZOMERKLEDINGMy Profile

 4. Charlotte

  Hmmm uitslapen en een lekker verwen momentje is heerlijk in het weekend

Geef een antwoord

CommentLuv badge