Blog

7 X Manieren om de dag positief te beginnen

positief
Een goed begin van elke dag. Dat wensen we iedereen van harte toe, maar hoe heerlijk is het als je dit zelf ook zo ervaart? Dat je uit bed kunt springen, fluitend de dag tegemoet gaat en zin hebt in wat vandaag zal brengen: fijner kan toch niet? Natuurlijk heb je lang niet altijd in de hand wat je overkomt en kan niet elke dag van de week een feestje zijn. Toch kunnen we zelf wel de dag een stuk positiever starten, ik deel mijn tips!

Onthaasten – Snel, vlug en graag met een beetje tempo. De ochtenden beginnen lang niet bij iedereen op een rustige manier. Maar wat als je de wekker eens vijf minuten eerder zet? Dat kan voor de nachtrust geen kwaad én op deze manier heb je echt even de tijd om te ontwaken. Rek je goed uit, pak niet gelijk je telefoon erbij, maar ontspan en wees je bewust van het nu.

Positieve gedachte – Waar verheug jij je vandaag op? Door uit te kijken naar een fijn moment op de dag, sta je ook eerder met een glimlach op! En dat is precies wat we graag willen bereiken. Een positieve gedachte in de ochtend zorgt er tevens voor dat je bewuster stil zal staan bij de zegeningen die je vandaag overkomen: count your blessings! Staat er nog niks leuks op de planning? Geen probleem, bedenk – al is het maar voor vijf minuutjes – toch iets kleins zodat je een leuk moment in het vooruitzicht hebt. Dat geeft namelijk energie en een opgewekt gevoel!

Verzorging – Of je de dag graag zou willen starten met een bezoekje aan de douche of niet; dat laat ik aan jou over en het heeft natuurlijk ook te maken met de hoeveelheid tijd die je hebt in de ochtend om je klaar te maken voor de dag. Even je tandenpoetsen, je gezicht reinigen en het gebruiken van de juiste verzorging zorgen ervoor dat je de hele dag profijt kan hebben van een stralende huid. En als je straalt, dan heeft dat effect op je gehele gemoedstoestand. Clinique introduceerde onlangs drie nieuwe producten om jouw dag opgepept te beginnen en het leek mij leuk om je hiervan op de hoogte te brengen, aangezien het prachtige pakket dat ik ontving vanuit Clinique ook de inspiratie vormde om dit artikel te schrijven. Ik werd heel blij van deze producten en ik heb deze nu ook toegevoegd aan mijn dagelijkse opstartroutine om de dag positief te beginnen.clinique-pep-start

Zo werd recent de Clinique Pep-Start Eye Cream gelanceerd: een lichtgewicht oogcrème die de huid rond vermoeide ogen direct en op de lange duur verfrist, verheldert en egaliseert. De ronde applicator vermindert zwellingen in enkele seconden (het kost je dus relatief weinig tijd om het te gebruiken, ideaal!) zodat de oogopslag frisser en wakkerder is en de huid geprept is voor make-up. En ik had het al even over het goed reinigen van de huid, daar kan de Pep-Start 2-in-1 Exfoliating Cleanser je  vast goed bij helpen aangezien het product wordt neergezet als een meester in multitasken. Deze snelle, effectieve, milde en olievrije gelcleanser in een handige tube zorgt voor een verfrissende huid die tegelijkertijd goed gereinigd wordt. Het maakt de huid glad en zacht, waardoor je een perfecte basis legt voor de drukke dag die voor je ligt. Ook is het heerlijk om even middels deze cleanser je huid te masseren voor een optimaal begin van de dag. Tenslotte is daar nog de heerlijke Pep-Start HydroBlur Moisturizer; een lichtgewicht vochtverzorger die de huid de hele dag prept voor make–up, imperfecties verdoezelt, de talgproductie reguleert en jou mooi in beeld brengt. Het zorgt voor een vochtboost én matte finish. De nieuwe producten van Clinique zijn verkrijgbaar via Clinique.nl en bij alle Clinique verkooppunten. Vind je het prettig om make-up te dragen? Pak je moment en benut de tijd om jezelf nog mooier te maken dan je al bent.

Kleding – Wat trek je aan vandaag? Misschien heb je het al de dag ervoor klaargelegd, maar wie weet moet je de keuze nog maken. Kies voor de stijl die bij je past, benadruk je positieve kanten en draag eens je favoriete item! Zorg dat je blij bent met diegene die je in de spiegel ziet. En die glimlach maakt je outfit helemaal compleet!

Complimentje – Je bent opgestaan, hebt jezelf verzorgd en je bent aangekleed. Tijd om een halve minuut rust in te lassen. Een pauze, nu al? Ja! Je hebt maar heel kort de tijd nodig om even te kijken naar jezelf. Waar ben je blij mee als je in de spiegel kijkt? Zelfacceptatie is een heel ingewikkeld en complex onderwerp, er zijn honderden – als niet duizenden – boeken over geschreven en het laatste woord is er nog lang niet over gesproken. Toch hoop ik dat je iets (of meerdere punten) op kunt noemen waar je blij mee bent als je naar jezelf kijkt. Voor de ene is dit makkelijker dan voor de ander, maar je bent prachtig en je mag ontzettend trots zijn op jezelf! Benadruk je dit in de ochtend, dan profiteer je er de hele dag van. Je hoeft jezelf niet letterlijk te omarmen om jezelf een fijn complimentje te geven; wees dankbaar voor de persoon die je ziet, want je bent goed genoeg!clinique-pep-start2

Ontbijten – Of je de deur uit zal gaan of dat je een fijne thuisdag hebt; door te ontbijten begin je de dag gelijk goed. En vergeet de nodige vitamientjes niet, dat levert de hele dag energie op die je juist zo goed kunt gebruiken. Je hebt immers maar één lichaam, zorg er goed voor! Ben je niet zo’n goede eter in de ochtend? Kies dan voor een drinkontbijt, yoghurt of maak er op een andere manier een feestje van door de tijd te nemen om een verwenetentje klaar te maken. Wat dacht je van heerlijke spelt pannenkoeken, homemade Pluk Granola of gedroogde vruchten? Een dampende kop thee of koffie erbij en je dag kan niet meer stuk! Say good morning to your body: eat breakfast!

Drinken – Ik schreef net al de tip om thee of koffie te drinken om positief de dag te beginnen. Sommigen kunnen écht niet zonder en ik hoop dat je dan ook even de tijd kunt nemen om voor dit fijne moment op de dag te kunnen gaan zitten. Een krantje erbij, lekker kletsen met je partner of gewoon even bewust zitten aan tafel en genieten van het nu. Ook het drinken van water is ontzettend goed voor je lichaam. Zo is het ideaal om 1 á 2 glazen te drinken op een lege maag om je lichaam te reinigen van afvalstoffen die gedurende de nacht zijn vrijgekomen. Water kan zelfs helpen ziektes te voorkomen en je stofwisseling aan het begin van elke dag bevorderen als je het drinkt tijdens het ontbijt. Het geeft je lichaam een letterlijke oppepper!

Misschien heb je een andere routine met bijvoorbeeld meditatie, yoga of kindjes die erbij komen kijken. Toch hoop ik dat je deze tips kunt toepassen op jezelf, misschien met enkele aanpassingen erin of door de volgorde te wijzigen zodat je op een positieve manier de dag kunt beginnen. Ik vond het ontzettend fijn om deze tips met je te kunnen delen en ik gun je van harte dat elke dag een steeds fijnere en betere start voor je zal krijgen. Choose to shine!

Wat helpt jou om positief de dag te beginnen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.