Blog

7 X Onze favoriete (bord)spellen voor jong en oud

bordspellenWij zijn dol op het spelen van spelletjes. Zowel met vrienden als familie, maar ook samen. We spelen met gemengd gezelschap, dus echt spelletjes voor jong en ouder. Onze spelletjeskast is de afgelopen tijd aangevuld met onze favorieten die ik graag met je deel. Juist nu de dagen korter worden en de temperaturen buiten dalen, is het extra gezellig om eens een spelletje te spelen en samen te ontspannen. De borrelnootjes op tafel, een drankje erbij en gezelligheid gegarandeerd met deze 7 (bord)spellen – stiekem zijn het er 8 omdat ik echt niet kon kiezen. Veel speelplezier!

30 Seconds  & Het namenspel – Absolute favorieten bij ons als we met de vriendengroep zijn. Daarom kon ik ook niet kiezen welke op de eerste plek zou komen te staan haha. 30 seconds is echt een spel dat je met drie personen al kunt spelen, maar ook met een groep van 20! Je wordt er mega fanatiek door en speelt in teams. Je probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je raadt, des te meer velden je op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen… Het namenspel is een ontdekking die we pas hebben gedaan en het lijkt er een beetje op, maar is een verfrissende variant die we nu ook heel graag met de groep spelen. In dit grappige spel raad je zoveel mogelijk namen van allerlei beroemdheden zoals zangers, sporters of filmacteurs. Tijdens drie speelronden (met verschillende eisen) omschrijft één speler de namen en proberen de anderen ze te raden. Dat lijkt simpel maar je hebt hiervoor maar 1 minuut de tijd. Wie hier het beste in slaagt, wint het spel.

Beverbende – In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde! Het is een spel dat geschikt is voor 2 t/m 6 spelers en je doet er ongeveer 20 minuutjes over. Echt een aanrader!

Cluedo – Cluedo is zo’n leuk en avontuurlijk bordspel waar je echt even je hersenen voor moet kraken. Wij zijn er dol op! Om het spel te winnen, moet je tactisch zijn en drie dingen over de moord uitvinden: 1. Wie heeft het gedaan? 2. Met welk wapen? 3. Waar? Bekijk de vernieuwde kamers, wapens en gasten en start je onderzoek! Was het Pimpel met de Engelse sleutel in de slaapkamer? Of Groenewoud met het pistool in de keuken? Schakel mogelijkheden uit en beschuldig een verdachte! Als jij dit als eerste weet, ben je de beste detective en tevens winnaar van het spel!

Levensweg – We hebben zoveel leuke herinneringen aan levensweg en waren er vroeger al fan van. Nu hebben we de moderne versie inclusief het electronisch bankieren. Bewaar je miljoenen op je bankpasje en rij met je auto van start tot pensioen. Kies je levensweg en je stapt in een spel boordevol avontuur, gezinsleven en onverwachte verrassingen. Als iedereen gepensioneerd is, wint de rijkste speler.

Rummikub – Wederom een klassieker die we vroeger al héél vaak hebben gespeeld: Rummikub is echt een favoriet voor jong en oud!  Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Triominos – Naast Rummikub speelden we vroeger ook heel graag Triominos, al won mijn mama áltijd. Dat geeft niks, de pret zit er nog steeds in en ondertussen winnen we gelukkig ook regelmatig al heeft dat heel wat jaren geduurd… Triominos is de meest fascinerende variant van domino, nu met driehoekige stenen voor de hele familie! Probeer zo veel mogelijk punten behalen door je stenen van je plankje passend aan te leggen. Kijken, aanleggen, scoren… winnen!

Regenwormen – Verzamel zoveel mogelijk regenwormen in dit snelle dobbelspel. In eerste instantie gaat dat er vriendelijk aan toe. Maar naarmate het spel vordert, worden regenwormen steeds schaarser. De spelers schamen zich er dan ook niet voor om regenwormen van hun tegenstanders af te pakken. Wie eenmaal aan het spelen is, kan niet meer stoppen!

Welk (bord)spel behoort tot jouw favorieten? Speel jij regelmatig spelletjes? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.