6 interessante levensvragen – De Geluks Tag
Dare to dream ⭐Mag dit weekend op repeat please? #love #weekend #beach #life #dream #quote #feather #bird #beachlife #instabeach #relax #enjoy #free #freedom #fly #Netherlands

6 interessante levensvragen – De Geluks Tag


Hoe kom ik van mijn angsten af? Hoe benut ik mijn tijd optimaal? Hoe vind ik het werk waar ik van houd? Ik werd er stil van, zoals jullie misschien weten gebeurt dat niet vaak. Echt een eer, want ik werd namelijk getagd door Sanny (van Sanny zoekt geluk) om na te denken over 6 inspirerende levensvragen, de Geluks tag.  Jelle Derckx bekend als minimalist en de man achter Lijstje.info, komt binnenkort uit met een boek waarin hij antwoord geeft op 33 levensvragen. Met deze 6 vragen mogen wij er alvast van proeven! Ik werd stiller en stiller door de vragen, deze lieten mij ook een tijdje niet meer los. Ik zocht naar antwoorden, niet per se de juiste naar verwachting van anderen, maar vooral naar wens van mijzelf. Ik vertel je meer over kritiek, de tijd, angsten en mijn ervaring. 

♧ Hoe kan ik beter tegen kritiek van anderen? 

Gelijk een lastige, maar onwijs sterke vraag om mee te beginnen. Laat ik vooropstellen dat ik het lang niet altijd even gemakkelijk vond om kritiek te ontvangen. Je hebt kritiek in verschillende vormen en maten, maar de vraag is meer wat je ermee doet. Je kunt er bijvoorbeeld alles aandoen om jezelf te beschermen en te verdedigen tegen de kritiek die je krijgt, zoals ik ‘vroeger’ deed (waarbij vroeger niet zo vroeger is als het tijdperk van de dino’s…). Of je kunt het beschouwen als een cadeautje. Een ingepakt presentje met een strik er omheen? Serieus Dagmar, kan je niks beters verzinnen?  Sinds kort heb ik ingezien hoe kritiek mij vooruit kan helpen, waardoor ik het ook graag ontvang om te kunnen groeien. Je pakt kritiek uit (desnoods scheur je het inpakpapier er vanaf), bekijkt het even van een afstandje en zoomt dan in. En je bedankt de gulle gever, want er zat hoogstwaarschijnlijk een tip in de kritiek verpakt die je vooruit zal helpen. Thanks!

♧ Hoe benut ik mijn tijd optimaal?

Dit klinkt alsof je alles uit de kast moet halen, je hele leven lang. Maar is het eigenlijk nodig om tijd op deze manier optimaal te benutten? Om alle kansen te pakken die op je pad komen en continu efficiënt en effectief te denken? En dat levenslang? Dat klinkt niet alsof je er ook maar een haartje/porie/nagel/DNA-gen (streep door wat niet van toepassing is) gelukkiger van wordt. Optimaal tijd benutten wordt door iedereen anders geïnterpreteerd denk ik. Optimaal tijd benutten is naar mijn mening luisteren naar je lichaam en je hart. Me-time heb je bijvoorbeeld in mijn ogen ook nodig om lekker op te laden en bij te komen, zodat je kunt ontsnappen uit de dagelijkse hectiek en dan is het heerlijk om even te niksen op de bank in je Primark onesie. Dat is ook optimaal tijd benutten, maar dan met opladen en pure ontspanning. Balans tussen lekker productief aan de slag en rustmomenten, dat klinkt voor mij perfect. En hoe ik productief aan de slag ga? Op die momenten probeer ik inderdaad tijd optimaal te benutten, dit doe ik vooral door ritme in mijn dag te behouden. Tijdig opstaan, op de juiste momenten eten, drinken en voldoende bewegen. Maar ook plezier hebben op werk, het huishouden doen, familie en vrienden regelmatig zien. Als de basis goed zit – en je haar natuurlijk, dat moet ook goed zitten dankjewel Andrélon! – is er ruimte om verder te kijken. Ik ben bijvoorbeeld dol op lijstjes en maak het voor mijzelf leuk door de deskplanner van de HEMA en een mooie agenda te gebruiken. Hier plan ik vooruit, zorg ik dat mijn dag er overzichtelijk uitziet met voldoende afwisseling tussen doen en rustmomentjes en creëer ik genoeg ruimte voor spontane acties en lekker gek doen. Optimaal de tijd benutten is optimaal genieten en het leven beleven. 

♧ Hoe maak ik sneller contact met mensen die ik niet ken? 

Je bedoelt éxtreem snel contact met mensen die je niet kent? Dan doe je gewoon mijn #snelcontactmove om op te vallen die ik áltijd gebruik: Maak een pirouette á la Michael Jackson en roep 3 x supercalifragilisticexpialidocious terwijl je alleen met gele M&M’s strooit. Aandacht en reacties gegarandeerd, dus dat! Grapje natuurlijk, want deze move is redelijk kansloos. Niet helemaal, dat mag ik niet beweren, ik heb het immers nog nooit eerder echt toegepast en de plannen ervoor liggen er eerlijk gezegd ook niet. Dus… Terug naar de vraag. Er was een periode dat ik niet makkelijk in contact kwam met mensen die ik niet ken, maar mijn blog heeft mij wel ontzettend geholpen om minder verlegen te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten en te leren kennen. Het feit dat iedereen een mooi talent bezit en inspirerende lessen met zich meedraagt, trekt mij al sneller over de streep om op iemand af te stappen voor een praatje als ik iemand niet ken. Dit neemt niet weg dat ik het af en toe nog wel spannend vind, maar het maakt de stap net iets makkelijker om te nemen.

♧ Hoe vind ik het werk waar ik van houd? 

Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your live. Et voila, mijn antwoord! Grapje, ik laat je toch niet zitten met deze quote? Het raakt de kern, maar hoe kies je dan zo’n job? Ik ben een echte geluksvogel, want ik heb momenteel een baan waar ik ontzettend gelukkig van word. Elke dag fluitend naar werk, dat gun ik iedereen! Maar de weg er naartoe was nog een flinke zoektocht. Waar ik ben begonnen? In mijn hart. Cupido heb ik even aan de kant gezet (#Sorrynotsorry), want het ging mij niet om het koppelen, maar om het écht luisteren. Wat voelt goed? Waar word ik gelukkig van (onafhankelijk van honderden meningen die anderen graag over je heen strooien alsof het confetti is)? Krijg ik er energie van en wat krijg ik ervoor terug? De laatste vraag is niet per se in de vorm van een goed gevulde portemonnee, maar dit kan ook voldoening, waardering, fijne collega’s, mooie projecten, een CV-boost en energie zijn. Ik wist heel lang niet hoe mijn droombaan eruit zou moeten zien, totdat ik begon te luisteren naar mijn hart en deed wat goed voelde op het moment zelf. Voelde het goed om mij te verdiepen in consumentengedrag? Dan volgde ik die extra lessen. Wou ik mij oriënteren op het gebied van schrijven & redigeren? Ik pakte de minor op die ik in die richting kon volgen. Wou ik het schrijven toepassen? Hop dan ging ik aan de slag als freelancer bij bladen. Allemaal naast mijn studie, omdat het energie gaf. Als je kiest voor datgene wat je oprecht gelukkig maakt, dan kom je op plekken uit die je dromen overtreffen!

♧  Hoe leer ik om los te laten? 

We never noticed the beauty, because we were too busy to create  it. Ik blijf mijzelf verwonderen over de hoeveelheid aan moois waardoor we worden omringd en tegelijkertijd de hoeveelheid die we dagelijks onopgemerkt langs ons heen laten glippen. Dit kan komen door drukte, een negatief zelfbeeld, een lastige leefomgeving of bijvoorbeeld vaste gewoontes die we maar niet kunnen doorbreken. Geluk is loslaten van onder andere die gewoontes, maar ook gedragingen en gedachten die we liever kwijt zijn dan rijk om positiever in het leven te staan. Loslaten betekent voor iedereen iets anders, ik krijg het gevoel alsof ik lichter ben en het van mij afglijdt, dat ik verder kan dan waar ik stond. Voor mij werkt het loslaten beter als ik het een keer uitspreek, dit kan door in gesprek te gaan erover met mijn vriend, familielid of vriendin. Ook schrijf ik het graag van mij af, dan ben ik het ook kwijt. Als ik ergens mee zit, dan helpt het ook om te gaan hardlopen. Even een intensieve inspanning (‘even’ drie keer de Marathon van NY, grapje…) waarbij ik mijn gedachtes kan ordenen. Werkt bovenstaande niet? Dan ga ik over naar Plan Z van zingen, ik zing dan het liedje uit Frozen: Let it goooooo. Arme onderburen.

♧ Hoe kom ik van mijn angsten af? 

Door te doen, maar dat klinkt zoveel makkelijker dan het is… Door mijn zwakke gezondheidssituatie enkele jaren terug (voor de nieuwe lezers: ik heb CVS en Fibromyalgie) was ik ontzettend verlegen, onzeker over mijn gammele lichaam en durfde ik niks. Zelfs niet de telefoon opnemen, dat was al een marteling brrr… Laat staan het vliegen, in het donker slapen, hoger dan de vierde verdieping lopen of met de lift. Maar waar zijn die angsten nu? Nee, niet opgelost dankzij de werking van Vanish Oxi Action de krachtige vlekverwijderaar. Ik heb de angsten onder de loep genomen en aangepakt, één voor één. Het was een tijdrovend ‘klusje’ waardoor ik enkele grijze haren rijker ben geworden, maar ik kan wel zeggen dat ik de angsten onder controle heb. Het begon in Parijs, waar ik al lang droomde om de Eiffeltoren te beklimmen, maar door hoogtevrees kón ik het gewoon niet. Totdat mijn mama mij met haar engelengeduld (al heeft een engel nog een kort lontje als je het vergelijkt met die van mijn mama) mij zover kreeg om tóch te gaan, samen. Stap voor stap en een eeuwigheid later stond ik dan toch op de top. Ik genoot niet alleen van het uitzicht, maar voornamelijk ook van het feit dat ik het toch had gedaan. Ik kon letterlijk vanaf het topje van de Eiffeltoren neerkijken op mijn angsten. Mijn tips? Neem de tijd, heb vertrouwen in jezelf (je bent sterker dan je denkt!) en wees niet bang om te proberen.

Vind je het ook leuk om de tag over te nemen? Dan tag ik jou! Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden, de vragen zijn flinke hersenkrakers.  Ook tag ik Teske, Marloes, KellyKarlijn & LonnekeVind jij het lastig om echt los te laten?

Liefs Dagmar

Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 55 reacties.

 1. Marion

  Dit is duidelijk geen This or That? tag. Mooi om te zien hoe je er echt de tijd voor hebt genomen om hem in te vullen en heel mooi om te lezen dat je eigenlijk door groei en luisteren naar je hart alles uit het leven kan halen wat erin zit. En jij doet dat. Mooi!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis~Herstel: Nu Of NooitMy Profile

 2. Wauw, wat een prachtige antwoorden! Leuk ook met dat vleugje humor erdoor zodat het nog wat luchtig blijft. Trouwens de 3 Things tag waar je me voor tagde komt nu echt binnenkort online. ;)
  Laura Steenks onlangs geplaatst…Catrice Nude Purism NagellakMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Aah superlief je reactie dankjewel <333

 3. Celeste

  Precies wat Marion zegt, dit is inderdaad duidelijk geen tag waar je eventjes snel antwoord op geeft. Mooi om te zien dat je zo goed na hebt gedacht over de vragen en het ook zo krachtig weet te omschrijven. Vooral bij de laatste vraag voelde ik me erg aangesproken. Erg herkenbaar en ook ik zeg altijd ‘gewoon doen’, maar het is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan. Mooi tag en prachtig ingevuld, Dagmar.
  Celeste onlangs geplaatst…Je dosis humor voor vandaag!My Profile

 4. Dita

  Wat een mooie antwoorden! Goed om hier bij stil te staan maar dit vul je niet even snel in. Mooie tag!
  Dita onlangs geplaatst…BloesemtakkenMy Profile

 5. Wauw dit zijn wel behoorlijk diepe vragen zeg en ik weet sowieso dat op een aantal mijn antwoord zou zijn: wist ik dat maar! Loslaten is iets waar ik elke dag wel mee te maken krijg, maar wat ik sinds twee jaar een stuk beter kan loslaten. Maar dat neemt niet weg dat het belachelijk moeilijk blijft. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Stoppen Met Nagelbijten, Best PittigMy Profile

 6. Brittany

  Wauw, wat heb je dit écht ontzettend leuk ingevuld zeg! Ik heb met een glimlach op mijn gezicht jou vragen gelezen. Zo inspirerend! Je bent echt een topper!

  Liefs, Brittany

 7. Saar

  Wauw, een tag om serieus over na te denken zeg! Misschien wel eentje waar ik mij ook eens aan zou willen wagen, mooi!

  Ergens groeit mijn bewondering voor je ook wel als ik die tag lees. Want wat heb je veel gedaan om de dingen te bereiken die je wilt bereiken! Je doet mij eraan denken dat het geen goed idee is om je dromen op te geven en jezelf te gaan begraven. Integendeel! Het is net de bedoeling om er keihard voor te gaan. Bedankt voor deze reminder Dagmar!
  Saar onlangs geplaatst…Vechtmemoires, een bundel essays van Joost de VriesMy Profile

 8. Kelly

  Wat een mooie tag, echt een tag en wat vragen om over na te denken! Ik heb de tag inclusief vragen ook even opgeschreven, want ik wil hier wel even de tijd voor nemen om ook deze tag te gaan invullen. Ik ging vroeger ook vaak dingen uit de weg, omdat ik toen ik wat jonger was liever iets uit de weg ging, dan bijvoorbeeld iets met mijn angsten te doen of om open te staan voor kritiek! Je antwoorden zetten mij aan het denken!
  Kelly onlangs geplaatst…Unboxing | Balea (DM Duitsland)My Profile

 9. Moniek

  Wauw wat een mooie tag is dit! Het zijn vragen waar je niet 1-2-3 zo het antwoord op weet. Kritiek zien als een cadeautje met een mooie strik eromheen, ik vind dit een prachtige manier om naar kritiek te kijken. Ik ga dat zeker nog even onthouden!
  Moniek onlangs geplaatst…L’oréal True Match foundationMy Profile

 10. Esther

  Hele mooie antwoorden heb je geformuleerd zeg. En stiekem heb ik ook een paar keer moeten lachen, met die grapjes van je tussendoor! Maar even 1 ding bij vraag 1 over je tijd optimaal benutten zeg jij dat me time (in je onesie op de bank) je tijd niet optimaal benutten is. Maar als jij daar gelukkig van word vind ik dat wel! Ik lig nu op bed jou blog te lezen en te reageren, ik word er blij van dus benut ik mijn tijd goed. Zo zie ik het dan hihi
  Esther onlangs geplaatst…SPORTUPDATE – rennen met Evy, stappentellerMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ja je hebt helemaal gelijk en dit probeerde ik ook zo te verwoorden dat juist tijd optimaal benutten niet alleen een agenda zo efficiënt en effectief mogelijk is, maar dat ontspannen en me-time even avondje bankhangen of niksen ook tijd optimaal benutten is. Je laadt immers op, komt tot rust en ervaart pure ontspanning. Optimaal tijd benutten is naar mijn mening luisteren naar je lichaam en je hart (staat ook bij mijn antwoord :)). Ik ben het helemaal met je eens, lekker ontspannen blogs lezen: I love it!

 11. Sophie

  Wat een prachtige TAG is dit en wat heb je hem mooi ingevuld! Echt zo Dagmar, ik herken je er helemaal in. De vergelijking met inpakken van kritiek vond ik erg mooi, hoe hard de kritiek ook kan zijn, er zit écht ergens een tip in!
  Sophie onlangs geplaatst…Tips voor een lente boost!My Profile

 12. Wat een ontzettend mooie invulling van deze prachtige tag! Vooral het van een afstand bekijken van je angst en de goede vragen die je jezelf stelt om te ontdekken waar je dromen lagen. En idd optimaal je tijd benutten is door te genieten van het leven. Onder de indruk van je antwoorden meis!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Kookclub 7 maart 2015My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Dankjewel voor je geweldige complimenten, echt superlief! Mijn dag kan niet meer stuk dankjewel <3

 13. lonneke

  Wauw, wat een prachtige diepgaande tag is dit zeg! Je hebt de antwoorden heel mooi en duidelijk ingevuld. Zo fijn dat je echt gelukkig wordt van je werk, zo belangrijk! Ik ga hem misschien ook binnenkort doen.
  Veel liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…Ik ben insider van VeraCamilla!My Profile

 14. Xaviera

  Wat een prachtige antwoorden heb je op deze vragen gegeven. Fijn dat je overal zo uitgebreid op in bent gegaan, het is weer heel inspirerend om te lezen! Wat heb je toch een mooie schrijfstijl en ook lekker veel humor erbij, I love it! Loslaten lukt mij steeds beter, al blijft het lastig met mensen of situaties waar ik een sterke emotionele reactie bij heb. Let it go van Frozen zing ik ook regelmatig keihard mee. ;)
  Xaviera onlangs geplaatst…Live Light – PapierenMy Profile

 15. Anouk

  Heel inspirerend weer dit! Absoluut vragen waar iedereen over na zou moeten denken, omdat het je weer wat bewuster maakt van je eigen handelen. Hele mooie tag!
  Anouk onlangs geplaatst…Vijf fav’sMy Profile

 16. Linda

  Zo, dat is wel even een flink serieuze tag! Ik vind dat je ‘m mooi, open en vooral serieus hebt ingevuld. Je ziet dat er veel afwegingen en nadenk-momenten in je antwoorden zitten, dat kun je als het ware tussen de regels doorlezen.
  Het lijkt me erg mooi om deze tag in te vullen, maar ik moet er wel even goed over nadenken! Weer eens iets anders dan een simpele ‘vind je honden of katten leuker?’-achtige tag ;)

  Trouwens, even terzijde maar niet minder belangrijk: complimenten voor je schrijfstijl – in zo’n serieuze tag als deze heel subtiel allerlei grapjes en leuke verwijzingen opnemen is zo knap! Heel leuk!
  Linda onlangs geplaatst…Waarom ik blij word van de (komende) lente!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dankjewel Linda voor je geweldige complimenten! Het is inderdaad een tag waar je echt even voor moet gaan zitten, maar ik vond het ontzettend fijn om even bewust te worden en na te denken hoe ik hierover dacht. Zo leer je jezelf ook weer iets beter kennen, maar het is ook erg leuk om te zien welke sprongen je hebt gemaakt dankzij tijd en ervaringen die op je pad zijn gekomen. En een mini grapje tussendoor hoort erbij :D Geniet van vandaag en dankjewel voor je lieve reactie!

 17. Manon

  Wat een prachtige uitgebreide – waar je iets van kan leren – anwtwoorden heb je gegeven :) ik zal die #snelcontactmoves even uitproberen, hahaha nee grapje xxx
  Manon onlangs geplaatst…De Serie TagMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Hahaha neeee spaar jezelf en doe het niet hoor :D Haha don’t try this at home, maar vooral ook niet in het openbaar ;) Superlief je reactie!

 18. Karlijn

  Dit zijn dus echt eens vragen waar iedereen de tijd voor zou moeten nemen. Ik denk dat er dan heel veel mensen zichzelf beter zouden leren kennen én waarderen. Je hebt ze mooi beantwoord zeg. Ik vind contact maken met mensen die ik nog niet ken ontzettend moeilijk, maar het is wel waar dat het makkelijker wordt hoe vaker je het doet. Niet dat ik nu meteen op iedereen afstap die ik niet ken, maar ik loop ook niet meer van ellende de kamer uit zeg maar. En pff, loslaten. Echt daar zou ik graag beter in zijn. Ik vind iets/iemand loslaten ontzettend moeilijk. Maar op de een of andere manier hoort het ook weer bij wie ik ben snap je? X
  Karlijn onlangs geplaatst…Tijd voor ‘Count Your Blessings’My Profile

 19. Ilse

  Ik wil eerst even zeggen dat ik op sommige momenten echt even hardop aan het grinniken was bij het lezen van je artikel! Wat een hilarische stukjes zitten er tussen. Mooi hoe je zo’n, toch best wel, serieuse blogpost een hilarisch randje mee kan geven. En inspirerende antwoorden ook weer. Ik kan het haast wel onder elke blogpost van je zetten, maar ik vind het gewoon echt allemaal heel inspirerend en motiverend om zelf verder te gaan! Om zelf mijn angsten te overwinnen bijvoorbeeld!
  Dank je wel voor je mooi geschreven artikel Dagmar!
  Ilse onlangs geplaatst…Pictures by Ilse #2My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat lief Ilse, dankjewel voor je geweldige reactie en stralende complimenten! Heel erg lief dat je het deelt en het zijn pittige vragen, maar daar hoort altijd een lach bij in mijn ogen <3

 20. Kirsty

  Wat een mooie tag! Ik denk dat dit echt vragen zijn die voor iedereen van belang zijn, omdat iedereen zijn eigen antwoord heeft. Met loslaten ben ik een beetje apart; de ene keer gaat dat supermakkelijk, de andere keer juist helemaal niet. Anderen laat ik over het algemeen wel vrij makkelijk los, omdat ik mij dan kan inleven qua hoe ik het zelf zou willen, maar het loslaten van standaarden die ik voor mijzelf creëer, vind ik wel lastig.
  Kirsty onlangs geplaatst…Reactie op MAC Cinderella Royal Ball Lipstick door KirstyMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ja de vragen zijn erg indrukwekkend, heel mooi om erover na te denken en even stil te staan bij je antwoorden. Heel erg bedankt voor je mooie comment en open antwoord <3 Je bent een topper!

 21. Anna

  Wat een goede en inspirerende antwoorden weer Dagmar! Veel Liefs

 22. Wendy

  Wow, indrukwekkend. Ik moet hier even over nadenken.. waarschijnlijk precies Sanny’s bedoeling
  Wendy onlangs geplaatst…Over 5 jaarMy Profile

 23. Lieke

  Je kunt aan je antwoorden merken dat je er echt de tijd voor hebt genomen om het, voor jou juiste, antwoord op te schrijven. Erg open en eerlijk. Mooi om te lezen!
  Lieke onlangs geplaatst…Dagje weg: Musical WarHorseMy Profile

 24. Rianca

  Jij bent de meest inspirerende blogger van het moment. Elk antwoord dat je geeft is 100% waar en daarnaast raak je mensen. Ga zo door Dagmar de wereld ligt aan je voeten met deze fantastische positieve houding. :)
  Rianca onlangs geplaatst…Buitenspelen voor grote mensenMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw zo bijzonder om je lieve reactie te ontvangen, echt ik ben er stil van <3 Je woorden raken, heel erg bedankt voor je stralende comment en zoveel warmte die je deelt <3

 25. Anna

  Wauw, wat een prachtig en inspirerend artikel! Vooral je stukje over je droombaan vinden, daar heb ik echt heel veel aan!

 26. Juliet

  Ik word helemaal stil van deze tag. Het is zo verhelderend, inspirerend én motiverend tegelijk! Misschien dat ik deze tag ook ooit ga invullen, wanneer ik écht van mijn angsten af ben. Ik heb namelijk OCS, en ben nu met al m’n kennen en kunnen, én een goed lesje ERP mijn angsten aan het overwinnen. Ik vind trouwens dat je heel leuk schrijft! Liefs
  Juliet onlangs geplaatst…Mijn nieuwe webprint canvas ♡My Profile

 27. Lieve Dagmar, wat ben ik blij dat ik deze tag ben gestart!! Ik vind het heel bijzonder om samen met jou en veel anderen na te denken over dit soort belangrijke zaken. Je hebt me echt geraakt in hoe je je angsten hebt overwonnen! Dikke duim omhoog! Als je het leuk vind plaats ik jouw tag ook op mijn blog

 28. Emily

  Prachtig ingevuld, Dagmar. Had niet anders verwacht, maar toch weet je me iedere keer weer te verbazen. Heel mooi. :)
  Emily onlangs geplaatst…Weekly Quote #16My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge