5 X Wat ik steeds uitstel, maar deze week écht ga doen

5 X Wat ik steeds uitstel, maar deze week écht ga doen

Er zijn van die klusjes waar je steeds precies niet aan toe komt. Of anders gezegd: waar je dus echt geen prioriteit aan geeft, want qua tijd beschikken we allemaal elke dag over hetzelfde aantal uren. Het zijn projecten die in mijn ogen steeds groter worden, maar die ik eindelijk deze week eens ga oppakken. Daar haal ik niet alleen veel voldoening uit, maar het geeft ook lucht en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Daarom ga ik eindelijk eens aan de slag met het afmaken van deze klusjes in en rondom het huis.

Bergen strijk wegwerken

Mocht je je afvragen waar de hoogste berg van de wereld staat, dan is dat toch echt op onze zolder. Onze berg met strijk neemt buitengewoon hoge proporties aan omdat ik dit klusje steeds uitstel. Het is echt al even geleden dat ik heb gestreken, daarom ga ik deze week deze huishoudelijke activiteit grondig aanpakken en ondertussen een leuk serie of film kijken. Zo combineer je moetjes met iets leuks en dat maakt het alsnog tot een gezellige activiteit. Weg met de Mount Everest, wish me luck!

Autoverzekering regelen

We hebben jarenlang plezier gehad van een mooie Renault die ons naar de mooiste bestemmingen heeft gebracht. Het was de eerste grote aankoop van Jord en wat waren we trots dat we er zoveel kilometers in mochten maken. Van ritjes naar zee tot avondjes uit met vrienden en het bezoeken van familie; we hebben duizenden kilometers met onze eerste auto afgelegd. Nu rijden we in een andere Renault en dat voelt ontzettend goed. We zijn erg blij met de overstap naar een andere auto en kunnen weer veilig afstanden afleggen, dit keer met ons kleinste vriend Lucas erbij. Een nieuwe auto is het perfecte moment om te kijken voor een andere autoverzekering. Mijn autoverzekering vergelijken behoort niet tot mijn favoriete bezigheden, maar besparen tegenwoordig wel. Daardoor vind ik het extra leuk om het even goed uit te zoeken, zodat er maandelijks een passend bedrag naar deze kostenpost zal gaan. Via Geld.nl lees je meer tips over hoe het besparen het dagelijkse leuker kan maken.

De voortuin aanpakken

De achtertuin heb ik recent helemaal opgeruimd en aangepakt. Nu is de voortuin aan de beurt. Ik las dat de weersverwachtingen gunstig zijn, dus dat maakt het extra aantrekkelijk om met deze klus aan de slag te gaan. Ik verheug mij er nu ook steeds meer op, want tuinieren vind ik heerlijk. Alleen was het met die koude temperaturen echt niet te doen. Ik ga al het onkruid weghalen en hoop de bakken weer extra goed in de aarde te kunnen zetten zodat we dit voorjaar en de zomer weer van een stralende en kleurrijke tuin kunnen genieten. Afgelopen jaar had ik een ontzettend leuke zadenmix gekocht (serieus, gewoon bij de Action) en daar hebben we het hele jaar plezier van gehad. Allerlei wilde, mooie en vooral kleurrijke bloemen schoten uit de grond en iedereen vroeg wat voor soort bloemen het toch waren omdat het zo’n mooi gezicht was. Nu maar duimen dat diezelfde mix weer te koop is haha, wat was dat een feestje!

Fotoalbum voor Lucas laten drukken

Yes, de altijd terugkomende activiteit op mijn to-do is het bijwerken van de fotoalbums van Lucas. Man, wat is dat een werk! Maar het is voor het allerleukste doel en ik duim maar dat hij er later extra veel in gaat kijken…

Mijn garderobe lenteproof maken

Als ik eenmaal bezig ben met het uitzoeken van mijn garderobe, dan beleef ik er gelukkig uiteindelijk alsnog veel plezier aan. Het lijkt een beetje op shoppen in je eigen kledingkast; je ontdekt weer wat je hebt en wat leuk staat. Ook kan je weer opnieuw mixen en matchen en meer structuur aanbrengen in het geheel. Dat is geen straf, maar je moet het wel doen! Het allerleukste komt als laatste; het aanvullen van de garderobe met leuke items. En als al die bergen dan ook nog eens weggestreken zijn, dan ben ik helemaal klaar voor het voorjaar!

Welke taken en klusjes stel jij steeds uit die je nu echt gaat aanpakken? Go for it!

Veel liefs, Dagmar

Dit bericht heeft 5 reacties.

 1. Romy

  Wat een leuke vraag om over na te denken! Ik heb inderdaad ook wel vaak van die klusjes die ik maar geen prioriteit geef. Gordijnen bestellen voor mijn nieuwe woning bijvoorbeeld – dan ga ik liever leuke accessoires shoppen, haha. Zo’n fotoalbum is inderdaad ook altijd een enorme klus. Op zich wel leuk werk als je er eenmaal mee bezig bent en het mooie resultaat achteraf is natuurlijk heel wat waard :)
  Romy onlangs geplaatst…Een mini-verslag over een onvergetelijk weekend in ValenciaMy Profile

 2. Irene

  Haha herkenbaar! Onze tuin wordt hier ook altijd op de lange baan geschoven maar ik denk dat het er dit voorjaar echt eens van zal komen ;) En strijken doe ik niet. Ik haat het gewoon en ik wil er echt geen tijd aan besteden. Heel zelden zal ik eens een gekreukte jurk of bloesje strijken. Maar in die bijna twee jaar dat wij in ons huis wonen, heb ik letterlijk nog maar 3 keer gestreken. Haha.
  Irene onlangs geplaatst…Project Minimaliseren: de badkamerMy Profile

 3. evelien

  Wat goed om hiervan een lijstje te maken! Ik heb ook een aantal klusjes wat ik voor mij uitstel, zoals het wegbrengen van een pakketje, en een opdracht voor mijn studie.
  Liefs,
  Evelien

 4. Sanne

  Hier ga ik ook eens over nadenken! Die berg strijk en een fotoalbum maken kan ik meteen ook op mijn lijstje zetten in ieder geval.

 5. Rachel

  Heel veel mensen stellen altijd een fotoalbum uit maar als je eenmaal bezig bent is het net als de Sims, dan ben je uren verder. Veel succes met alles en een heel fijn weekend

Geef een antwoord

CommentLuv badge