Blog

5 X Tips om je relatie een boost te geven

Wat als je relatie in een sleur zit? Relatie kan je interpreteren in de breedste zin van het woord. Van de band die je hebt met vriendinnen tot familieleden, je bff of zelfs de ware; soms kan een relatie wel een boost gebruiken. En het is ook gezond om die relatie op dat moment dan ook van een extra boost te voorzien, anders ben je verder van huis. Je geeft veel om elkaar en dat vraagt regelmatig om een investering in de vorm van tijd, aandacht, moeite en energie. Deze tips zorgen ervoor dat je relatie een boost krijgt!

☆ Let’s talk En dan niet over koetjes en kalfjes, maar durf samen de diepte in te gaan en onderwerpen aan te kaarten die er echt toe doen. Wat gaat er in je om? Welke thema’s spelen er in je leven ? Hoe voel je je ? Waar word je blij van? Wat geeft energie? Waarom betekent hij/zij zoveel voor je? Wat zou je graag samen willen ondernemen? Ga er eens lekker voor zitten, pak een kop thee erbij of duik een restaurantje in en neem de moeite en tijd om naar elkaar te luisteren en te praten.

Onderneem – Wat staat er op jullie lijstje om nog écht op een dag te ondernemen? En wat houdt jullie tegen om het te doen? Er moet een reden zijn dat jullie het hebben uitgesteld, want anders was het toch de moeite waard om ervoor te gaan? Onderneem de activiteiten waar jullie steeds over praten en wat echt op jullie wishlist staat. Daar worden jullie allebei gelukkig van en alleen al de voorpret is toch al goud waard? Tijd voor actie!

Doe lekker gek – Why so serious?  Al die verplichtingen, moetjes en verantwoordelijkheden. Daar is geen fun aan te beleven, maar toch horen ze erbij. Maar wat is er mis met gekke moppen vertellen, maffe plaatjes naar elkaar sturen, dansen in de woonkamer en lachen totdat de tranen over je wangen lopen? Neem de moeite en tijd om eens lekker gek te doen, daar krijg je geen spijt van!

Waardering – Ben je blij met wat de ander allemaal voor je doet? En spreek je dit ook uit? Het is een kleine moeite om te vertellen waarom je dankbaar bent voor wat hij/zij betekent voor jou. Al voelt het als een klein gebaar, het effect is groots!

Focus je op het positieve – Iedereen heeft een kant die moet groeien, verder mag ontwikkelen of – heel eerlijk gezegd – eenmaal niet de beste is. Dat kan en is ook heel logisch, als we perfect zouden zijn dan was het vast ook geen succes voor de lange termijn. Dit maakt ons menselijk! Als de positieve kant maar overheerst. Wanneer je langer samen bent of elkaar al een flinke tijd kent, dan ga je ook steeds meer letten op de minder fijne eigenschappen. Die vallen je eenmaal sneller op, maar kunnen ook het frustratiegehalte verhogen. Tijd om daar verandering in aan te brengen. Focus je liever weer op de positieve eigenschappen en je zult merken dat het veel gezelliger wordt samen!

Wat is jouw ultieme help-de-relatie-uit-een-dip-tip? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.