5 X Tips om jezelf winterproof te maken
Wat een heerlijk weekend! Nog even een hoofdstukje lezen en dan lekker slapen ⭐️ Sweet dreams! #love #weekend #sleep #read #book #fluffy

5 X Tips om jezelf winterproof te maken

Ben jij al winterproof? Heb je zin om de koudere dagen te trotseren of kijk je er toch een beetje tegenop? Gewapend met een kop dampende thee en een kruikje slaan we onszelf er wel doorheen. En met deze tips gaat het je zeker lukken! Want het mag dan wel winter zijn, jezelf verwennen en goed voor jezelf zorgen hoort er ook tijdens dit seizoen bij. Bikini bodies are made in winter! 

Lichtpuntjes – We gaan de donkere dagen in, terwijl zon juist zo belangrijk voor ons is. Het voelt dan echt als een oppepper en minder somber als we zon pakken wanneer dat kan. Probeer bijvoorbeeld overdag eventjes naar buiten te gaan, alle beetjes helpen om toch zon te vangen en daglicht te zien. Daarnaast doet zuurstof je ook ontzettend goed. En wat dacht je van zelf een lichtpuntje te zijn? Anderen helpen is ontzettend mooi om te doen en geeft veel voldoening. Omring jezelf door geluksmomenten om je happiness gehalte een boost te geven.

Verwennerij – Je lichaam heeft het wat pittiger gedurende de koudere dagen, verwen het daarom goed. Geniet bijvoorbeeld van een warm bad, een sauna of drink warme thee. Ook een maskertje kan wonderen verrichten en heel fijn aanvoelen. Verwen jezelf, want je bent het waard! Hup die gezellige kaarsjes aan, een goed boek erbij en genieten!

Blijven bewegen – Het is heel aantrekkelijk om op de bank te blijven zitten, maar die bikini body komt helaas niet uit de lucht vallen. Met een half uurtje per dag aan beweging maak je al een groot verschil, al zit dit in een rondje wandelen voor het slapengaan of in de pauze. Misschien vind je de sportschool een stapje te ver, thuis kan je ook oefeningen doen! Net wat je aanspreekt, maar blijf regelmatig in beweging om je conditie goed te houden. Je zit op deze manier beter in je vel!

Verzorging – Het mag dan wel winter zijn, dat betekent niet dat je je lichaam alleen tijdens bikini dagen moet verzorgen. Lak bijvoorbeeld je nagels in een vrolijk kleurtje (de lakjes van OPI zijn bij mij favoriet), gebruik een goede body lotion voor een zachte huid (The Body Shop heeft heerlijke varianten waar ik fan van ben) en vergeet ook niet regelmatig te ontharen, ook al zien minder mensen bijvoorbeeld je benen. Je wilt immers niet zelf fluffy de winter door, nietwaar? Ik ontving recent Veet ontharingsspray (hier lees je meer informatie) en daar ben ik erg tevreden over. Het werkt makkelijk, snel en kost mij lichamelijk weinig energie en tijd; ideaal! Jezelf verzorgen, voeden en verrijken is in de winter minstens zo belangrijk als in de zomer!

Opladen – Heb jij genoeg me-time in de agenda gepland? Ren jezelf niet voorbij in deze drukke periode vol verplichtingen en verantwoordelijkheden. Tentamens, deadlines, opdrachten en projecten… Huishouden, sociaal leven, bewegen… Pff zoveel te doen en zo weinig tijd! Daarom is het extra belangrijk rust te nemen tussendoor om op te laden en energie op te doen. Pak deze momenten ook, je zult merken dat je je veel beter gaat voelen. Met genoeg oplaadmomentjes kom je met gemak de winter door! Een winterslaap is niet nodig, maar een dutje kan wel heel lekker zijn op z’n tijd. Enjoy en denk goed aan jezelf!

Hoe zorg jij ervoor dat je lekker in je vel zit in de winter? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 16 reacties.

 1. Marlotte

  Goede tips Dagmar! Bij mij helpt vooral regelmatig sporten en jezelf lekker verwennen. Heerlijk om met een kop thee en een goed boek even te ontspannen in een warm bad, mmm!

 2. Femke

  Bewegen moet bij mij echt weer terug gaan komen.. In de vorm van, hardlopen. Ik loop graag hard maar doe het minder graag nu het donker is. Daarbij komt nog eens kijken dat er de afgelopen tijd in de omgeving waar ik woon wat nare dingen zijn voorgevallen, waardoor ik het idee heb dat ik dingen misschien op zoek als ik ga hardlopen in het donker. Verder vind ik het heerlijk om over lichtpuntjes na te denken, wat me-time in te ruimen en gewoon lekker te niksen op zijn tijd.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Clinique Take The Day Off Cleansing BalmMy Profile

 3. Renske

  Prettige tips! Het bewegen mis ik ontzettend! Waar het mij eerder ontbrak aan discipline, ontbreekt het mij nu aan voldoende en fysieke gezondheid. Ach ja, wandelen is ook beweging toch? ;-) Me-timen vind ik trouwens echt relaxed! Dat heb ik vorige week vrijdagavond gedaan met als voornemen dit iedere week te doen, maar het valt al in duigen, haha!
  Renske onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 4. Frauke

  Fijne tips! Vooral dat bewegen vind ik in de winter héél belangrijk, want van binnenzitten word ik op den duur zo lusteloos. Met het beetje licht dat er nog is rond de middag probeer ik echt te profiteren en lekker te wandelen! Maar inderdaad, je lichaam goed verwennen is ook belangrijk in deze koude en gure tijden! X
  Frauke onlangs geplaatst…Een boekenkast van kistenMy Profile

 5. Linda

  Me-time, dikke sokken, mijn Netflix verslaving en bezig zijn met make-Up en lagen kleding vind ik heerlijk! En het besef dat de bikini body in de winter geshaped moet worden kwam van de week ook binnen, even minderen met het Sinterklaas snoepgoed en wat meer gaan bewegen :) Heerlijk om overdag even wat zonnestralen te pakken <3
  Linda onlangs geplaatst…De hoogtepunten van mijn Kuala Lumpur tripMy Profile

 6. Laura

  Fijne tips! Bewegen helpt mij altijd om lekker bezig te blijven in de winter.

 7. Ise

  In de winter kost het me ook net wat meer moeite, maar dan is het ook zeker zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Fijne tips :)

 8. Madelon

  Mooie tips! Ik ben pas begonnen met sporten en ik hoop dat ik dat in de winter volhoud, dat geeft me hopelijk meer energie. En natuurlijk proberen niet te vol te plannen, al is dat soms lastig.

 9. Charelle

  Opladen is echt zó belangrijk, vooral in de winter inderdaad! En toch zijn we soms te eigenwijs en vergeten we dat! Fijn lijstje met herinneringspuntjes. ;)
  Charelle onlangs geplaatst…Cosy Up For Movie Night #2My Profile

 10. Miriam

  Ik kruip eigenlijk het liefst op de bank met mijn fluffy dekentje en een mega mok thee <3 Maarrrr, idd dat kan niet altijd. Fijne tips, thnx! :D
  Miriam onlangs geplaatst…Diertjes kijken in RhenenMy Profile

 11. Ina

  Fijne tips Dagmar, al ben ik de persoon die het altijd koud heeft en niet kan wachten tot de winter over is. Voorlopig kruip ik maar weer onder mijn warm dekentje.
  Ina onlangs geplaatst…Weekend frankrijkMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge