Blog

5 X Tips om jezelf winterproof te maken

Ben jij al winterproof? Heb je zin om de koudere dagen te trotseren of kijk je er toch een beetje tegenop? Gewapend met een kop dampende thee en een kruikje slaan we onszelf er wel doorheen. En met deze tips gaat het je zeker lukken! Want het mag dan wel winter zijn, jezelf verwennen en goed voor jezelf zorgen hoort er ook tijdens dit seizoen bij. Bikini bodies are made in winter! 

Lichtpuntjes – We gaan de donkere dagen in, terwijl zon juist zo belangrijk voor ons is. Het voelt dan echt als een oppepper en minder somber als we zon pakken wanneer dat kan. Probeer bijvoorbeeld overdag eventjes naar buiten te gaan, alle beetjes helpen om toch zon te vangen en daglicht te zien. Daarnaast doet zuurstof je ook ontzettend goed. En wat dacht je van zelf een lichtpuntje te zijn? Anderen helpen is ontzettend mooi om te doen en geeft veel voldoening. Omring jezelf door geluksmomenten om je happiness gehalte een boost te geven.

Verwennerij – Je lichaam heeft het wat pittiger gedurende de koudere dagen, verwen het daarom goed. Geniet bijvoorbeeld van een warm bad, een sauna of drink warme thee. Ook een maskertje kan wonderen verrichten en heel fijn aanvoelen. Verwen jezelf, want je bent het waard! Hup die gezellige kaarsjes aan, een goed boek erbij en genieten!

Blijven bewegen – Het is heel aantrekkelijk om op de bank te blijven zitten, maar die bikini body komt helaas niet uit de lucht vallen. Met een half uurtje per dag aan beweging maak je al een groot verschil, al zit dit in een rondje wandelen voor het slapengaan of in de pauze. Misschien vind je de sportschool een stapje te ver, thuis kan je ook oefeningen doen! Net wat je aanspreekt, maar blijf regelmatig in beweging om je conditie goed te houden. Je zit op deze manier beter in je vel!

Verzorging – Het mag dan wel winter zijn, dat betekent niet dat je je lichaam alleen tijdens bikini dagen moet verzorgen. Lak bijvoorbeeld je nagels in een vrolijk kleurtje (de lakjes van OPI zijn bij mij favoriet), gebruik een goede body lotion voor een zachte huid (The Body Shop heeft heerlijke varianten waar ik fan van ben) en vergeet ook niet regelmatig te ontharen, ook al zien minder mensen bijvoorbeeld je benen. Je wilt immers niet zelf fluffy de winter door, nietwaar? Ik ontving recent Veet ontharingsspray (hier lees je meer informatie) en daar ben ik erg tevreden over. Het werkt makkelijk, snel en kost mij lichamelijk weinig energie en tijd; ideaal! Jezelf verzorgen, voeden en verrijken is in de winter minstens zo belangrijk als in de zomer!

Opladen – Heb jij genoeg me-time in de agenda gepland? Ren jezelf niet voorbij in deze drukke periode vol verplichtingen en verantwoordelijkheden. Tentamens, deadlines, opdrachten en projecten… Huishouden, sociaal leven, bewegen… Pff zoveel te doen en zo weinig tijd! Daarom is het extra belangrijk rust te nemen tussendoor om op te laden en energie op te doen. Pak deze momenten ook, je zult merken dat je je veel beter gaat voelen. Met genoeg oplaadmomentjes kom je met gemak de winter door! Een winterslaap is niet nodig, maar een dutje kan wel heel lekker zijn op z’n tijd. Enjoy en denk goed aan jezelf!

Hoe zorg jij ervoor dat je lekker in je vel zit in de winter? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.