5 X Tips om goedkoper (week)boodschappen te kunnen doen
Remember to have fun today #happy #ananas #fruit #banana #fun #serious #live #life #love #today

5 X Tips om goedkoper (week)boodschappen te kunnen doen

Boodschappen doen kan heel erg gezellig en leuk zijn, maar tegelijkertijd ook als confronterend worden ervaren wanneer je rekening moet houden met het budget. En zo gek is het helemaal niet om hier bewust mee bezig te zijn, want het zijn terugkerende kosten waar je goed op kunt besparen. Ik denk dat we grotendeels het geld kunnen gebruiken om bijvoorbeeld mooie ervaringen te kunnen beleven waar een prijskaartje aan hangt of waar we andere essentiële benodigdheden van kunnen aanschaffen. Daarom deel ik in dit artikel 5 x mijn tips om goedkoper je (week)boodschappen te kunnen doen. Lees je mee?

Voor ons helpt het om wekelijks een momentje te plannen om door te nemen wat we de komende dagen gaan consumeren. Zo weten we precies wat ons te wachten staat, zijn we bewust bezig met de benodigdheden om dit te realiseren en koop je niet iets dubbel of wat later over datum blijkt te zijn. Het is spijtig als je er regelmatig achter moet komen dat je etenswaren weg moet gooien vanwege de houdbaarheid, toch? Je houdt meer rekening met wat je inkoopt en zo vermijd je het inslaan van overbodige producten. Bijkomend voordeel is bovendien dat je ook even door hebt genomen wie / wanneer / welke activiteit in de agenda heeft geblokt zodat je af kunt stemmen wanneer je samen eet. Handig!

Ga voor vers! Kant-en-klaar maaltijden zijn eens in de zoveel tijd lekker om te eten (en easy om op tafel te zetten), maar het is erg kostbaar om het met regelmaat te eten. De prijzen van verse producten liggen vele malen lager, ook complete zakjes en pakjes maken het vaak onnodig duur. Zonde van het geld, maar het is ook extra leuk om van A tot Z én met liefde het eten te bereiden. Het geeft niet alleen voldoening, het scheelt je ook in de boodschappen! En natuurlijk is het ook heel erg lekker én gezond. Eigenlijk heeft deze tip alleen maar voordelen, just do it!

Neem je eigen kratje / tasje mee, op deze manier hoef je niet steeds losse plastic tasjes te kopen. Natuurlijk scheelt het misschien een paar centen, maar alle kleine beetjes helpen!

Bewust boodschappen doen, begint eigenlijk al bij het in de gaten houden van de aanbiedingen. Bekijk de foldertjes online, die op de mat vallen of in de winkel voor het actuele assortiment en de juiste prijzen. Ook kan ik je aanraden om rekening te houden met seizoensgebonden producten, die goedkoper zijn als de juiste tijd hiervoor is aangebroken. Door te kijken naar kortingen en aanbiedingen kan je veel geld besparen. Ook kunnen spaaracties je trouwens leuke uitjes, producten en/of kortingen bezorgen. Neem de tijd om je erin te verdiepen en het levert je veel op! En nog een extra tip, je hoeft niet per se het duurste van het duurste merk te kopen. Producten van het huismerk zijn vaak ook prima van kwaliteit, alleen liggen deze meestal niet op ooghoogte. Kijk net even wat lager of hoger en je zult merken dat varianten op product X goedkoper worden.

En de ultieme tip heb ik voor het laatst bewaard die mij erg helpt: ga nóóit met een lege maag de winkel in. Doe ik dit wel? Dan kan ik er van op aan dat mijn berg aan producten in het wagentje de Mount Everest zeker overstijgt. Zonde! Even drinken, toch iets kleins eten en dan pas gaan. Anders kom je thuis met producten waar je eerst het bestaan niet eens van wist #dezetipisgebasseerdopechteervaringenuithetverleden.

Ik vind het belangrijk om goed, gezond en bewust te eten. Je hebt maar één lichaam en ik geef het voeden van ons lichaam graag prioriteit. Je energielevel en gemoedstoestand hebben zoveel baadt bij het juiste eten, we staan amper stil bij wat we allemaal naar binnen proppen. Daarom leg ik de focus graag op het voeden in plaats van vullen. Eten is kostbaar, een terugkerende kostenpost, maar ook feestelijk en erg lekker. Ik hoop dat je volop kunt genieten van voeding met elkaar en dat je zowel kunt besparen als heerlijk eten en een gezellige tijd beleven. Eet smakelijk!

(Be)spaar jij graag? Waar spaar jij voor?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Kirsty

  Fijne tips! Ik ga voor het meeste eten dat ik haal ook uit van voeden ipv vullen; aan vulling heeft je lichaam immers niet echt wat. Met een lege maag naar de winkel gaan is iets dat mij soms nog wel overkomt; dan ga ik even langs als ik opweg naar huis ben vanuit uni/school en dan koop ik toch snel meer dan ik nodig heb. Zo stom, maar mijn eten is dan al op en ik heb dan geen zin om eerst naar huis te lopen om wat te eten en dan weer terug haha.
  Kirsty onlangs geplaatst…About Last Week 9My Profile

 2. Loes

  Goede tips! Ik maak op zondag altijd een eetplanning voor de week en probeer dan in een keer alle boodschappen te doen, zo voorkomen we verspilling en onnodige tripjes naar de supermarkt!
  Loes onlangs geplaatst…Tag – Reis Dilemma’sMy Profile

 3. Inderdaad nooit met een lege maag naar de winkel! haha. Fijne tips! Wij letten er ook meer op nu we aan het sparen zijn voor onze bruiloft, maar willen daarnaast wel gezond eten. :)

 4. Iris

  Wat ik voor mezelf de beste tip vind is om een uur voor sluitingstijd dingen bij HEMA te kopen. Ik vind het eten en drinken van daar super lekker en dan koop je het met korting, haha. Scheelt onbewust echt veel.

 5. Johanne

  Wij gaan één keer per week naar de winkel en doen dan alle inkopen. Als ik dat doe met een lege maag, kom ik echt met te veel snacks terug. Toch scheelt het al een hoop om alles in 1x te doen! Ik koop eigenljik altijd vers inderdaad, want op de lange termijn kunnen die kant-en-klare dingen gewoon niet uit! Ik kijk heeel soms naar de aanbiedingen, maar baseer mijn aankopen er niet per se op.
  Johanne onlangs geplaatst…10 dingen die je nog niet over me wistMy Profile

 6. Michelle

  Handige tips! Hier thuis nemen we op zaterdag de tijd om te kijken wat we welke dag gaan eten, zodat we een weekmenu hebben. En daarop gebaseerd maken we een boodschappenlijstje. We zouden nog wel kunnen besparen door rekening te houden met aanbiedingen denk ik zo, haha.
  Michelle onlangs geplaatst…BOOKS: Wrap-up + book haul april 2017My Profile

 7. Mariska

  Fijne tips! Bij mij werkt vooruit plannen inderdaad echt het beste. Ook omdat ik dan van te voren weet dat ik misschien 3 paprika’s nodig heb ipv 1 en je daar dan ook echt op kan besparen.
  Mariska onlangs geplaatst…Ontbijttip – Zelfgemaakte muesliMy Profile

 8. Lenneke

  Sinds drie weken maar ik planningen voor het eten en dat zorgt er wel voor dat ik geen onnodige dingen koop voor het avondeten. Ik koop nog steeds bergen koek en chocola en andere ongezonde dingen die ik totaal niet nodig heb, maar die wel zo lekker zijn… Heb je tips voor waar ik een stevige ruggengraat kan kopen? Voor weinig?

 9. Maike

  Plannen helpt bij mij enorm. Door van tevoren te bedenken wat ik ga eten, kan ik bepaalde producten handig combineren en bespaar ik veel geld! Overigens ben ik dol op besparen, maar vind ik goed en gezond eten wel belangrijk en betaal ik hier graag wat meer voor.
  Maike onlangs geplaatst…20 Tips voor het organiseren van een festival bruiloftMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge