Blog

5 X Tips om goedkoper (week)boodschappen te kunnen doen

Boodschappen doen kan heel erg gezellig en leuk zijn, maar tegelijkertijd ook als confronterend worden ervaren wanneer je rekening moet houden met het budget. En zo gek is het helemaal niet om hier bewust mee bezig te zijn, want het zijn terugkerende kosten waar je goed op kunt besparen. Ik denk dat we grotendeels het geld kunnen gebruiken om bijvoorbeeld mooie ervaringen te kunnen beleven waar een prijskaartje aan hangt of waar we andere essentiële benodigdheden van kunnen aanschaffen. Daarom deel ik in dit artikel 5 x mijn tips om goedkoper je (week)boodschappen te kunnen doen. Lees je mee?

Voor ons helpt het om wekelijks een momentje te plannen om door te nemen wat we de komende dagen gaan consumeren. Zo weten we precies wat ons te wachten staat, zijn we bewust bezig met de benodigdheden om dit te realiseren en koop je niet iets dubbel of wat later over datum blijkt te zijn. Het is spijtig als je er regelmatig achter moet komen dat je etenswaren weg moet gooien vanwege de houdbaarheid, toch? Je houdt meer rekening met wat je inkoopt en zo vermijd je het inslaan van overbodige producten. Bijkomend voordeel is bovendien dat je ook even door hebt genomen wie / wanneer / welke activiteit in de agenda heeft geblokt zodat je af kunt stemmen wanneer je samen eet. Handig!

Ga voor vers! Kant-en-klaar maaltijden zijn eens in de zoveel tijd lekker om te eten (en easy om op tafel te zetten), maar het is erg kostbaar om het met regelmaat te eten. De prijzen van verse producten liggen vele malen lager, ook complete zakjes en pakjes maken het vaak onnodig duur. Zonde van het geld, maar het is ook extra leuk om van A tot Z én met liefde het eten te bereiden. Het geeft niet alleen voldoening, het scheelt je ook in de boodschappen! En natuurlijk is het ook heel erg lekker én gezond. Eigenlijk heeft deze tip alleen maar voordelen, just do it!

Neem je eigen kratje / tasje mee, op deze manier hoef je niet steeds losse plastic tasjes te kopen. Natuurlijk scheelt het misschien een paar centen, maar alle kleine beetjes helpen!

Bewust boodschappen doen, begint eigenlijk al bij het in de gaten houden van de aanbiedingen. Bekijk de foldertjes online, die op de mat vallen of in de winkel voor het actuele assortiment en de juiste prijzen. Ook kan ik je aanraden om rekening te houden met seizoensgebonden producten, die goedkoper zijn als de juiste tijd hiervoor is aangebroken. Door te kijken naar kortingen en aanbiedingen kan je veel geld besparen. Ook kunnen spaaracties je trouwens leuke uitjes, producten en/of kortingen bezorgen. Neem de tijd om je erin te verdiepen en het levert je veel op! En nog een extra tip, je hoeft niet per se het duurste van het duurste merk te kopen. Producten van het huismerk zijn vaak ook prima van kwaliteit, alleen liggen deze meestal niet op ooghoogte. Kijk net even wat lager of hoger en je zult merken dat varianten op product X goedkoper worden.

En de ultieme tip heb ik voor het laatst bewaard die mij erg helpt: ga nóóit met een lege maag de winkel in. Doe ik dit wel? Dan kan ik er van op aan dat mijn berg aan producten in het wagentje de Mount Everest zeker overstijgt. Zonde! Even drinken, toch iets kleins eten en dan pas gaan. Anders kom je thuis met producten waar je eerst het bestaan niet eens van wist #dezetipisgebasseerdopechteervaringenuithetverleden.

Ik vind het belangrijk om goed, gezond en bewust te eten. Je hebt maar één lichaam en ik geef het voeden van ons lichaam graag prioriteit. Je energielevel en gemoedstoestand hebben zoveel baadt bij het juiste eten, we staan amper stil bij wat we allemaal naar binnen proppen. Daarom leg ik de focus graag op het voeden in plaats van vullen. Eten is kostbaar, een terugkerende kostenpost, maar ook feestelijk en erg lekker. Ik hoop dat je volop kunt genieten van voeding met elkaar en dat je zowel kunt besparen als heerlijk eten en een gezellige tijd beleven. Eet smakelijk!

(Be)spaar jij graag? Waar spaar jij voor?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.