Blog

5 X Tips voor een goede nachtrust

nachtrust

nachtrustEen goede nachtrust is niet alleen belangrijk voor het herstellen van je lichaam, maar ook goed om de indrukken van die dag te kunnen verwerken. Bovendien biedt het ontspanning en kom je tot rust. Hoe beter je slaapt, hoe meer energie je hebt voor de volgende dag! Slaap je erg onrustig dan word je al niet zo lekker wakker en begint je dag minder prettig. De hoogste tijd om de nachtrust te voorzien van een positieve boost én deze te verbeteren. Zo slaap je beter en kan je overdag de energie gebruiken voor al het moois wat op je pad komt. Deze vijf tips hebben mij geholpen om mijn nachtrust te verbeteren. Lees je mee? 

Een rustgevende slaapkamer – De eerste tip, heeft bij mij voor een groot (positief) verschil gezorgd waardoor ik véél beter ben gaan slapen. Ik maakte de slaapkamer namelijk zoveel mogelijk vrij van prikkels. En wat bedoel ik dan met prikkels? Overbodige accessoires en apparaten. De slaapkamer is een plek om tot rust te komen, daarom is het belangrijk om te kijken naar de uitstraling ervan. Prikkels leiden je af van datgene wat je graag zou willen doen: goed slapen.

Een lekkere pyjama – Klinkt het voor de hand liggend? Misschien wel, maar toch ‘gunde’ ik mijzelf eigenlijk geen fijne pyjama. Stom toch? Ik wisselde jaren af met wat comfy shirtjes die niet bepaald representatief meer waren, maar nog prima te gebruiken waren als pyjama. Dacht ik. Maar hoe lekker is het om een zachte, fluffy, comfy pyjama te hebben die mooi aansluit en ook nog eens heerlijk zit? Daar word je toch blij van? Dus ging bij mij de knop om en verdiepte ik mij in nachtmode. Ik ben goed geslaagd bij Hunkemöller; het is een fijne pyjamabroek geworden in het donkerblauw met de bijbehorende sweater. Lekker comfy! De sweater is uitgevoerd in  zacht materiaal, en ook trendy door het lace-up detail bij de hals. De binnenkant van de capuchon is afgewerkt met een sterrenprint. En toen ik deze schattige slofjes zag met konijnenoortjes was ik helemaal om. Ik ben niet de enige die er fan van is, Lucas kan inmiddels heel snel tijgeren en achtervolgt waar mogelijk mijn voeten als ik deze aan heb haha. Ze zijn een groot succes, eindelijk happy feet!

Warmte én zuurstof – Zuurstof en warmte zijn essentieel voor een goede nachtrust. Warmte zorgt voor ontspanning van je lichaam, een kruikje of een lekker dekbed zijn daarom must haves voor een betere slaapstructuur. Zeker met deze koudere dagen opkomst; heerlijk om in een warm bedje te kruipen!

Lekker lezen – Ha! Deze tip zal je waar mogelijk van mijn kant terug zien komen, dus die plaats ik maar al te graag ook in dit artikel. Maar wat ik er eigenlijk mee bedoel, is dat je het laatste uurtje voordat je van plan bent om te gaan slapen geen apparatuur gebruikt. Zet je wekker en leg je telefoon lekker weg, want van al die schermpjes blijf je alert (wat dat betreft werkt het net als koffie drinken voor het slapengaan, dat doe je ook niet toch?). Doe wat fijne onspanningsoefeningen voor je lichaam, ga mediteren, pak een boek of ga lekker in bad liggen; (offline) ontspanning is het sleutelwoord!

Avondritueel – Vind je ritueel zweverig klinken? Het valt in de praktijk reuze mee, want het is een bepaalde routine die je jezelf aan kunt leren om beter te gaan slapen. Maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld rond 22:00 je brood te smeren, je make-up eraf te halen, lekker te douchen, je tanden te poetsen en dan nog even te gaan lezen in bed voor je het licht uitdoet. Zo went je lichaam aan deze modus voor het slapen gaan en krijgt het sneller door dat je zo van plan bent om te gaan slapen. Bovendien verzorg je jezelf en creëer je me-time bij het afsluiten van de dag.

Welke tips pas jij toe om beter te slapen en de nachtrust te bevorderen?

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.