Blog

5 X Tijd voor jezelf (zonder te jongleren)

Alle ballen in de lucht houden. Dat is een verantwoordelijkheid die we als moeders met liefde dragen, maar die ook veel van ons vraagt. Vrije tijd om alleen maar te doen wat je energie geeft, vormt een heerlijk vooruitzicht! Maar… wat geeft jou dan energie? Kom echt tot rust en maak je hoofd leeg met deze vijf tips om zelf op te laden. Leg alle ballen even aan de kant, zet die schuldgevoelsknop uit en geniet!

Spa in eigen badkamer – Neem de tijd om voor jezelf te zorgen. Geniet van een gezichtsmasker, plak komkommerschijfjes op je ogen, lak je (teen)nagels in een vrolijk kleurtje, voorzie jouw lokken van een haarmasker en neem een warm bad met lekker veel badschuim of een heerlijke bruisbal (bijvoorbeeld van DIY Soap, aanrader!). Een spa of sauna bezoeken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, maar je kunt ook de badkamer omtoveren tot een rustgevende plek waar jij kunt ontspannen. Steek wat kaarsjes op, lees een tijdschrift (zonder komkommerschijfjes leest het iets makkelijker) en verzorg je lichaam met heerlijke producten. Als je voor jezelf kunt zorgen, kan je er nog beter voor anderen zijn. Cliché, maar zo waar!

Bewegen – De voldoening die je voelt na een work-out geeft energie! Even lekker je hoofd leegmaken en knallen, beweeg je graag? Dan heb ik goed nieuws, want daardoor stimuleer je je bloedsomloop en slaap je bovendien beter. Je werkt aan je conditie en zit lekkerder in je vel. Sporten is de perfecte manier om me-time te ervaren. Je werkt niet alleen aan een positieve mentale, maar ook lichamelijke gesteldheid. Door te sporten ben je fit, sterk en straal je kracht uit. Overigens hoef je niet in de sportschool te zwoegen en te zweten om aan deze tip te voldoen, een heerlijke wandeling in de natuur werkt net zo ontspannend. De combinatie van zon, zuurstof en beweging doet wonderen. Kies een mooie omgeving uit en kijk je ogen uit. Ga bijvoorbeeld lekker naar het strand of naar het bos. Zet je zintuigen open, voel de grond onder je voeten, luister naar de geluiden die je hoort en gun je ogen rust. De eerste stap om in actie te komen is het moeilijkst, maar je weet dat je er geen spijt van gaat krijgen!

Ongegeneerd bankhangen met een boek of film – Noemde ik eerder de tip om te sporten, stap ik nu graag over op een activiteit die daar niets mee te maken heeft (tenzij je een filmmarathon tegenwoordig ook in de sportcategorie mag plaatsen).  Een comfortabele trainingsbroek of pyjama, borrelhapjes, een wijntje en een goed boek of meeslepende film. Meer heb je niet nodig voor de perfecte bankhang date met jezelf. Ook het bed vormt een heerlijke plek om lekker in te ontspannen. Laat het bingewatchen beginnen in 3, 2, 1 go for it!

Hobby uit de oude doos – Weet je nog waar je als kind veel plezier aan beleefde? Wat houdt je tegen om dit nú te doen? Als je er toen zo enthousiast over was en het je energie gaf, dan is het extra leuk om deze hobby weer op te pakken! Hield je bijvoorbeeld van dansen? Zet de muziek op en benut de woonkamer, op YouTube staan voldoende choreografieën om uren zoet mee te zijn of ga op zoek naar een dansschool in de buurt . Was je dol op tekenen en schrijven? Pak pen en papier en ga aan de slag. Zwemmen, borduren, fotograferen, touwtjespringen, bakken… Ontdek wat je als kind zo fascineerde en blaas deze hobby nieuw leven in!

Shopping is always a good idea – Deze tip is vast geen straf! Wat staat er op jouw wishlist? Of je nu eindelijk die prachtige high heels scoort of die waanzinnig mooie tas shopt; gun jezelf een eyecatcher waar je blij van wordt. Een grote of kleine investering kan al zorgen voor het heerlijke verwenmoment voor jezelf. Begin deze shopsessie bijvoorbeeld met een bezoekje aan de kapper, want als je haar goed zit voel je je meteen een stuk beter! Life isn’t perfect, but your outfit can be. Enjoy! 

Geniet van een ontspannen moment voor jezelf en maak je hoofd leeg. Lekker opladen en bijkomen, je verdient het! Op welke manier creëer jij graag me-time?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.