5 X productiever dan je nu al bent
Heel blij met deze stralende agenda van @inspirerendleven ❤️ Mooie quotes, veel ruimte om te schrijven, een rustige uitstraling en fijne tips. Love it! #happy #plan #dream #inspiration #book #planner #quotes

5 X productiever dan je nu al bent

Hou jij ook alle ballen hoog? Of zou je juist graag meer uit je tijd willen halen? Maar soms is het toch ook wel veel makkelijker om even die klus uit te stellen of voor je uit te schuiven… Maar als de taak eenmaal af is, dan is die voldoening goud waard. Ik heb regelmatig hele productieve buien, maar dat kan altijd efficiënter! Deze tips hebben mij geholpen, misschien jou straks ook! 

Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life Yes, mijn favo motto wat betreft het werk en dagelijkse activiteiten. Ik hoop van harte dat je dagelijks mag doen wat jou energie geeft, dan geniet je extra van het werk en vliegt de tijd! Door te doen wat je leuk vindt, voelt het niet als zo’n grote opgave en beleef je tegelijkertijd plezier. Je kunt niet 24/7 alleen maar non-stop superleuke en gezellige taken doen, dat is heel begrijpelijk, maar probeer zo veel mogelijk je dagen te vullen met geluksmomenten en je te omringen met lichtpuntjes. Je zult zien dat je dan veel productiever bent, dan met tegenzin je to-do lijstje afvinken…

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes – Over afvinken van to-do lijstjes gesproken, door je taken op te schrijven maak je het concreet en overzichtelijk. Erg handig dus als je meer te doen hebt! Ook kan je op deze manier variatie aanbrengen in je tijdsplanning; wissel bijvoorbeeld een taak waarbij je moet bewegen af met een zittende activiteit of een korte met lange klus. Zo blijf je langer alert en fris!

Wees realistisch – Ik wil heel graag veel in een korte tijd, maar of ik dan ook echt realistisch ben? Mwah niet altijd, kan beter! Als je veel verwachtingen creëert van wat je allemaal wilt gaan ondernemen, ontstaat er ook extra stress die erg belemmerend kan werken. Handel realistisch en vraag jezelf af of het haalbaar is wat je allemaal van jezelf moet doen. Minder moeten kan soms erg verrijkend en verademend werken, leg de lat niet te hoog!

Pauze – Hoe aantrekkelijk het ook is om maar door te gaan en te blijven vinken, voldoende pauzes nemen tussendoor zorgt voor een frisse blik, meer inspiratie en efficiënter werken. Ook al lijkt het dat je tijd minder ‘nuttig’ besteed, juist een pauze met even beweging kan extra waardevol zijn!

Beloning – En is je taak af? Dan is het tijd voor een passende beloning. En neem ‘passend’ even letterlijk, want in het begin vond ik dat ik nieuwe schoenen verdiende na het opruimen van mijn kamer… Niet heel handig kan ik je vertellen #oeps! Inmiddels weet ik wel beter: een hoofdstuk lezen en kwartiertje ontspannen na het legen van de inbox zie ik ook als een beloning, iets geschikter voor de portemonnee op de langere termijn kan ik je vertellen…

Ik werk trouwens ook een stuk productiever als er in mijn omgeving niet al te veel prikkels zijn die af kunnen leiden. En dat mobieltje met al die berichtjes via social media vormt dan ook niet echt een bevorderende factor wat betreft productiviteit. Eventjes aan de kant dus en aan de slag! Veel succes met alles wat je te wachten staat, geniet van de sprongen die je maakt en wees trots op jezelf!

Ben jij in het algemeen erg productief en houd je alle ballen makkelijk hoog of? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

 

Dit bericht heeft 27 reacties.

 1. Femke

  Ohhh die eerste ‘quote’. Zo mee eens :-)! Ik ben de ene keer wat productiever als het aankomt op mijn blog en de andere keer minder. Heeft er echt mee te maken hoe druk ik het heb met mijn werk en andere privé afspraken en sociale verplichtingen.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: Drie Bloggers TagMy Profile

 2. Merel

  Goeie tips! Een paar voerde ik al uit, maar toch altijd fijn om te lezen :-)

 3. Wendy

  Fijne tips! Ik merk dat bij mij het probleem vaak zit in teveel tegelijk willen doen. Bloggen, ondertussen even dit regelen, even dat, en ondertussen komt er niks van terecht haha.

 4. Kirsty

  Fijne tips! Vooral het realistisch blijven vind ik nog wel eens lastig, ik probeer daarom eerder te weinig dan te veel in te plannen omdat ik op die manier bij een deadline bijvoorbeeld tijd overhoud die ik kan gebruiken als er iets niet gaat zoals het moet.
  Kirsty onlangs geplaatst…LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss BazaarMy Profile

 5. Lotte

  Nou, ik hou wel van mijn job, maar als ik ’s ochtends moet opstaan, voelt het toch wel echt aan als een werkdag ;-) ;-)

 6. Amy

  Wat mij heel erg helpt is lijstjes! Dan zie ik waarvoor ik het doe en werk ik sneller, ik markeer ook veel groen wat in mijn gedachte heel goed werkt :) Ook studeer ik en doe ik vooral dingen die ik leuk vind, dit zorgt ook voor meer motivatie!
  Amy onlangs geplaatst…Op de foto met ZoellaMy Profile

 7. Lizzy

  Werk doen waar je blij van word is zo belangrijk! Dan werk je zeker productiever! En jezelf belonen is ook een goede tip! Dan heb je iets extra’s voor ogen waar je het voor doet! :)
  Lizzy onlangs geplaatst…Ik als introvertMy Profile

 8. Cindy

  Ik heb hele productieve dagen, maar ook steeds meer dagen die minder productief zijn. Dat laatste komt vanwege mijn zwangerschap, maar dat is verder ook geen probleem. Wat wel belangrijk is: Werk doen wat je leuk vindt! Echt, misschien het aller belangrijkste
  Cindy onlangs geplaatst…Nieuw begin: cursus mindfulnessMy Profile

 9. Claudia

  Haha ik ben juist begonnen met minder pauze te nemen :P Ik eet nu mijn avondeten op mijn werk, zodat ik niet meer hoef te eten als ik thuis kom (a)
  Claudia onlangs geplaatst…Instagramblog 3My Profile

 10. Ben het helemaal eens met de tips! Het werk is erg belangrijk en pauzes ook; vooral als je werk intensief is. En voornamelijk ook jezelf brandstof te geven, genoeg eten en ook lekkere tussendoortjes: want dat is niet slecht! ;)
  Ik ervaar deze tips echt als hulpvol en pas ze zelf ook regelmatig toe!

 11. anna

  Heel fijn artikel! Ik ben met vlagen heel productief, haha. Maar het kan altijd beter! Doen wat je leuk vindt helpt inderdaad enorm. En kleine, fijne momenten voor jezelf inplannen om even te kunnen genieten <3
  anna onlangs geplaatst…H&M HOME WISHLISTMy Profile

 12. Renske

  “Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life” is zo waar! Op dit moment loop ik mijn masterstage en het is enorm leuk! Het brengt wel eens stress met zich mee, maar dat maakt het uiteindelijk een uitdaging. Het is af en toe flink zoeken hoe ik alles kan combineren en dan is productiviteit zeker belangrijk. Iets waar ik soms zeker nog slagen in kan maken! ;-)
  Renske onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #3My Profile

 13. Sabine

  Mooi lijstje en helemaal waar. Al is de uitvoering hiervan iets lastiger. Als ik met mijn blog bezig ben kan ik echt uren en uren achter elkaar doorgaan. Werken werken werken. Krijg er nog energie van ook. En ben ik eigenlijk ook heel productief. Vergeet ik helaas wel die pauze en soms zelfs te eten haha. Op mijn werk is het anders, daar ben ik minder productief helaas.
  Sabine onlangs geplaatst…Vrijheid blijheid? Niet voor een Colombiaan. Lees hier: het grote visum-verhaalMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge