Blog

5 X productiever dan je nu al bent

Hou jij ook alle ballen hoog? Of zou je juist graag meer uit je tijd willen halen? Maar soms is het toch ook wel veel makkelijker om even die klus uit te stellen of voor je uit te schuiven… Maar als de taak eenmaal af is, dan is die voldoening goud waard. Ik heb regelmatig hele productieve buien, maar dat kan altijd efficiënter! Deze tips hebben mij geholpen, misschien jou straks ook! 

Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life Yes, mijn favo motto wat betreft het werk en dagelijkse activiteiten. Ik hoop van harte dat je dagelijks mag doen wat jou energie geeft, dan geniet je extra van het werk en vliegt de tijd! Door te doen wat je leuk vindt, voelt het niet als zo’n grote opgave en beleef je tegelijkertijd plezier. Je kunt niet 24/7 alleen maar non-stop superleuke en gezellige taken doen, dat is heel begrijpelijk, maar probeer zo veel mogelijk je dagen te vullen met geluksmomenten en je te omringen met lichtpuntjes. Je zult zien dat je dan veel productiever bent, dan met tegenzin je to-do lijstje afvinken…

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes – Over afvinken van to-do lijstjes gesproken, door je taken op te schrijven maak je het concreet en overzichtelijk. Erg handig dus als je meer te doen hebt! Ook kan je op deze manier variatie aanbrengen in je tijdsplanning; wissel bijvoorbeeld een taak waarbij je moet bewegen af met een zittende activiteit of een korte met lange klus. Zo blijf je langer alert en fris!

Wees realistisch – Ik wil heel graag veel in een korte tijd, maar of ik dan ook echt realistisch ben? Mwah niet altijd, kan beter! Als je veel verwachtingen creëert van wat je allemaal wilt gaan ondernemen, ontstaat er ook extra stress die erg belemmerend kan werken. Handel realistisch en vraag jezelf af of het haalbaar is wat je allemaal van jezelf moet doen. Minder moeten kan soms erg verrijkend en verademend werken, leg de lat niet te hoog!

Pauze – Hoe aantrekkelijk het ook is om maar door te gaan en te blijven vinken, voldoende pauzes nemen tussendoor zorgt voor een frisse blik, meer inspiratie en efficiënter werken. Ook al lijkt het dat je tijd minder ‘nuttig’ besteed, juist een pauze met even beweging kan extra waardevol zijn!

Beloning – En is je taak af? Dan is het tijd voor een passende beloning. En neem ‘passend’ even letterlijk, want in het begin vond ik dat ik nieuwe schoenen verdiende na het opruimen van mijn kamer… Niet heel handig kan ik je vertellen #oeps! Inmiddels weet ik wel beter: een hoofdstuk lezen en kwartiertje ontspannen na het legen van de inbox zie ik ook als een beloning, iets geschikter voor de portemonnee op de langere termijn kan ik je vertellen…

Ik werk trouwens ook een stuk productiever als er in mijn omgeving niet al te veel prikkels zijn die af kunnen leiden. En dat mobieltje met al die berichtjes via social media vormt dan ook niet echt een bevorderende factor wat betreft productiviteit. Eventjes aan de kant dus en aan de slag! Veel succes met alles wat je te wachten staat, geniet van de sprongen die je maakt en wees trots op jezelf!

Ben jij in het algemeen erg productief en houd je alle ballen makkelijk hoog of? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.