5 X Positiever denken – When life gives you lemons…

5 X Positiever denken – When life gives you lemons…


Omdenken, positiviteit en leven in het nu. Het zijn termen die je regelmatig voorbij ziet komen, maar waarvan de tips vaak erg abstract en moeilijk toepasbaar zijn. Je zou graag positiever willen denken, maar dat is zoveel makkelijker gezegd dan gedaan! Leuk detail: de inspiratie voor dit artikel kreeg ik door onze nieuwe citroenboom die in de kamer staat te pronken. Deze mini boom stond al heel lang op mijn wishlist en hebben we inmiddels aan onze urban jungle toe kunnen voegen zoals je hier kunt lezen. Toen ik er naar keek, schoot de quote When life gives you lemons, make lemonade door mijn hoofd. Laten we snel limonade gaan maken, ik deel mijn tips om positiever te denken dan je nu doet!

Betrap je gedachten! – Dat klinkt alsof je een inbreker pakt, maar eigenlijk zijn negatieve gedachtes daarmee te vergelijken. Ze stelen jouw blijmakers, energie en glimlach terwijl deze zo kostbaar zijn. Tijd om de alarmbellen te laten rinkelen zodra deze negatieve sluipers proberen in te breken! Betrap je gedachten als deze een negatieve ondertoon krijgen. Door bewust na te denken over hoe je gedachtengang verloopt, merk je sneller op waardoor je de positieve en negatieve flow ervaart. Laat deze negatieve gedachtes minder toe en focus je op wat wel goed gaat!

Focus, focus, focus – De vorige tip ging hier al een beetje over, maar het is belangrijk om je te richten op het goede. ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit!’ klinkt je hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren, maar door de goede, positieve en fijne momenten te benadrukken trek je ook extra positiviteit aan!

Wees dankbaar – Of je nu een dankbaarheidsboekje bijhoudt of dat je eens per dag even stil probeert te staan bij het goede wat je overkomt… Door dankbaar te zijn en te waarderen waardoor je wordt omringd, leef je een stuk bewuster en positiever. Misschien doe je nog geen van beiden, maar ik kan je zeker aanraden een keer per dag even na te gaan wat er allemaal goed loopt in je leven en waar je blij van wordt.

Liever voor jezelf zijn – Probeer je alle ballen in de lucht te houden en werk je er hard voor? Daarvan hoef je mij niet te overtuigen, maar wel jezelf! Want ik weet zeker dat je ontzettend je best doet om uit elke dag het beste te halen, maar geef jezelf eens het verdiende schouderklopje en een fijn compliment. Je mag trots zijn op jezelf!

Creeër fijne (oplaad)momenten – Tenslotte wil ik je graag meegeven dat het positiever denken eigenlijk al begint bij het opstaan. Misschien wel zelfs al bij het wakker worden! Als je ontwaakt en weet dat er fijne gebeurtenissen in het vooruitzicht liggen, dan benadruk je namelijk al eventjes een mooi moment waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt of waarvan je hart sneller gaat kloppen. Je bent eerder geneigd om fluitend uit bed te stappen, dan wanneer je niks hebt om naar uit te kijken. Niet elke dag kan een feestje zijn, maar door het creëren van grote en kleinere oplaadmomenten en blijmakers waar jij je op kunt verheugen wordt het positiever denken een stuk toegankelijker!

lievermetlefZou je meer willen weten over positief denken, het leven voor de volle 100% leven, je hart volgen en je kwetsbaar opstellen? In mijn boek Liever met lef staan motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Klik hier voor het e-book. Veel leesplezier!

You can’t live a positive life with a negative mind ♥

Vind jij het lastig om positief te denken? Wat vind jij er makkelijk/moeilijk aan? Deel je tips & tricks in de reacties en help elkaar vooruit!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Marjoke

  Thanks Dagmar! Deze komt voor mij precies op het goede moment. Ik weet het allemaal wel, maar ik heb het soms nodig om er aan herinnerd te worden hoe het ook al weer “moet”.

 2. Amy

  Wat een fijn lijstje met tips voor een positievere mindset, Dagmar! Ik ben er ook echt van overtuigd dat deze helpen. Vooral af en toe stil staan bij wat je allemaal hebt doet wonderen!
  Amy onlangs geplaatst…Twintigers Vertellen | VriendschapMy Profile

 3. Veerlez

  Wat een fijn lijstje, ik geloof er heilig in dat je met een positievere mindset verder komt. Toch is dat voor sommige een grote stap meteen, ik denk dat je door bijvoorbeeld te focussen op je positiviteit in je spraak, je een mooi begin kan maken met een positieve mindset. Daar heb ik toevallig dit weekend nog iets over gepubliceerd :)
  Veerlez onlangs geplaatst…Positiviteit in taalMy Profile

 4. Iep

  Wat een fijn lijstje zeg, zelf ben ik nu ook veel bezig met bewust worden van mijn (negatieve) gedachten en die om te zetten naar iets positiefs. Dit lijstje gaat me daar zeker een eindje mee op weg helpen.

  Liefs Iep
  Iep onlangs geplaatst…Mijn nieuwe tas van Duifhuizen Tassen & KoffersMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge