Blog

5 X Manieren om jouw kind te beschermen tegen de zon

De temperaturen stijgen en het zonnetje laat zich vaker zien. We genieten met volle teugen van het buitenleven als gezin, maar hoe kan je jouw kind goed beschermen tegen de zon? We weten allemaal dat de zonnestralen schadelijk zijn als je niet de juiste bescherming aanbrengt. Voor iedereen is het relevant, maar natuurlijk wil je je kindje extra goed weren voor de slechte straling in deze kwetsbare fase. Er zijn verschillende manieren die ik heel graag onder de aandacht breng, omdat we de zonnige en stralende dagen tegemoet gaan dit zomerse seizoen. Maak van de zomerse dagen een onvergetelijke tijd propvol mooie herinneringen die je met elkaar creëert. Geniet ervan, inclusief geschikte bescherming tegen de zon.

Het plaatsen van een schaduwdoek in de tuin of op het terras

Als je regelmatig buiten bent met de kleine, dan is het handig om na te denken over het plaatsen van zonwerking. Natuurlijk stem je dit af met de ruimte die je hebt, je kunt daarbij kiezen voor bijvoorbeeld een schaduwdoek. Dit doek is handig als zonwering, waardoor je minder last hebt van fel zonlicht en je wordt beschermd tegen schadelijke uv-straling. Wist je dat er ook waterdichte schaduwdoeken te koop zijn? Deze houden je net zo goed droog wanneer het even wat minder weer is, ideaal! Een schaduwdoek kopen is een mooie investering waar je lang plezier door mag beleven.

Vaak en voldoende zonnebrandcrème smeren

Door de zonnebrandcrème binnen handbereik te leggen, verlaag je de drempel om daadwerkelijk te smeren en vormt het een handige reminder. Smeer de crème vaak genoeg om voldoende bescherming te kunnen bieden. Kijk daarbij naar de factor en het huidtype om de juiste crème te gebruiken voor jouw kind. Denk daarbij ook aan gevoelige plekjes als de oren, het neusje en de knieholtes. Het zijn plekken die je al snel vergeet en snel kunnen verbranden. Smeer jouw kind én jezelf goed in, dat is de beste manier om de huid goed te beschermen tegen de zon deze zomer!

Draag een goede zonnebril

De ogen zijn erg kwetsbaar en daarom is het belangrijk om een goede zonnebril te dragen. Ook voor kinderen is dat goed en fijn, maar ook van belang om de juiste bescherming te kunnen bieden. Leer jouw kind daarom aan om de zonnebril te dragen, bijvoorbeeld in combinatie met een hoofddeksel tijdens zonnige dagen zodat het een automatisme mag worden en de gewoonte erin gaat slijten. Zo voelt het natuurlijk om deze te dragen!

Het buitenleven benutten op de juiste momenten

Je kunt er ook voor kiezen om jouw kind en jezelf te beschermen door tijdens de warmste en felste zonuren even naar binnen te gaan. Ik heb het geluk dat mijn zoon precies zijn dutje doet op die momenten, waardoor we die struggle precies ontlopen. Zo genieten we in de ochtend en later in de middag extra van het buitenleven.

Bescherm jouw kindje door het dragen van goede kleding

Ook kleding kan goede bescherming bieden voor jouw kind. Zachte, dunne stofjes voor de huid zorgen ervoor dat het lichaam niet direct in contact komt met de zonnestralen. Ook het dragen van een pet is fijn voor de kids. Wist je dat er ook speciale UV-kleding bestaat? Deze kleding beschermt de gevoelige huid van jouw kind tegen schadelijke UV-straling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor UV-zwemkleding wanneer je samen geniet van een dagje strand. Elke stap naar meer bewustzijn en ernaar handelen telt!

Wat doe jij eraan om jouw kind en jezelf te beschermen tegen de zon?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.