Blog

5 X Lessen die ik leerde in januari 2018

Purpuz plannerDe eerste maand van 2018 is een feit, februari staat vol liefde en warmte voor de deur. Heb je een mooie maand mogen beleven? Was het zoals je had gehoopt dat het zou worden? Waarom wel of waarom niet? Ik hoop dat je kunt leven in het nu en dat je van je dromen werkelijkheid kunt maken. Ik heb veel ondernomen en stappen gezet om deze wensen te realiseren in deze eerste maand van 2018 en mijn goede voornemens zijn niet eens gesneuveld. Ik heb gekozen voor wat mij energie geeft en vandaag deel ik in dit artikel wat ik heb geleerd van januari 2018. Lees je mee? 

☆ Life begins at the end of your comfortzone – Zo waar! En zo’n cliché! En… waarom doe ik het dan niet gewoon?! Omdat het ingewikkeld, spannend en nieuw is om die eerste stap te zetten richting het onbekende. Hadden we maar een glazen bol, dan wisten we wat er ging komen. Maar die comfortzone is veilig en je weet wat je te wachten staat. Dat is zoals de naam zegt gewoon lekker comfortabel. Geen stress, onzekerheid en je weet wat er op je af gaat komen. Maar toch is het meer dan de moeite waard om ook de paden buiten deze zone te verkennen, ik heb deze eerste stappen in januari durven zetten maar daar was veel moed en lef voor nodig. Na veel wikken en wegen heb ik mijn hart gevolgd en ik merkte dat ik bij elke stap mocht groeien. En daar hoop ik nog heel lang van te kunnen genieten. Let’s go!

Het leven is niet maakbaar – Je kunt plannen, lijstjes maken en organiseren wat je wilt, maar soms (lees: best wel vaak!) heb je niet in de hand hoe het leven loopt. Dan komt het aan op accepteren en loslaten, de golf pakken in plaats van overspoeld raken. You can’t stop the waves, but you can learn to surf!

Wat geeft je energie? – Deze vraag stel ik vaak aan anderen, maar aan mijzelf? Nee, daar wist ik even geen antwoord op. Totdat ik mijzelf mocht herontdekken en steeds beter voelde waar ik van ging stralen en mijn hart sneller van ging kloppen. Het voelt zo goed om weer terug kunnen naar de kern en beslissingen te nemen op basis van dit gevoel! Ik hoop lang van deze nieuwe richting te kunnen genieten en probeer te voorkomen dat ruis mijn intuïtie zal verstoren.

Geniet van het moment – Nu. Niet omkijken naar wat is geweest, niet vooruitblikken en rekening houden met allerlei scenario’s, maar leven in het nu. Voelen, zien, proeven, ruiken en horen wat dit moment je mag geven. Zintuigen benutten om je te verrijken en beleven in plaats van geleefd worden. Deze les gaat mij nog niet zo vlekkeloos af, ik ken de theorieën maar moet nog goed oefenen om de praktijk onder de knie te hebben. Bewust worden is al een mooie stap voorwaarts.

☆ Leef met lef – In januari startte ik mijn onderneming en dit was de beste beslissing die ik kon maken. Ik zal niet het cliché erin gooien dat ik dit al veel eerder had moeten doen, want blijkbaar was ik er nu echt klaar voor. En die bevestiging kreeg ik van alle kanten; van opdrachtgevers, toffe klussen, reacties uit mijn netwerk en de geweldige felicitaties van jullie… Het was spannend om uit mijn comfortzone te stappen, maar de beloning in vrijheid en energie is nu al onbetaalbaar. Ik kijk uit naar alle lessen die het ondernemerschap mij dit jaar zal brengen.

Wat heb jij geleerd van januari 2018? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.