Blog

5 X Grote dromen en avonturen beginnen klein

barcelona

Sta jij stil bij jouw dromen? Zijn ze groot of juist heel klein? Zijn ze onbereikbaar of moet je flink durven zodat je van jouw droom werkelijkheid kunt maken? Zijn ze duur of juist gratis, tijdrovend of kortstondig? Grote dromen beginnen klein, namelijk bij het durven dromen. Het creëren van rust en ruimte zodat jouw droom mag groeien, elke dag een beetje meer. Ik droom van…

Illustreren – Ik heb het illustreren met aquarel goed te pakken. Het smaakt echt naar meer en ik focus mij nu op het opbouwen van een mooi portfolio aan werk. Ook wil ik het digitaliseren en wie weet kan ik het echt naar een hoger niveau tillen. Daar werk ik nu hard voor en ik verdiep mij middels workshops, boeken en cursussen om nog beter de stijl te ontwikkelen die ik voor ogen heb. Het lijkt mij fantastisch om in de toekomst werkzaam te mogen zijn als illustrator. Het is echt uit mijn comfortzone en heel creatief werk. Ik ben natuurlijk dol op schrijven en die liefde voor woorden zit heel diep, maar de combinatie van tekenen, schilderen en bijpassende woorden verzinnen en creëren lijkt mij fantastisch. Een bundeling van mijn hobby’s waar ik zoveel energie van krijg.

Gezellige kippetjes en fruitbomen – Haha deze combinatie is eigenlijk een beetje bijzonder, maar ik word er heel erg blij van als ik eraan denk. Ons lieve vriendinnetje heeft kippen en ze zijn echt ge-wel-dig. Ik word er zo enthousiast van dat ik het liefst nu een ren in de tuin zet met een mooi hok en kippen zou willen. Hoe lekker om in de ochtend een eitje te eten van je eigen kippetjes die gezellig in de tuin kakelen? Ik hoorde alleen wel dat ze het graven ook erg interessant vinden, dus dan moet ik toch kiezen tussen die wilde bloemenzee (zoals de tuin nu is) of de kippen  + de eitjes als ontbijt. Fruitbomen in de tuin vind ik ook heel mooi, ik heb er nu een paar maar dat mogen er nog veel meer worden! In de categorie fruitbomen heb ik nu een perenboom, twee appelboompjes, kersen en perzik. Ik moet alleen niet vergeten dat de bomen ook groter worden natuurlijk…

Een mooi en stijlvol horloge – Waar ik Jord een heel groot plezier mee mag doen is het geven van een stijlvol horloge. Hij heeft al een paar mooie eyecatchers, maar al jaren is hij gefascineerd erdoor. Het bijzondere is dat Lucas vanaf dat hij in de box lag, ook een speciale blik had op horloges. Echt van jongs af aan probeerde hij horloges te pakken om het beter te zien en was hij onder de indruk van de bewegingen en zachte geluidjes die het maakte. Lucas heeft het overduidelijk niet van een vreemde, want als je vader zo’n horlogeliefhebber is dan heb je daar geluk mee. Op een dag lijkt het mij heel gaaf om Jord een uniek horloge te geven en daar onze namen in te laten graveren. Via Chrono24 kan je op een toegankelijke manier horloges kopen zag ik al, bijvoorbeeld mooie horloges van Tissot. Nu nog even het spaarpotje aanvullen en een heel speciaal moment afwachten.

Een tiny house! – Of een chalet met daar omheen een pluktuin. Een grote droom van mij om een heerlijk mini huisje te hebben waar je wordt omringd door fruitbomen en bloemen. Het lijkt mij zo magisch om lekker met familie en vrienden van een tiny house te kunnen genieten! Yes, daar zwijmel ik helemaal door weg en ik weet zeker dat dit fijne plekje er op een dag gaat komen. Alleen nog even in mijn glazen bol kijken wanneer, maar de voorpret is al lang begonnen! Ik weet steeds beter wat ik mooi en fijn zou vinden, dat proces is in volle gang. En mocht ik opeens de jackpot winnen, dan weten jullie meteen waarin ik dit bedrag ga investeren. Dit mooie plekje in de natuur staat echt op één!

Een reis van 2 maanden – Echt even het dagelijkse achter ons laten en de wereld ontdekken op een vernieuwende manier. Een reis waarin onze verplichtingen en moetjes ver achter ons liggen, waar wij als gezin centraal mogen staan. Waar we samen unieke plekken mogen ontdekken en echt de tijd en ruimte mogen nemen om onszelf te verrijken met avonturen, herinneringen en culturen. Dat we mogen leren van de omgeving waardoor we worden omringd en van elkaar. En dat voor een langere periode, waardoor je echt even los kunt komen van wat was. En dat je terug mag komen en we verder mogen genieten van samen en thuis. Een verrijkende reis om niet te vergeten.

Het is zo leuk om even stil te staan bij de dromen die je draagt en laat groeien. Elke dag krijgen we de kans om zaadjes te planten om onze dromen richting te geven en ernaar te leven. Durf te dromen en leef met lef. Door de juiste keuzes te maken die goed zijn voor ons, krijgen we de rust en ruimte om hier naartoe te werken. Ik gun je van harte dat jouw dromen op een dag werkelijkheid mogen worden. Geniet met volle teugen van het nu en maak van jouw dromen realiteit.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.