Blog

5 X Een feestelijk ontbijt voor meer eetlust

ontbijt dagmar valerie me-time eetlust

Ken je dat gevoel dat je geen hap door je keel krijgt in de ochtend? Maar dat je hotelontbijtjes fantastisch vindt en dan wél opeens kunt genieten van een goed ontbijt? Dankzij een goed ontbijt kan je de hele dag profiteren van meer energie, focus en concentratie. Het geeft lekker een boost aan jouw dag, waardoor je veel meer aan kunt. Daarom is het ook zo belangrijk om toch te ontbijten, ondanks een gebrek aan eetlust. Focus je liever op wat wél lukt en waar je wel blij van wordt! Maak er daarom een feestelijk begin van zodat je een zorgeloze dag mag ervaren. Eet smakelijk!

Zelf een hotelontbijtje maken

Waarom vind je hotelontbijtjes heerlijk? Vaak doen we minder moeite voor onszelf en kiezen we voor gemak. In een hotel wordt een ontbijtje mooi geserveerd, kan je pakken waar je zin in hebt dankzij een lopend buffet en hebben ze allerlei lekkers zoals jus d’orange, vers fruit en eitjes. Natuurlijk is het een luxe om te kunnen pakken waar je zin in hebt, maar hoe fijn is het om jezelf ook te verwennen met meer energie en een frisse start? Je wordt toch onwijs blij van een goed begin? Je kunt zelf de stappen ondernemen om er een heerlijk geheel van te maken. Presenteer jouw ontbijt met wat vers fruit (aardbeien, druifjes of mandarijntjes) en snij de boterhammetjes schuin door voor het sandwich effect. Het hoeft niet veel tijd te kosten om er een feestelijk geheel van te maken! Maak jouw ontbijtje compleet met een lekker kopje thee of koffie. Door eenmalig te investeren in de koffie machine van jouw dromen, kan je er elke dag van genieten. Ook kan je anderen blij maken met geweldige koffie uit jouw koffiezetapparaat en hen verrassen met deze lekkere smaaksensatie.  Als ik dan toch mag dromen, dan staat de Illy Espreso machine van de Bijenkorf op onze keukenwishlist. Wie weet verrijkt dit mooie apparaat op een dag onze keuken. Fingers crossed! Een hotelontbijt nabootsen is een superleuke manier om jezelf te verwennen. Neem de moeite en beloon jezelf met een vliegende start van de dag.

Een pannenkoek in de morgen is een dag zonder zorgen

Ik geef geen garantie voor een zorgeloze dag, maar pannenkoeken in de morgen zijn wel echt een feestje! Je kunt er heerlijk jam op smeren of stroop, maar je kunt er ook hartige pannenkoeken van maken of bananenpannenkoeken waardoor er meteen een gezonde draai aan wordt gegeven. Hoe lekker als je daarmee de dag kunt beginnen? Ik schuif graag aan! Je kunt ook de avond van te voren de pannenkoeken bakken en die de volgende ochtend warm maken. Zo kost het je relatief weinig tijd en kan je er lekker van genieten.

Vloeibaar ontbijt

Krijg je echt geen hap door je keel? Bekijk dan de opties van vloeibare ontbijtjes. Die zijn letterlijk makkelijker door te slikken en zo kom je toch aan jouw energie. Kies wat goed voelt voor jou zodat je de dag kunt vullen met waar je blij van wordt. Dat begint al bij het opstaan, zodat je krachtig de dag mag starten.

Gezonde smoothies maken als ontbijt

Hoe lekker is het om de dag feestelijk te beginnen met een gezonde smoothie? Aan een smoothie kan je uiteenlopende ingrediënten toevoegen. Bijna alles kan ik de blender en je hebt overheerlijke smoothies als eindresultaat. Doe de smoothie in een vrolijke beker en de energieke dag kan beginnen!

Net wat meer liefde en aandacht

Wat een feestelijk ontbijt helemaal afmaakt? Extra liefde en aandacht. Voor jezelf, voor het eten, voor wat de dag je mag brengen… Door bewust jouw ontbijt klaar te maken en te genieten van elke hap, maak je er een ontspannend moment van. Geniet van een tosti, vers fruit, gezonde broodjes, een yoghurtje, gebakken eitje of verse thee en koffie. Het ontbijt is een perfecte gelegenheid om te genieten van me-time. Pak een boekje erbij en begin in alle rust en ontspanning deze fijne dag.

Geniet van deze feestelijke ontbijtjes en maak er een vliegende start van! Door te beginnen met een feestelijk ontbijt, heb je er de hele dag plezier van!

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.