Blog

5 Tips om vanaf vandaag lichter te leven

De dagen worden korter en donkerder. Het is in deze periode extra belangrijk om goed te luisteren naar jezelf. Het zonnetje laat zich immers minder vaak zien, de agenda kan overstromen en voor je het weet is je kostbare me-time veranderd in tijd die je vult met het wegwerken van bergen to-do lijstjes. Stop! Luister goed naar jezelf, want wat heb jij nodig? Waar heb jij behoefte aan? Wat is het lastig om te genieten van de kleine momenten en nu te leven. Zoals Eckhart Tolle zegt: ‘Realize deeply that the present moment is all you ever have’. We gaan aan de slag met lichter leven!

Waar word jij blij van? – Wat geeft je energie, waardoor voel je het geluk in je stromen? Wie of wat doet jou stralen? Vragen die achterhalen wat jouw lichtpuntjes kunnen zijn. De kleine geluksmomenten die jouw dag kleur geven. Zorg dat je elke dag iets doet waar je energie van krijgt!

Blijf jezelf voeden – Met liefde, warmte, beweging, gezond eten, voldoende slaap… Zorg goed voor jezelf, want jij bent de basis. Als jij lekker in je vel zit, dan kan je de wereld aan en is niets te gek! Geef en gun jezelf die kans en blijf jezelf voeden.

♧ Let it go – Een hele lastige vind ik het loslaten. Ik leer elke dag een beetje beter los te laten, maar het blijft ingewikkeld. Je moet verdergaan, ‘het’ achter je laten en vooral door, maar zo makkelijk is dat niet. Door los te laten en het negatieve van je af te schudden, kan je verder groeien om de persoon te worden die je graag zou willen zijn.

♧ Leef met aandacht  Alles wat je aandacht geeft, groeit. Maar dan moet je wel het leven beleven door er aandacht aan te schenken. Probeer je in de hectiek van alledag te focussen op wat jij belangrijk vindt en leef bewust met aandacht.

♧ Dankbaarheid – Elke dag gezond wakker worden is niet vanzelfsprekend. Net als het hebben van familie, vrienden, een thuis… Begin de dag door te waarderen wat je hebt en sluit de dag af met een ‘dankjewel’ voor wat je is overkomen. Van het opstaan wordt je net zo’n krachtig persoon als van het vallen. Zie dit laatste niet als een faal, maar als een kans om te leren. A thankful heart is a happy heart.

Ik ga aan de slag om lichter te leven. Geen gemakkelijke opgave, maar zeker het proberen waard.  Alles wat lukt is winst. Doe je mee? 

Heb jij het boek Het Zero Waste Project al gelezen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.