Blog

5 Tips om fit en gezond te blijven in de winter

De R zit weer in de maand en gesnotter vermijden is een uitdaging.  We zitten vaker binnen, omdat het buiten sneller donker wordt en het bovendien een stuk kouder is. Hoe trotseer je de winter en kan je gezond blijven? Ik deel geen gouden formule met garantie om fit en gezond te blijven in dit artikel, maar vertel wél 5 tips die je zeker helpen bij het voorkomen van gesnotter en griep. Wil je weten wat je echt niet langer moet uitstellen, maar vanaf nu moet doen om gezonder de winter door te komen? We gaan aan de slag, let’s go!

Vaker naar buiten om gezond en fit te blijven in de winter

Hoe lekker het ook is om met een dekentje op de bank te duiken, het is ook heerlijk om juist in de winter naar buiten te gaan. Trek een warme jas aan en pak jezelf goed in. Adem diep in en uit en laat je verrassen door de winterse landschappen. Door voldoende natuurlijk licht te vangen, voel je je fitter en kan je ook de bekende winterdip tegengaan. Blijf lekker in beweging en gun jouw ogen de rust van de natuur.

Vitamine boost

Natuurlijk mag een vitamine boost niet ontbreken in dit rijtje. Eet fruit van dit winterse seizoen en voorkom dat je te weinig vitamines binnenkrijgt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gezond tussendoortje of groente en fruit als snack voor de juiste hoeveelheid. Heb je hier niet genoeg aan? Zelf vul ik het graag aan met geschikte capsules die mijn gezondheid versterken. Op dit moment slik ik natuurlijk foliumzuur voor de zwangerschap, maar bevat de capsule ook extra’s om bij te dragen aan de ontwikkeling van mijn kindje en mijn lichaam. Erg waardevol en fijn! Voor mijn zwangerschap slikte ik ook algemene multivitaminen en mineralen ter versterking van mijn gezondheid en energieniveau. Ik ben een voorstander van het gebruiken van natuurlijke ingrediënten. Zo is omega 3 6 9 goed voor het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen en heb je veel andere variaties die je gezondheid versterken. Loop ik tegen bepaalde klachten aan of merk ik dat mijn lichaam een boost kan gebruiken, dan oriënteer ik mij graag bij Wellvita om te bekijken welke capsules mij kunnen ondersteunen in deze fase. Ideaal!

Gezond eten en drinken

Door je te focussen op goede voeding in plaats van jezelf vulling, kan je zorgen voor impact voor jouw gezondheid. Het is aantrekkelijk om (zeker tijdens de feestdagen) de goede voornemens nog lekker voor je uit te schuiven, maar het is juist fijn om elke dag over genoeg energie te beschikken. Dat krijg je wanneer je de juiste voeding tot je neemt. Vergeet ook niet om genoeg te drinken! Geniet van lekkere kopjes thee of voldoende water, zodat je jouw lichaam kunt blijven hydrateren. Ook in de winter is dit echt nodig.

Voldoende beweging voor de juiste doorbloeding

Er is altijd wel een excuus te vinden in de winter om niet te gaan sporten of om beweging over te slaan. Aantrekkelijk, maar een beter vooruitzicht is een fit en gezond lichaam zodat je elke dag kunt doen waar je blij van wordt. Dan moet je wel van de bank afkomen, jezelf een duwtje in de juiste richting geven en vooral gaan. Kies ervoor om tussendoor oefeningen te doen voor een betere houding, ga naar de sportschool of maak een mooie wandeling in de natuur. Waar je ook voor gaat; je mag trots zijn op jezelf!

Ontspan en geniet van winterse dagen!

De winter is een tijd waarin je van de ene verplichting naar de andere kunt vliegen of je kunt ervoor kiezen om lekker op te laden en te ontspannen. Een goede balans helpt zeker bij het behouden van een goede gezondheid; van (langdurige) stress is nooit iemand een haar beter geworden. Zorg daarom ook in de winter extra goed voor de juiste balans en neem de tijd om te ontspannen tussendoor. Wat helpt jou om op te laden en te relaxen? Geniet van het nu en leef lichter!

Ik hoop dat je het leuk vond om deze handige en praktische tips te lezen, zodat je met een goede gezondheid de winter kunt trotseren. Let goed op jezelf en neem op tijd wat gas terug, dan kan je er daarna weer vol energie tegenaan. Geniet van voldoende beweging en de juiste voeding om verder te komen dan waar je nu staat. Maak er een onvergetelijke winter van!

Veel liefs,

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.