Blog

5 Tips om de december drukte te overleven

December staat in het teken van de feestdagen, sociale activiteiten, lekker eten, deadlines en vliegen van a naar b om het jaar goed af te sluiten. Kortom: het is druk in december. Hoe overleef je de december drukte? Ik deel graag mijn tips hoe je je hoofd koel kunt houden en rust in kunt bouwen. Het is vaak een hectische maand, maar met deze tips sluit je het jaar écht goed af. Lees je mee?

Zorg extra goed voor jezelf tijdens de december drukte

Ik verheug mij altijd erg op de laatste maand van het jaar. December drukte vind ik gezellig, maar het kan ook erg hectisch zijn. Een goede planning weet mij altijd te redden in deze periode waarin wij de feestdagen doorbrengen met dierbaren, we de verjaardagen van Jord, Lucas en mij vieren én dit jaar ook nog een grote verbouwing in huis hebben. Goed plannen is niet alleen handig om last minute recepten op tafel te toveren en cadeautjes stress te vermijden, het is ook fijn zodat je tussendoor extra goed voor jezelf kunt zorgen. Eet voldoende, pak jouw rustmomenten en laat het gepieker los. Je doet wat je kunt met alles wat je hebt. Accepteer het en wees extra lief voor jezelf in deze december maand.

Plan rust voor jezelf : geniet van me-time om op te laden

Waardoor kan je even tot rust komen en opladen? Laat je niet gek maken door verwachtingen van anderen en alle verplichtingen. Misschien zijn deze er wel en wordt er van alles opgelegd, maar zorg ook dat je even tijd neemt voor jezelf zodat je niet leegloopt tijdens de december drukte. Waardoor kom jij tot rust? Bedenk bijvoorbeeld kleine oplaadmomenten voor tussendoor zodat je het voor jezelf toegankelijker maakt om even te ontspannen.

Maak keuzes die goed zijn voor jou

Altijd. Niet alleen in december is deze tip van belang, maar elke dag opnieuw. Hopelijk mag je doen wat goed is voor jou en heb je ook de ruimte om deze keuzes te kunnen maken. Dat is je van harte gegund, gun je het jezelf ook?

Jouw doelen voor december formuleren

Wat wil je heel graag bereiken en doen in december? Waar liggen jouw prioriteiten? Vaak hoor je dat je erg wordt geleefd in december maand, maar als je van te voren jouw doelen concreet maakt dan maak je hier automatisch meer ruimte voor vrij. Denk aan doelen op het gebied van gezonde voeding, blijven bewegen, naar buiten gaan, voldoende slapen, tijd voor jezelf nemen, wat leuks ondernemen… Doelen mogen zo groot en klein zijn zoals je het zelf graag ziet, maar het loont om deze te benoemen zodat je er ook meer op kunt focussen.

Beleven in plaats van overleven

It’s the most wonderful time of the year! En omdat het juist zo’n mooie tijd kan en mag zijn, is het fijn om de overlevingsmodus uit te zetten en vooral te beleven. Anders knipper je in jouw ogen voor je het weet wordt er vuurwerk afgestoken waardoor de maand achter de rug is. Probeer deze tijd te koesteren en te beleven, enjoy!

Hoe overleef jij de december drukte? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.