Blog

5 reminders waarom de herfst zo heerlijk is

Knisperende blaadjes onder onze voeten, de frisse buitenlucht, dampende koppen thee, lekker cozy op de bank… Ik dacht altijd dat de zomer mijn favoriete seizoen zou zijn vanwege de warme dagen en de zwoele avonden, maar nu het bijna herfst wordt, geniet ik dubbel en dwars van deze fijne periode. Daarom een ode aan de herfst met deze 5 fijne reminders waarom de herfst heerlijk is! 

Lekker wandelen door de natuur

De natuur verandert van kleur en ziet er adembenemend uit. Van de goudkleurige blaadjes aan de bomen tot de vrolijk rondspringende eikeltjes op de grond. De natuur danst om ons heen en het is een feestelijk tijd. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke boswandeling en je kijkt je ogen uit. Sprookjesachtig mooi!

Cocoonen op de bank

In de herfst voelt alles cozy en knus aan. De sfeer is gezellig, warm en uitnodigend. De fluffy sokken en vesten worden uit de kast gehaald, het dekentje ligt klaar op de bank en het lezen kan beginnen! Of kijk je liever films en series? Zet het water maar vast op voor de thee en ook de stroopwafels kunnen niet in deze periode ontbreken. Enjoy!

Kaarsjes en gezelligheid

De dagen worden donkerder en we genieten van de lichtpuntjes. Het is ook weer tijd om de (geur)kaarsjes aan te steken en gezellig te blijven natafelen. Uren kletsen bij kaarslicht; herfst is daar het perfecte seizoen voor! En  is het nog droog buiten? Dan is het toch heerlijk om met warme choco voorzien van marshmallows bij de tuinkachel te zitten en te kijken naar de sterrenhemel? Wat is de herfst toch fijn!

De wind en regen tegen de ramen

Herfst staat bekend om haar stormen, druilerige dagen en de laarsjes die noodzakelijk zijn om het weer te kunnen trotseren. Maar is dat erg? Niet als je binnen zit! It’s sweater weather! En moet je toch naar buiten? Kleed je dan lekker warm aan, draag die heerlijke sjaal weer en voel de frisse lucht.

Lekker eten, badderen en slapen

Eten smaakt beter in de herfst. Of ben ik de enige die dat zo ervaart?  Van  stevige soepen en fantastische stamppotten… Daar kan je toch alleen maar heel gelukkig door worden? En na het eten heb  je minder verplichtingen dan in de zomer. Waar je eerder ‘een moetje’ voelde om naar buiten te gaan, kan je nu lekker binnen genieten van het nu. Eindelijk me-time? Pak een maskertje, duik in bad of ga eens eerder naar bed! Dan voel je je de volgende dag als herboren. Want stiekem smaakt niet alleen het eten beter in de herfst, het bed ligt opeens ook véél lekkerder. Sweet dreams!

Wat is jouw favoriete seizoen? En waarom ben jij dol op de herfst? ♥

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.