Deze 5 planten staan op mijn plantenwishlist
Kijken naar ananasbaby's op de ananasplantages ❤️ #baby #pineapple #Thailand #travel #love #ananas

Deze 5 planten staan op mijn plantenwishlist

Ik ben een echte plantenliefhebber. Waar ik vroeger nog een cactus liet doodgaan, hou ik nu vol trots bijna honderd planten (binnen en buiten) in leven en daar geniet ik volop van. Ik vind het prachtig om planten te zien groeien, letterlijk opbloeien en ook het stekken vind ik heel erg leuk om te doen. Onlangs hebben we in de tuin een moestuin geplaatst ook deze planten groeien als… niet allemaal kool, maar wel erg hard! Deze 5 kamerplanten staan nog op mijn plantenwishlist en ik kan niet wachten om deze een mooi plekje in huis te geven.

Allereerst staat al héél erg lang de Monstera Deliciosa plant op mijn wishlist. De Monstera wordt in het Nederlands ook wel gatenplant genoemd. Het is een kruipende klimplant die van nature voorkomt in de tropische regenwouden. Je ziet deze plant nu veel terug in interieur, maar ook het behang en leuke accessoires waaronder kussentjes of schilderijen. De Monstera is in tijden niet zo populair geweest, geheel terecht natuurlijk want het is echt een prachtige plant. Ik hoop deze binnenkort bij ons thuis op een heel mooi plekje te mogen zetten!

Ken jij de Alocasia Zebrina al? Ook al zo’n beauty. De naam van de Alocasia Zebrina zegt het al, de plant heeft een aparte zebra print op de stelen. Alocasia wordt ook wel reuzentaro of olifantsoor genoemd. Deze kamerplant komt uit Azië, zoals India en Sri Lanka. Deze soort is ontdekt als sierplant vanwege zijn enorme bladeren. De plant groeit in vochtige subtropische regenwouden onder het dichte bladerdek. Als planten- én zebraliefhebber kan deze combinatie natuurlijk niet in mijn huis ontbreken!

De ananasplant lijkt mij een geweldige toevoeging als plant in huis. Ananas is een tropische plant en groeit eigenlijk niet in Nederland. Toch is het ook in Nederland mogelijk om je eigen ananasplant te planten. Verwacht trouwens geen echte ananas aan de plant, want daarvoor is het in huis niet tropisch genoeg. Wel heb je als eindresultaat een leuke plant, en met een beetje geluk ook met een mooie bloem! En ken je de kokosnootpalm al? Die stond ook al zo mooi in ons vorige huis en hoop ik ook heel graag in dit huis te plaatsen op een zonnige plek. Liefde voor dit pareltje!

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de avocado plant, de plant zelf is al hartstikke mooi en je kunt deze ook nog eens zelf planten! Superleuk toch, zo’n plantenbaby? En natuurlijk mogen extra veel Pilea baby’s niet ontbreken in huis. Ik heb nu al een mooie, grote Pilea en de eerste stekjes zijn een feit. Het gaat een echt Pilea paradijs worden, zo leuk!

Nieuwsgierig wat er trouwens in mijn moestuin groeit? Op dit moment heb ik bosbessen, maïs, pompoenen, tomaten, paprika en in de kas een watermeloenplantje. Ik ben benieuwd of er veel uit zal komen! Ook de AH moestuintjes doen het trouwens geweldig, de komkommerplant groeit opeens heel snel, net als de radijsjes, wortels, basilicum en meer. Eigenlijk is alles wel uitgekomen dus ook de keuken staat aardig vol met groene plantjes en potjes. Gezellig!

Heb jij groene vingers? Welke plant staat er op jouw wishlist?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 5 reacties.

  1. Ik heb echt totaal geen groene vingers, maar ik vind wat groen in je woonkamer zoveel sfeer geven! Ik kende deze plantjes nog niet echt, maar vind ze leuk!
    Joyce – LemonyLifeNL onlangs geplaatst…MOEDERDAG TIPSMy Profile

  2. Jennifer

    Wat leuk dat je ook zo lekker bezig bent met planten! Met de alocasia moet je trouwens wel even opletten, die produceren een soort vocht en dat kan vlekken veroorzaken op de vloer, maar een aantal alocasias irriteren ook als je het vocht op je huid krijgt. Als Lucas straks lekker rondkruipt bij zo’n plant is het dus wel extra oppassen! (Sowieso met grote planten die op de grond staan waar grijpgrage handjes met het zwarte zand aan de haal kunnen gaan, haha!)
    Jennifer onlangs geplaatst…Weekoverzicht 18/2017: griep, babyplantjes en picknickenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge