Blog

5 Gezellige ideeën voor een date night thuis

Romantisch samen genieten van een date night thuis, verheug jij je er ook zo op? Of het nou bijna Valentijnsdag is of dat je met elkaar een willekeurige avond in de week uitkiest; maak er met elkaar een onvergetelijke date night van. Ik zet gezellige en romantische ideeën graag voor je op een rij. Nog leuker? Spontaan besluiten om er een romantische avond van te maken! Daar hoef je namelijk helemaal niet de deur voor uit te gaan, thuis is het minstens zo fijn! Het betekent dat je de tijd, moeite en oprechte aandacht schenkt aan elkaar. Tijdens deze avond mag het allemaal net even een tandje extra, want hoe fijn is het om gezien te worden door elkaar en te weten dat je naar elkaar kunt luisteren (zonder te oordelen). Met elkaar bewust genieten van het nu en het moment koesteren. Ontspan en geniet van elkaar! 

Verrassing: een date night thuis organiseren, zo doe je dat

Sinds wij ouders zijn geworden van Lucas, is er simpelweg wat minder ruimte om regelmatig de deur uit te gaan met elkaar. Je moet dan toch een oppas regelen of dierbaren inschakelen en daardoor gaat het eenmaal minder spontaan. Waar we voorheen bijna vaker buitenshuis waren dan thuis, is dat nu echt andersom. Dat betekent niet dat we daarom niks leuks meer ondernemen, we zijn daardoor juist een stukje creatiever geworden op dit gebied. Zo vinden we het leuk om elkaar te verrassen met een date night en dat kan ook gewoon thuis georganiseerd worden. Het zit hem vooral in het doen van moeite en het schenken van oprechte aandacht en tijd aan elkaar. Zo maak je de relatie een stuk leuker, gezelliger én spontaner! Want zeg nou zelf, al dat praktische is heel prima om te bespreken, maar laat dat niet het enige gespreksonderwerp tussen jullie blijven please! Hoe leuk is het om elkaar te verrassen met een romantische date night? Daar is overigens geen forse investering voor nodig, je kunt het zo laagdrempelig en toegankelijk maken zoals je zelf graag zou willen. Steek de kaarsjes aan, gebruik jullie favo nummers als achtergrondmuziek en zet wat lekkere hapjes en drankjes op tafel. Hou daarbij rekening met de wensen van de ander; liefde gaat door de maag én zit juist in de kleine momenten. Enjoy!

Genieten van lekker eten bij kaarslicht

Houden jullie van lekker (en gezond) eten? Als je zelf handig bent in de keuken, dan is het heerlijk om met elkaar te genieten van een fantastisch avondmaal. Neem de tijd om gezellig te tafelen, steek de kaarsjes aan en dek de tafel mooi. Heb je kids? Maak dan even een uitzondering en eet samen wat later wanneer de kinderen in bed liggen. Zo kan je in alle rust genieten van elkaar en het lekkere eten. Je kunt met elkaar onderwerpen aansnijden die zonder kids veel prettiger zijn om te bespreken en er weer eens goed voor gaan zitten. Deze focus en quality-time is onbetaalbaar! Misschien een ideetje om deze heerlijke avond wekelijks te organiseren waarop er om en om wordt gekookt? Heb je er het budget voor? Dan kan je ervoor kiezen om jullie favoriete gerechten te bestellen. Eet smakelijk!

Spelletjesavond met z’n tweeën

Hoe leuk is het om samen spelletjes te spelen? Er zijn ontzettend leuke spellen voor twee personen, zet er wat lekkers bij, geniet van achtergrondmuziek en het spelen kan beginnen. Misschien maak je er wel een spelletjesmarathon van met elkaar? Leuke spellen voor twee personen zijn bijvoorbeeld Patchwork, Regenwormen, 1000 bommen & granaten, Beverbende, Carcassone, Qwirkle, Rummikub en Levensweg. Veel speelplezier!

Favoriete film kijken of een nieuwe serie ontdekken

Wil je lekker relaxt op de bank ploffen met elkaar na een intensieve dag? Ook dat kan tijdens een date night net even een tikkeltje anders. Laat hem of haar een film uitkiezen, dim de lichten, zet favoriete hapjes op de salontafel en trek een wijntje open. Of print van te voren ‘bioscoopkaartjes’ uit om te geven op een eerder moment, zodat je je geliefde met deze gezellige thuisbioscoop date kunt verrassen. Nogmaals: het zijn de details waarin je kunt laten zien moeite te doen voor elkaar die het verschil maken.

Aandachtig luisteren en oog voor elkaar

Tijdens het dagelijkse kan de sleur er een beetje inhakken. De verplichtingen en moetjes domineren de agenda’s en de tijd vliegt. Maar wanneer heb je met elkaar voor het laatst goede gesprekken gevoerd? Wanneer luisterde je met aandacht naar elkaars verhalen en keek je elkaar recht in de ogen? Die momenten hoeven niet schaars te zijn, daar kunnen we elke dag een positief verschil in creëren. Juist op zo’n fijne date night is er alle ruimte, tijd en aandacht om dit gevoel te laten groeien en er daadwerkelijk te zijn. Het klinkt zo vanzelfsprekend en misschien zelfs ‘gewoon’, maar dat is het niet. Gun elkaar deze bewuste aandacht. Bijvoorbeeld in combinatie van een cozy plekje in huis of kijkend naar de sterrenhemel op het balkon. Of onze favoriet: met warme thee en dekentjes bij de vuurkorf in de tuin.

Maak elkaar aan het lachen en gelukkig

Waar wordt hij of zij blij van? Waarvan weet je zeker: hiermee ga je hem of haar heel gelukkig maken? Is het een zelfgemaakte appeltaart, een bosje bloemen, een mooi boek met liefde uitgezocht, een nieuw spel, een met liefde gevulde lunchtrommel, huishoudelijke taken spontaan opgepakt of overgenomen of elkaar helpen bij het afmaken van die ene grote puzzel… Wanneer heb je met elkaar genoten van een ongegeneerde lachbui? Alles wat we hebben is nu, pluk de dag en geef de liefde door.

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

 

 

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.