Blog

4 X Hoe ik zorg voor meer energie

wandelen met jongens

Wil jij je graag energieker voelen? En kan jij extra kracht goed gebruiken? In dit artikel vertel ik je hoe ik elke dag werk aan mijn energieniveau, zodat ik er nog beter voor mijn gezin kan zijn. Met de jongens ondernemen we dagelijks leuke activiteiten en zij houden mijn conditie goed op peil moet ik zeggen. De afsluiter van de dag met dansen door de woonkamer is bijvoorbeeld een prima alternatief voor een work-out in de sportschool. Ik deel de 4 tips om je energieker te voelen. Uiteraard zijn deze persoonlijk en gebaseerd op mijn ervaringen, maar hopelijk werkt het ook goed voor jou!

Lekker bewegen en genieten van het buitenleven

Dagelijks gaan we lekker naar buiten en genieten we van wandelingen, spelen in de speeltuin, het onderhouden van de tuin, voetballen en klimmen. Dit vormt slechts een greep uit de activiteiten die we buiten doen, want we zijn er graag én vaak. Sporten met de boys is heerlijk, maar een flinke wandeling doet ook wonderen. Frisse lucht, stevig de pas erin en fluitende vogeltjes; een gouden combinatie voor meer energie! Ik krijg er in ieder geval een boost van en ik hoop dat je ook volop van het buitenleven kunt genieten.

Jezelf voeden in plaats van vullen

Eten vormt belangrijke energie voor het lichaam en ik vind het must dat we dagelijks onze fruit en groentes binnenkrijgen. We eten lekker én (meestal) gezond, omdat de juiste voeding zorgt voor een goede gezondheid. Dit laatste vinden we natuurlijk in deze periode extra belangrijk, we willen niets liever dan tegelijkertijd onze weerstand een slinger geven. In verband met borstvoeding voel ik mij extra verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste voedingsstoffen en moet ik goed voor mijzelf zorgen, zodat ik dit ook kan bieden.

Vitamines voor meer energie en een betere gezondheid

Dagelijks slik ik vitamines voor mijn weerstand en energieniveau. Ik geef mijn lichaam graag wat het nodig heeft om de dagen vol te kunnen houden, want deze zijn intensief en lang. Het moederschap is een geweldige liefdevolle reis, maar aan de andere kant zijn de dagen ook goed gevuld. Momenteel gebruik ik de vitamines van Viteezy en daar ben ik erg enthousiast over. Ik werd verrast door de gepersonaliseerde samenstelling aan vitamines op basis van mijn wensen en doelen. Ik kreeg een op maat gemaakte mix aan juiste vitamines, mineralen, kruiden en eiwitten. Hartstikke leuk om te ontdekken en in deze tijd meer dan welkom, want het is belangrijker dan ooit om goed voor je gezondheid te zorgen. Meer energie is dan ook altijd welkom bij mij en deze mix voelt goed. Ook vond ik de vragenlijst ( de vitaminequiz, hoe gaaf bedacht!) van te voren interessant, omdat je stilstaat bij wat je daadwerkelijk nodig hebt om je (nog) beter te voelen. De vitamines komen in handige zakjes binnen zodat je voor elke dag de juiste hoeveelheden kunt slikken en je het minder snel vergeet. Ik overweeg een maand Viteezy aan dierbaren cadeau te geven, want niets is waardevoller dan een goede gezondheid en het ziet er ook nog eens mooi uit! Hoe leuk als je daar op deze manier een bijdrage aan kunt leveren?

Voldoende rust

Haha, ja nu ik deze tip deel val ik een beetje door de mand. Het vormt namelijk een héle goede reminder voor mijzelf om meer rust te pakken, want ik weet hoeveel impact het kan hebben op het energieniveau. Iets met eerder naar bed gaan zou al kunnen helpen… Natuurlijk moet je opladen en jezelf de ontspanning geven. Dit jezelf gunnen is minstens zo belangrijk. Ik werk aan dit puntje om daadwerkelijk de rust te pakken, maar het is mijn valkuil om door te blijven gaan. Er is altijd wel iets te doen, waardoor ik graag bezig ben en blijf. Lekker op de bank ploffen mag dus voortaan op mijn ’to-do lijstje’!

Op welke manier zorg jij voor meer energie gedurende de dag?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.