Blog

4 X Activiteiten om te doen met Pasen

bloesem lente dagmar valerie Pasen

Verheug jij je op Pasen? Of ben je nog een beetje inspiratieloos wat je allemaal met Pasen kunt doen? De paasdagen vinden wij altijd erg gezellig en we ondernemen graag leuke uitjes en activiteiten met ons gezin.  Door het virus ziet Pasen er voor iedereen anders uit dan we hadden gehoopt en verwacht. Toen ik dit artikel schreef (voor mijn zwangerschapsverlof) was het virus nog niet in Europa verspreid, waardoor ik natuurlijk nooit had kunnen bedenken wat voor impact Corona op ons dagelijkse zou hebben. Ik heb de tips daarom aangepast naar activiteiten rondom het huis. Wat je allemaal kunt doen met Pasen, deel ik graag in dit artikel. Misschien heb je er wat aan, zodat je deze dagen ook op een fijne manier kleur mag geven. De  activiteiten voor binnen en rondom het huis met Pasen zet ik graag voor je op een rij, lees je mee?

Bewonder de natuur

Vang de zonnestralen en laat je verwonderen door de prachtige natuur. We worden omringd door de lente en je ziet letterlijk groei om je heen. De natuur vind ik altijd een heerlijke inspiratiebron en je kunt zo opladen dankzij een fijne wandeling of door simpelweg op een stoel te gaan zitten en te staren naar de lucht en de knopjes aan planten en bomen. Lekker bewegen, zuurstof en een groene omgeving zorgen voor een heerlijk geluksgevoel! En heb je even geen zin om veel te bewegen tijdens Pasen, dan kan je natuurlijk ook borrelen vanuit huis met de natuur als uitzicht. Verwonder en bewonder!

Lekker creatief met Pasen – Eieren schilderen

Wat dacht je van een creatieve uitspatting? Misschien kan je met kids eieren schilderen of haal je vrolijke paasdecoratie in huis waarmee je jouw interieur een boost geeft? De eieren kun je verstoppen of samen gezellig opeten tijdens het Paasontbijt. Ook kan je met de kinderen gaan kleuren of een gezellige Paasknutsel maken. Ook kan je jouw creativiteit op andere verschillende manieren uiten; je kunt een bloemstukje maken met Paastakken of een schildering creëren. Het is hartstikke leuk om het thuis neer te zetten, maar je kunt er ook anderen blij mee maken. Stuur het bijvoorbeeld op per post. Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt!

Lekkernijen bakken

Je hoeft geen keukenprinses te zijn om lekkernijen te bakken. Er bestaan genoeg eenvoudige en toegankelijke recepten waardoor je lekkere taarten, cake of koekjes kunt maken. Hoe gezellig om met Pasen iets moois op tafel te presenteren waar je allemaal van kunt genieten? Bakkers klaar? Bakken maar!

Even opladen en ontspannen

Je moet even helemaal niks met Pasen, dat gevoel toelaten is ook een heerlijke ‘activiteit’. Opladen en ontspannen op een manier die aansluit bij jou is een fijn cadeautje dat je jezelf kunt geven met Pasen. Lees lekker een boek, bingewatch een serie, relax in de tuin, kruip op de bank met een schaaltje fruit en paaseieren of luister naar mooie muziek; niks moet, niksen mag! Droom lekker weg of denk juist aan niets. Geniet van het nu en pluk het moment. Doe waar jij blij van wordt zodat je onvergetelijke paasdagen mag beleven én lekker kunt ontspannen.

De tuin aanpakken, sporten, een grote lenteschoonmaak houden, een paasbrunch organiseren, lekker uitslapen, schrijven, schilderen, fotograferen, uitgebreid koken, relaxen in bad,  een nieuw recept uitproberen, spelletjes spelen, tekenen, het interieur een upgrade geven, een nieuwe gewoonte creëren, minimaliseren, een (online) workshop volgen… Het zijn allemaal toffe activiteiten om te doen tijdens de Paasdagen. Hopelijk maak je er een heerlijke tijd van waarin je lekker kunt opladen, ontspannen én genieten. Veel plezier!

Heb jij al plannen voor Pasen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.