Blog

30 dagen mediteren – Verslaafd aan denken

Al veel langer wil ik echt starten met mediteren. Ik hou het een paar dagen vol en dan komt er iets tussen. Zonde, want mediteren geeft veel rust en ruimte. We investeren wel tijd en energie om te werken aan onze lichamelijke conditie, maar voor onze mentale gesteldheid nemen we amper de ruimte. Daar wil ik nu verandering in aanbrengen, door een goede gewoonte te creëren voor de komende tijd. Deze maand ga ik 30 dagen mediteren. Elke dag gun ik mijzelf de rust en tijd om met aandacht het nu te beleven. Een korte of langere meditatie maakt niet uit, het gaat vooral om het doen. Erover lezen en mijzelf verdiepen in mediteren (en de verschillende vormen) heb ik gedaan, maar nu wordt het tijd om toe te passen. Ik ben erg benieuwd waar ik over een maand zal staan en welke impact het dagelijkse mediteren op mij zal hebben.

Verslaafd aan denken

Ik ben behoorlijk verslaafd aan denken. Herken je het dat je weinig rustmomenten in jouw hoofd ervaart? Non-stop vliegen er gedachtes door mijn hoofd en sta ik voor mijn gevoel ‘aan’. Ik wil graag bewuster genieten van rust en stilte, het lijkt mij heerlijk om dit vaker te kunnen ervaren. Daarom heb ik bedacht om 30 dagen te mediteren, zodat ik kan bekijken wat het daadwerkelijk met mij doet. Ik heb al veel boeken over mediteren gelezen en ik geniet ook van een app die begeleide meditaties bevat. Dat vind ik ook heel erg prettig luisteren, want het werkt goed om te ontspannen. Toch zou ik graag nog meer de stilte in mijn hoofd willen ervaren en ik denk dat deze uitdaging mij daarbij kan helpen. Waarom 30 dagen? Omdat mediteren in maart eigenlijk erg lekker klinkt haha. Ik wil juist graag even het afhaakmoment passeren door er een uitdaging van 30 dagen aan te koppelen. Dat klinkt erg tegenstrijdig, om te ‘moeten’ mediteren, maar ik denk dat het juist veel rust zal geven. Ik wil het graag leren en ontdekken, daar gun ik mijzelf de komende periode nog meer ruimte voor.

30 dagen mediteren

Mediteren is niet zo makkelijk als het klinkt, maar het is tegelijkertijd wel erg toegankelijk! Je hebt alleen jezelf en een fijn plekje nodig. Mediteren kan zelfs op elk moment! Zo eenvoudig en simpel kan het zijn. Je kunt bijvoorbeeld letten op jouw ademhaling om meer stilte in je hoofd te ervaren. Je laat alle gedachtes los en maakt je hoofd helemaal leeg. Het is de kunst om dit steeds iets langer vol te houden, zonder dat je weer ‘inspringt’ op een passerende gedachte. Voor mij is dit dus nog een hele uitdaging, aangezien ik voor mijn gevoel behoorlijk verslaafd ben aan denken. Niets denken lijkt mij een verrijking en erg ontspannend, ik ben benieuwd of het haalbaar voor mij is om het te kunnen beleven. Ook ben ik erg nieuwsgierig geworden op welke manier het mediteren mij kan versterken. Ik denk dat het voor een indrukwekkend verschil kan zorgen, waardoor ik mij er graag in wil verdiepen door te doen. Op naar deze nieuwe ervaring!

Heb jij ervaring met mediteren? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.