Blog

3 x lessen die mij hebben gevormd

De afgelopen periode was hectisch, inspirerend en verrijkend. Ik werd uit mijn comfortzone getrokken en kreeg kansen waar ik nog steeds niet goed van kan beseffen dat die mij zijn overkomen (en dat ik die daadwerkelijk heb aangepakt). Ik mocht leren en groeien van getalenteerde personen en ik heb ongelooflijk veel meegemaakt in een relatief korte tijd. Het was een achtbaan aan hoogtepunten en dat allemaal op werk. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ik dagelijks doe? Ik ben marketeer bij een uitgeverij en we bevinden ons in een uitdagende en veranderende markt vol kansen en mogelijkheden. Ik mocht o.a. presentaties geven over innovatie en mijn grote passie: marketing, en ik ben in gesprek gegaan met inspirerende talenten. 3 lessen hebben mij gevormd en kwamen in deze periode regelmatig terug in de gesprekken en presentaties. Ik deel deze lessen graag met jou!

♧ Focus je op het doel, dan vervagen de grenzen – Dit is mijn motto en ik focus mij graag op wat wel lukt in plaats van te kijken naar bergen en beren op de weg. Door je te focussen op het doel, ben je efficiënter en effectiever bezig om dit punt te bereiken in plaats van dat je je oriënteert hoe groot de kans is op het niet halen en de hoeveelheid obstakels die je tegen kunt komen. Je wilt graag het doel bereiken en hebt hier veel voor over? Dan zijn de hobbels die je moet nemen slechts details! Bombardeer deze details niet tot onderwerp of hoofdpersonage, want dat zijn ze niet waard. Focus je liever op waar je naartoe wilt werken en geniet van dit proces vol groei en leerzame momenten!

♧ Alles wat je aandacht geeft, groeit – We bevinden ons in een tijd waarin heel veel mogelijk is en we ontzettend veel kansen kunnen krijgen en zien. Dit kan beangstigend werken, want moet je nu links of rechts kiezen? En als je linksaf gaat, sluit je dan rechts automatisch uit? En wat als je de verkeerde keuze hebt gemaakt? Geloof me, er is geen goed of fout. Er zijn beslissingen die je rechtstreeks vooruit zullen helpen en waardoor je sprongen kunt maken, andere besluiten zijn weer ontzettend leerzaam en laten je een ander uitzicht zien. Concentreer je liever op een mogelijkheid waardoor je je 100% kunt geven in plaats van je energie en aandacht te verspreiden en laat je onzekerheid en twijfels achterwege. Je weet nooit zeker of je de beste keuze hebt gemaakt, je kunt er alleen op vertrouwen dat je alles eraan hebt gedaan om de beste keuze te creëren.

♧ Do it with passion or not at all – Durf jij je hart te volgen en te gaan voor wat energie geeft? Niet iedereen heeft het lef om deze keuze te maken, terwijl het zo voor de hand lijkt te liggen. Ik probeer altijd mijn keuzes en beslissingen te baseren (hoe moeilijk en lastig dat ook soms lijkt te zijn) op wat energie geeft. Voelt het goed en ervaar ik de magische ‘klik’? Dan ga ik ervoor, maar nooit half. Ik kan niet slechts ‘een beetje’ geven: het is alles of niets. En om terug te komen op een eerdere les, ook als iets in eerste instantie niet lijkt te slagen is dat niet iets om over te treuren. Ook van deze momenten leer je ongelooflijk veel en het vormt je tot wie je nu mag zijn. Wees niet bang en vertrouw op je kracht en jouw omgeving! Durf te luisteren en te voelen naar jezelf én verzamel moed om er volledig voor te gaan.

Uit welke quote haal jij veel energie?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.