3 x lessen die mij hebben gevormd

3 x lessen die mij hebben gevormd

De afgelopen periode was hectisch, inspirerend en verrijkend. Ik werd uit mijn comfortzone getrokken en kreeg kansen waar ik nog steeds niet goed van kan beseffen dat die mij zijn overkomen (en dat ik die daadwerkelijk heb aangepakt). Ik mocht leren en groeien van getalenteerde personen en ik heb ongelooflijk veel meegemaakt in een relatief korte tijd. Het was een achtbaan aan hoogtepunten en dat allemaal op werk. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ik dagelijks doe? Ik ben marketeer bij een uitgeverij en we bevinden ons in een uitdagende en veranderende markt vol kansen en mogelijkheden. Ik mocht o.a. presentaties geven over innovatie en mijn grote passie: marketing, en ik ben in gesprek gegaan met inspirerende talenten. 3 lessen hebben mij gevormd en kwamen in deze periode regelmatig terug in de gesprekken en presentaties. Ik deel deze lessen graag met jou!

♧ Focus je op het doel, dan vervagen de grenzen – Dit is mijn motto en ik focus mij graag op wat wel lukt in plaats van te kijken naar bergen en beren op de weg. Door je te focussen op het doel, ben je efficiënter en effectiever bezig om dit punt te bereiken in plaats van dat je je oriënteert hoe groot de kans is op het niet halen en de hoeveelheid obstakels die je tegen kunt komen. Je wilt graag het doel bereiken en hebt hier veel voor over? Dan zijn de hobbels die je moet nemen slechts details! Bombardeer deze details niet tot onderwerp of hoofdpersonage, want dat zijn ze niet waard. Focus je liever op waar je naartoe wilt werken en geniet van dit proces vol groei en leerzame momenten!

♧ Alles wat je aandacht geeft, groeit – We bevinden ons in een tijd waarin heel veel mogelijk is en we ontzettend veel kansen kunnen krijgen en zien. Dit kan beangstigend werken, want moet je nu links of rechts kiezen? En als je linksaf gaat, sluit je dan rechts automatisch uit? En wat als je de verkeerde keuze hebt gemaakt? Geloof me, er is geen goed of fout. Er zijn beslissingen die je rechtstreeks vooruit zullen helpen en waardoor je sprongen kunt maken, andere besluiten zijn weer ontzettend leerzaam en laten je een ander uitzicht zien. Concentreer je liever op een mogelijkheid waardoor je je 100% kunt geven in plaats van je energie en aandacht te verspreiden en laat je onzekerheid en twijfels achterwege. Je weet nooit zeker of je de beste keuze hebt gemaakt, je kunt er alleen op vertrouwen dat je alles eraan hebt gedaan om de beste keuze te creëren.

♧ Do it with passion or not at all – Durf jij je hart te volgen en te gaan voor wat energie geeft? Niet iedereen heeft het lef om deze keuze te maken, terwijl het zo voor de hand lijkt te liggen. Ik probeer altijd mijn keuzes en beslissingen te baseren (hoe moeilijk en lastig dat ook soms lijkt te zijn) op wat energie geeft. Voelt het goed en ervaar ik de magische ‘klik’? Dan ga ik ervoor, maar nooit half. Ik kan niet slechts ‘een beetje’ geven: het is alles of niets. En om terug te komen op een eerdere les, ook als iets in eerste instantie niet lijkt te slagen is dat niet iets om over te treuren. Ook van deze momenten leer je ongelooflijk veel en het vormt je tot wie je nu mag zijn. Wees niet bang en vertrouw op je kracht en jouw omgeving! Durf te luisteren en te voelen naar jezelf én verzamel moed om er volledig voor te gaan.

Uit welke quote haal jij veel energie?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 26 reacties.

 1. Marion

  Er is geen goed of fout! Juist! Wat tof om ook hier te horen. Dat is misschien wel mijn motto op dit moment. We bestempelen zo graag alles (en zelfs elkaar) als goed of fout. Als we daar toch eens mee ophielden, dan is er ineens zoveel meer mogelijk! Mooi om te lezen dit.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek Dag 6: The Day AfterMy Profile

 2. Celeste

  “Focus op je doel dan vervagen de grenzen..” Wauw wat een prachtig motto is dat. Kende hem nog niet, maar ben het er helemaal mee eens. Probeer zelf ook vooral te focussen op dingen die wel gelukt zijn, word je een stuk positiever van :)
  Celeste onlangs geplaatst…De dag dat ik al mijn haren verloorMy Profile

 3. Denise

  Wat mooi geschreven! Ik geloof ook niet dat er een goed of fout is in de keuze’s die je maakt. Er is altijd een reden voor. En als je (perongeluk) de lange weg hebt genomen, zal ook dat je vast heel veel opleveren :)
  Denise onlangs geplaatst…Collection Lasting Perfect ConcealerMy Profile

 4. Taïs

  Heel inspirerend, vooral je eerste puntje. Ik durf soms wel eens te focussen op wat fout loopt, waardoor ik net dat wat goed loopt uit het oog verlies. Perfect artikel voor een maandagmorgen, heel motiverend!
  Taïs onlangs geplaatst…Gezonde havermoutpannenkoekjes met banaanMy Profile

 5. Renske

  Prachtig geschreven! ‘Focus op je doel, dan vervagen de grenzen’ vind ik een mooi motto. Zelf heb ik een kaartje met daarop de quote ‘Alles wat je liefde geeft, groeit’. Erg mooi! Eigenlijk heb ik geen favoriete quote. Het is bij mij echt afhankelijk in welke stemming ik mij bevind. ;)
  Renske onlangs geplaatst…Mijn kiekjes #15My Profile

 6. Wauw, wat een prachtige levenslessen! Vooral de eerste spreekt me heel erg aan, omdat ik vaak iets te veel na denk over wat er mis kan gaan. Ik moet gewoon doen wat ik wil doen!
  Laura Steenks onlangs geplaatst…Bye September, Hello October!My Profile

 7. Frauke

  Mooie levenslessen! Ik vind vooral ‘focus op het doel, dan vervagen de grenzen’ heel mooi en waar! Als je iets écht wil, zijn er altijd wel kansen en mogelijkheden. Leuk om eens stil te staan bij die inspirerende quotes! X
  Frauke onlangs geplaatst…Pittige kipfilet met avocadosalsaMy Profile

 8. Erg inspirerend artikeltje Dagmar, dankjewel en dat in de ochtend! <3 Niet kijken naar de grenzen maar afgaan op je doel, die ga ik onthouden! Do it with passion or not at all, ook zo'n goeie.
  Britt • Annebrittures onlangs geplaatst…Meeting • Swan MarketMy Profile

 9. Fijn stukje dit! 3 hele wijze lessen. Ik vind vooral de eerste heel erg nuttig, hoewel ze zich alle 3 aanvullen. Ik kijk ook te vaak naar beren op de weg en wat allemaal fout gaat in plaats van te focussen op wat ik wil en wat goed gaat.
  Sincerely Lara onlangs geplaatst…How to unwind from your daily lifeMy Profile

 10. Sabine

  Heel mooi! Vooral de eerste twee punten! De laatste ook, maar die vind ik nog steeds zó vreselijk moeilijk. Ik ben er na 30 jaar nog steeds niet uit wat eigenlijk mijn passie is. Of stiekem ergens binnenin weet ik het wel, maar durf ik er (nog) niet aan toe te geven. Ik hoop dat ik er een keer echt achter kom :)
  Sabine onlangs geplaatst…Colombia: een paradijs op aardeMy Profile

 11. Vivian

  Heel mooi! Voor mij is het tegenwoordig vooral ”Doing what you love is freedom, loving what you do is happiness” omdat ik heel veel bezig ben met dingen die me gelukkig maken en dit daar heel goed bij past, en daardoor ben ik ook gaan beseffen dat dat gewoon het allerbelangrijkste is: doen wat je gelukkig maakt!

 12. Renate

  Mooi artikel en hele goede lessen! Ik ben met alles eens en vooral het laatste: doe het of doe het niet. Ik hou ook niet van half dingen doen en voor mij is het ook voor de hand liggend: doen wat energie geeft of doe het niet, maar ik snap wel dat het voor veel mensen moeilijk is om zo’n keuze te maken, zelfs al geeft het veel energie. Ik haal vooral veel energie uit de quote: Life isn’t about waiting till the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain. Het laat me realiseren dat ik tot aan mijn dood ziek zal zijn (net als jij, want dat is helaas met FM en CVS enzo), maar dat ik toch door moet gaan en niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Ik moet dus leren te dansen in de regen en elke keer als ik er even doorheen zit vertel ik mezelf dit, want mijn “storm” zal helaas niet voorbij gaan en ik kan dus alleen maar dansen in de regen! (:
  Renate onlangs geplaatst…ELF Nail Polish Nude, Mint Cream, Lilac & Desert HazeMy Profile

 13. Nicole

  Alles wat je aandacht geeft groeit… Maar soms kan het ook enorm positief groeien terwijl je iets negatiefs aandacht geeft.. Daarover wil ik nog gaan schrijven.
  Bedankt voor je mooie blog weer meis… Je inspireert!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: win een prinsessenjurk van Souza!My Profile

 14. Jennifer

  Wat bespreek je dit toch ontzettend wijs Dagmar! Dat eerste moet ik voor mezelf ook beter voor ogen houden!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 56My Profile

 15. Mooi geschreven en knap dat je je zo uit! Het lijkt zo simpel als je het leest en ik zou het zo graag willen. Op de een of andere manier lijkt het er steeds op dat, wanneer ik eindelijk een focus heb, het leven in de weg gaat staan als een grote beer op de weg. Maar door opgeven is er nog nooit iemand ergens gekomen.
  Bedankt voor de inspiratie.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…#Boektober: to do or not to do?!My Profile

 16. Jantine

  Wat een prachtige lessen!
  Ik vind vooral de laatste erg mooi. Ik geef toe: ik doe het helaas niet altijd, en dat merk ik dan ook meteen. De dingen waar ik helemaal voor kan gaan daar krijg ik energie uit terug om door te gaan, ook als ik er even doorheen zit.
  Jantine onlangs geplaatst…Schrijven | Hoe ging nanowrimo?My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge