3 X Goede voornemens en uitdagingen in de maand november

3 X Goede voornemens en uitdagingen in de maand november

hartvolYes, november is aangebroken! Een maand waarin we gewend zijn geraakt aan de wintertijd, we de verjaardag van Jord gaan vieren, we van mooie herfstdagen kunnen genieten, er chocolademelk gedronken zal worden en we met warme dekentjes bij de tuinkachel gaan zitten om naar de sterren te kijken. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Het wordt nog beter, want ik ben nooit uitgeleerd en wil heel graag werken aan de volgende goede voornemens én uitdagingen voor deze nieuwe maand. Zo fijn om deze op te stellen en te kijken of het gaat lukken. Doe je mee? Welke voornemens en uitdagingen ga jij deze nieuwe maand aan? Misschien lees je de mijne en denk je wel: dit klinkt herkenbaar, dat wil ik ook! En kunnen we samen aan de slag. Geniet van de nieuwe maand, veel succes! 

Minder spullen, meer ruimte om te leven – Ontspullen staat heel hoog op mijn wensenlijstje, omdat ik het gevoel heb dat er veel spullen zijn waardoor ik word omringd waar ik niet blij van word. Ze slurpen als het ware energie en daarom hou ik in de maand november een grote opruiming door het huis. Kamer voor kamer pak ik aan om ruimte te maken. Ik lees er momenteel veel boeken over, daar zal ik binnenkort wel even een artikel aan wijden. De tips die erin worden gedeeld, gaven mij inzichten hoe ik het daadwerkelijk aan kan pakken. De beste eyeopener was nog altijd dat je zoveel tijd kwijt bent aan opruimen en schoonmaken, hierbij verplaats je letterlijk spullen van de ene naar de andere plek, maar wat gebruik je nou vaak én graag? De ruimtes staan er bol van, maar je bouwt je huis zo vol. Een geordende omgeving zorgt voor meer rust én ruimte om te kunnen leven!

☆ Luisteren naar mijzelf – Meer bewustzijn is een mooi streven, maar het klinkt zo… abstract en niet concreet. Maar daar heb ik een oplossing voor gevonden, ik wil namelijk graag elke dag een half uurtje gaan leren mediteren en oefeningen doen voor mijn lichaam. Omdat ik veel pijn ervaar door fibromyalgie word ik momenteel gecoacht door een fysiotherapeute die mij oefeningen meegeeft om aan te sterken. Hier wil ik graag de komende tijd aan gaan werken om er een gewoonte van te maken om het dagelijks op te pakken. Het mediteren helpt om weer dichterbij mijzelf te komen, te voelen en naar mijn lichaam te luisteren. Ik ben benieuwd, want het is voor mij een geheel nieuwe ervaring waar ik veel goeds over lees. Ik kijk er naar uit om mijn bevindingen met je te kunnen delen.

Voeden in plaats van vullen – Deze zien jullie vaker op mijn lijstje met goede voornemens staan, maar… deze uitdaging is terug van weggeweest! Met voeden in plaats van vullen doel ik op het juiste eten benutten om lichamelijk sterker te worden en energie op te doen. Het begint eigenlijk al bij het doen van de juiste boodschappen. Minder kant-en-klaar, met aandacht en liefde koken, in rust kunnen eten en genieten van voedsel. Je zou het ‘met aandacht eten’ kunnen noemen en daardoor zit je een stuk lekkerder in je vel. Als ik hierin een begin weet te maken door het een maand vol te houden, hoop ik dat ook dit voornemen een gewoonte gaat worden.

Aan welke voornemens en uitdagingen wil jij graag werken in de nieuwe maand ? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 4 reacties.

 1. Tamara

  Wauw dit zijn nog eens goed omschreven voornemens! Ik ga denk ik ook beginnen aan het minder spullen & ruimte! Dat brengt inderdaad zoveel meer rust!
  Mag ik vragen welke boek je daar hebt liggen?
  Liefs!

 2. Amy

  Wat een prachtige doelen, die het zeker waard zijn om na te streven. Ik herken je frustratie van de hoeveelheid spullen wel. Ik merk zelf ook steeds meer dat ik eigenlijk een heleboel spullen wil wegdoen om ruimte te creëren in huis en hoofd. Stapje voor stapje probeer ik dat ook en dat voelt erg goed! Mijn goede voornemen voor november is om iets vaker lege momenten in mijn agenda te laten en niet alles vol te plannen. Wat meer rust is nodig om optimaal te kunnen functioneren dus daar wil ik graag mee aan de slag.
  Amy onlangs geplaatst…Een terugblik op oktoberMy Profile

 3. Romy

  Wat een ontzettend mooie en waardevolle doelen heb je voor deze maand op je lijstje staan. Wat fijn om te horen dat mediteren je veel goeds brengt en je helpt om naar je lichaam te luisteren, juist nu dat door de pijn soms zo hard nodig is. Ik ben heel benieuwd naar je artikel daarover, juist omdat ik altijd best wel sceptisch was over mediteren. Ontspullen is ook een van mijn doelen voor november. Het voelt zo goed om langzaamaan mijn stapels spullen een beetje uit te dunnen.
  Romy onlangs geplaatst…10 tips voor meer positiviteit (elke dag!)My Profile

 4. Lilian

  Leuk om te lezen. Ik ben drie weken geleden begonnen met mediteren via de app ‘Calm’ en ik vind het echt life-changing. Was zelfs bereid er geld voor te betalen (je kunt best veel gratis doen hoor om te kijken of je het wat vindt). Qua meditatie zou ik echt een app kiezen die je er een beetje doorheen loodst. Heb het ook een tijdje zelfstandig gedaan (gewoon ademhalen en bodyscan), maar ik vind een gids toch wel erg prettig.

  Succes met alles!

Geef een antwoord

CommentLuv badge