Blog

3 X Goede voornemens en uitdagingen in de maand november

hartvol

hartvolYes, november is aangebroken! Een maand waarin we gewend zijn geraakt aan de wintertijd, we de verjaardag van Jord gaan vieren, we van mooie herfstdagen kunnen genieten, er chocolademelk gedronken zal worden en we met warme dekentjes bij de tuinkachel gaan zitten om naar de sterren te kijken. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Het wordt nog beter, want ik ben nooit uitgeleerd en wil heel graag werken aan de volgende goede voornemens én uitdagingen voor deze nieuwe maand. Zo fijn om deze op te stellen en te kijken of het gaat lukken. Doe je mee? Welke voornemens en uitdagingen ga jij deze nieuwe maand aan? Misschien lees je de mijne en denk je wel: dit klinkt herkenbaar, dat wil ik ook! En kunnen we samen aan de slag. Geniet van de nieuwe maand, veel succes! 

Minder spullen, meer ruimte om te leven – Ontspullen staat heel hoog op mijn wensenlijstje, omdat ik het gevoel heb dat er veel spullen zijn waardoor ik word omringd waar ik niet blij van word. Ze slurpen als het ware energie en daarom hou ik in de maand november een grote opruiming door het huis. Kamer voor kamer pak ik aan om ruimte te maken. Ik lees er momenteel veel boeken over, daar zal ik binnenkort wel even een artikel aan wijden. De tips die erin worden gedeeld, gaven mij inzichten hoe ik het daadwerkelijk aan kan pakken. De beste eyeopener was nog altijd dat je zoveel tijd kwijt bent aan opruimen en schoonmaken, hierbij verplaats je letterlijk spullen van de ene naar de andere plek, maar wat gebruik je nou vaak én graag? De ruimtes staan er bol van, maar je bouwt je huis zo vol. Een geordende omgeving zorgt voor meer rust én ruimte om te kunnen leven!

☆ Luisteren naar mijzelf – Meer bewustzijn is een mooi streven, maar het klinkt zo… abstract en niet concreet. Maar daar heb ik een oplossing voor gevonden, ik wil namelijk graag elke dag een half uurtje gaan leren mediteren en oefeningen doen voor mijn lichaam. Omdat ik veel pijn ervaar door fibromyalgie word ik momenteel gecoacht door een fysiotherapeute die mij oefeningen meegeeft om aan te sterken. Hier wil ik graag de komende tijd aan gaan werken om er een gewoonte van te maken om het dagelijks op te pakken. Het mediteren helpt om weer dichterbij mijzelf te komen, te voelen en naar mijn lichaam te luisteren. Ik ben benieuwd, want het is voor mij een geheel nieuwe ervaring waar ik veel goeds over lees. Ik kijk er naar uit om mijn bevindingen met je te kunnen delen.

Voeden in plaats van vullen – Deze zien jullie vaker op mijn lijstje met goede voornemens staan, maar… deze uitdaging is terug van weggeweest! Met voeden in plaats van vullen doel ik op het juiste eten benutten om lichamelijk sterker te worden en energie op te doen. Het begint eigenlijk al bij het doen van de juiste boodschappen. Minder kant-en-klaar, met aandacht en liefde koken, in rust kunnen eten en genieten van voedsel. Je zou het ‘met aandacht eten’ kunnen noemen en daardoor zit je een stuk lekkerder in je vel. Als ik hierin een begin weet te maken door het een maand vol te houden, hoop ik dat ook dit voornemen een gewoonte gaat worden.

Aan welke voornemens en uitdagingen wil jij graag werken in de nieuwe maand ? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.