Blog

Mijn 3 goede voornemens voor meer energie

IMG_20170221_090213_255Maart. Een prachtige maand om te beginnen met mijn goede voornemens voor 2017. Waarom? Mijn verlof loopt ten einde, de rust en balans is teruggekeerd in ons huis en we hebben ons leven weer (bijna) helemaal op de rit zoals we graag zouden willen. Natuurlijk loopt niet elke dag perfect en volgens plan, maar het gaat ons steeds beter af om de ouders te zijn voor Lucas die we graag willen zijn. Daarnaast vinden wij het belangrijk om ook te blijven werken aan onze relatie, fijne momenten te beleven met dierbaren, het huis op orde te hebben en lekker fit te blijven. Goede voornemens vormen voor mij een goede reminder om dagelijks te blijven werken aan doelen die ik vooraf heb gedefinieerd. En of je deze nu op de eerste dag van het jaar opstelt of lekker random tussendoor begint; als het een positieve werking heeft op jou dan is het goed! Lees je mee waar ik de komende tijd aan wil werken? 

Fit en sportief
Ik heb groen licht gekregen van de fysio waardoor ik weer rustig mag beginnen met het oppakken van sporten en het doen van goede oefeningen. Ik ben zo blij met dit nieuws, want de afgelopen periode speelden opeens bekkenklachten op na de bevalling en daarom bezocht ik een gespecialiseerde fysiotherapeut die mij ontzettend goed op weg heeft geholpen. Nu ervaar ik amper pijn meer en mag ik weer (met gezond verstand en de nodige rust tussendoor) het sporten oppakken, als ik maar goed op mijn grenzen blijf letten. Een heerlijk vooruitzicht, maar… de stap om daadwerkelijk weer te gaan sporten voelt voor mij nog een beetje hoog. Toch haal ik veel voldoening uit het sporten en voelt het na afloop echt zo lekker om weer actief bezig te zijn! Ik wil heel graag beginnen met 2 keer per week te sporten en als het lukt vaker. Met Anne ga ik gezellig zwemmen en ik wil zelf het dansen weer graag oppakken. Onze sportschool biedt ontzettend leuke groepslessen aan, maar bevat ook moderne apparaten. Bovendien kan je na het sporten genieten van de infrarood of de sauna’s, dat vormt natuurlijk ook een fijne manier om te ontspannen. Ook heb ik te gekke sportoutfits in de kast hangen, zonde om deze niet te gebruiken… Alleen al daarom zou ik aan de slag moeten gaan haha. Maar zonder gekkigheid, ik wil heel graag een fitte en energieke moeder voor Lucas zijn en hij vormt daarom mijn grootste motivatie om dit voornemen te laten slagen. Ook ga ik de plank & squat challenge doen, je kunt mijn uitdaging om fitter te leven volgen middels de hashtag #LieverFIT. Doe je mee? 

Blijven lezen (een boek per week)
De fysio heeft mij ook geadviseerd om extra ontspanningsmomenten gedurende de dag in te lassen. Iets wat ik van nature niet zo snel doe, omdat ik het juist heel prettig vind om lekker bezig te blijven. De ultieme manier voor mij om daadwerkelijk te ontspannen (en eens te gaan zitten en rusten) blijkt voor mij het lezen te zijn. En dat komt erg goed uit, want ik probeer ook dit jaar weer een boek per week uit te lezen. Tot nu toe verloopt dit beter dan verwacht! Straks komt natuurlijk het werk er ook bij, maar ik hoop het op deze manier vol te kunnen houden onder het motto: een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd haha.

20170217_154853

Gezond en bewust(er) eten
Last but not least ga ik iets doen wat ik nooit eerder heb gedaan. Ik ga namelijk bewust(er) eten en letten op hoe ik mijn lichaam voed. Sinds Lucas bij ons is, heb ik ongelooflijk veel geleerd. Onder andere hoe ontzettend belangrijk de basis eigenlijk is en dat betekent extra goed voor jezelf zorgen zodat je er ook voor anderen kunt zijn. De basis betekent voor mij in dit geval rust, verzorging en voeding. De eerste twee gaan al goed, maar voeding was eigenlijk nooit een puntje bij mij. Het grappige is dat ik er extra bewust van werd toen er een geweldig groot perspakket (ik denk oprecht het indrukwekkendste pakket dat ik ooit heb ontvangen!) met prachtige glutenvrije producten werd bezorgd. Ik vroeg mij in eerste instantie af wat ik er toch mee moest, maar juist dit pakket blijkt nu de inspiratie te vormen voor mijn goede voornemen om vanaf nu mijn lichaam niet meer te vullen maar te voeden. Het heeft mij aan het denken gezet en ik ben tot de conclusie gekomen dat verantwoord eten helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn als het klinkt. Je kunt namelijk heel goed genieten terwijl je ook heerlijke en verantwoorde producten kunt gebruiken. Dit pakket bevatte allemaal producten die nieuw en sinds kort te verkrijgen zijn in de supermarkt voor een lekker ontbijt, lunch, avondeten én voor tussendoor. Denk aan ontbijten met een kom biologische Veríval muesli (echt een aanrader, zo lekker!) of de nieuwste Super Granola van Eat Natural in combinatie met de overheerlijke yoghurt van Den Eelder. En voor de lunch kan je genieten van de knapperige Mister Free’d crackers of deze juist gebruiken als een crunchy bite bij de salade. Een heerlijke Eat Natural bar with Benefits eet je als tussendoortje voor de snelle trek (gezond snacken is niet eerder zo heerlijk geweest) en de dag sluit je af met een vrolijk bord vol voedzame noedels van King Soba. Ik wist niet dat verantwoord en glutenvrij eten zo lekker kon zijn, dit smaakt naar meer!

Bovendien heb ik mijzelf verwend met een prachtige, grote soeppan waardoor ik nu aan het ontdekken ben hoe je de lekkerste soepgerechten maakt. Ook kook ik nu al wekelijks nieuwe gerechten en ben ik volop aan het experimenteren om zowel budgetproof als lekker en gezond te koken. Het valt mij reuze mee wat er allemaal bij komt kijken, bovendien geeft het veel voldoening om te horen dat ik lekker heb gekookt. Echt leuk én leerzaam om deze nieuwe ontdekkingen te doen. Dankjewel Dijksman Communicatie voor dit prachtige pakket, waardoor ik geïnspireerd ben geraakt om aan de slag te gaan met een happy & healthy lifestyle. Dit vormde echt een duw in de goede richting om mijn lichaam niet langer te vullen, maar te voeden.

Aan welke doelen werk jij momenteel? 

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.