Blog

25 Originele voornemens die jouw leven leuker maken

Goede voornemens en nieuwe gewoontes. Vanaf januari gaat iedereen weer aan de slag om nieuwe voornemens extra goed vol te houden, zodat ze aan het einde van de maand weer sneuvelen. Die teleurstellingen kunnen we voorkomen door de voornemens extra leuk, origineel én haalbaar te maken! Het belangrijkste aan een voornemen is dat het je uit mag dagen om verder te komen waar je nu staat. De intentie van een voornemen is dan ook om jouw leven leuker te maken. Daarom heb ik 25 originele voornemens bedacht die je misschien wel de moeite waard vindt om toe te passen en uit te proberen. Welke voornemens ga jij oppakken? Durf jij de uitdaging aan?

 1. Elke maand een taart bakken en die met vrienden/ familie opeten. Heel Holland Bakt is er niets bij!
 2. Echt een keer dansen in de regen.
 3. Iemand een lachbui bezorgen / in het zonnetje zetten.
 4. 30 dagen lang jezelf uitdagen om ‘iets’ vol te houden. Touwtje springen, tekenen, opruimen, koken… you name it! Doe wat goed voelt voor jou!
 5. De eerste beste trein pakken die voor je staat en niet kijken waar hij naartoe gaat. Geniet van de spontane mini citytrip met jezelf! Voornemen: vaker spontane activiteiten verrichten.
 6. Een marathon organiseren! Een marathon? Yes, niet bang zijn want het heeft niks met hardlopen te maken… geniet van een spelletjes- of filmmarathon!
 7. Een wenslampion laten opstijgen en van de wens die je doet, werkelijkheid maken.
 8. Mooie momenten verzamelen in plaats van spullen.
 9. Afscheid nemen van 1 slechte gewoonte, elke stap telt!
 10. Een puzzel maken van extra veel stukjes! Of dat het voelt alsof de puzzelstukjes in jouw leven op de juiste plek zijn gevallen  ♥
 11. Leer de taal die je graag zou willen ontdekken én benut jouw nieuwe kennis in de praktijk. Ga op vakantie naar het land en praat er met de locals!
 12. Wakker worden en beseffen dat je een droombaan hebt.
 13. Iets doen wat je nog niet eerder hebt gedaan.
 14. Van Marie Kondo een werkwoord maken. Aan de slag met ontspullen!
 15. Jouw levensmotto ontdekken. Zoek naar inspirerende spreuken, citaten en quotes die je verrijken.
 16. Bedenken waar je energie van krijgt en dit vaker doen.
 17. Jouw goede voornemens van vorig jaar recyclen en er dit jaar echt voor gaan!
 18. Een nieuwe hobby oppakken en volhouden, zodat je er ontspanning en plezier door mag ervaren.
 19. Genieten van de ups en leren van de downs. Leren, relativeren, accepteren en door ♥
 20. Opstaan met een positieve gedachte. Desnoods leg je een paar suggesties op je nachtkastje, maar de dag begint al leuker als je gelooft in de mogelijkheden ervan!
 21. Genieten van eten en drinken die je op de langere termijn energie geven.
 22. Geef een thema feestje en geef er een persoonlijke draai aan. Doe eens lekker gek, lach en geniet van elkaar!
 23. Ga de uitdaging aan koop een kamerplant, geef hem een naam en hou deze plantgenoot (minstens) 100 dagen in leven.
 24. De dag afsluiten door te schrijven in een dankbaarheidsboekje. Elke dag één zin en je hebt aan het einde van het jaar een prachtig herinneringenboekje propvol positieve momenten.
 25. Maak plezier in je uppie! Je hebt niet altijd anderen nodig om plezier te beleven. Waar heb jij onwijs veel zin in? Doe het! Ga zelf eten in een restaurant, naar de film, wandelen over het strand, shoppen in de stad… Wacht niet op een ander, maar pak de momenten die je krijgt.

Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Mijn boek Liever met lef motiveert jou om van jouw dromen werkelijkheid te maken. Het staat vol met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Welke originele voornemens staan er op jouw lijstje?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.