Blog

14 x elkaar verrassen op Valentijnsdag met echte liefde

 

Heel leuk hoor zo’n prins op het witte paard, maar nu moet je dus ook nog creatief aan de slag om elkaar te verrassen op Valentijnsdag? En bedankt Cupido… Ho wacht eens even romanticus, zo dramatisch is het niet. Ik help je graag uit de vuur-en-vlam-brand, ook als de ware nog even op zich laat wachten. Je vriendin, moeder, tante, oma of vriendengroep verdient het toch ook om in het zonnetje gezet te worden? Valentijnsdag is natuurlijk een commercieel circus, maar als je teruggaat naar de kern dan is het nog altijd de dag van de liefde. Een dag om, hopelijk net als alle andere dagen van het jaar, te vullen met liefde, fijne momenten en geluk dat je mag delen met elkaar. En elkaar verrassen op Valentijnsdag, dat is toch super? Maar hoe verras je elkaar nou eigenlijk? Ik geef tips, maar misschien weet jij er nog meer? Team Cupido heeft geen tijd meer om te verliezen!

Schrijf een brief! Lekker met de hand, haal herinneringen op, doe een wens voor de ander en leg vooral je hart erin. Stop het in een mooie envelop, doe er wat confetti-hartjes bij en veel plezier met geven!

Ontbijt op bed is een heerlijke verrassing… Tenminste, als diegene in kwestie niet eerder tien hints heeft gegeven expliciet géén kruimels in bed te tolereren. Dan zou ik deze tip vooral overslaan en verder gaan met het lezen van de volgende. Oh je blijft lezen? Vergeet het eitje niet!

– Deze tip is zo romantisch dat ik het zelf gelijk wil gaan doen. Koop een wensballon en wacht het juiste moment af. In de avond zie je het effect het beste en is het niet romantisch om samen een wens te doen en de ballon los te laten in de nacht vol sterren?

– Dankjewel, Danke, Thanks, Dziekuje… Het uitspreken van dankbaarheid maakt het voor de ander mogelijk om te zien en te ervaren dat je het voelt. Het is zo’n klein woord, maar je kunt er een groot, positief verschil mee maken. In welke taal je het ook uitspreekt!

– Hoe fijn is het om elkaar te zien? De agenda’s lopen altijd over, de verplichtingen stapelen zich op, maar elkaar kunnen aankijken en knuffelen; daar kan geen telefoontje of skype-gesprek tegenop. Neem de moeite voor een bezoekje om even bij elkaar langs te gaan, geniet!

– Heeft je dierbare het erg druk? Verzorg een me-time dagje waarbij even alle verplichtingen en verantwoordelijkheden naar de achtergrond kunnen verdwijnen (mits de agenda het toelaat natuurlijk). Dit hoeft niet duur te zijn, zorg voor een lekkere lunch met verse broodjes, fijne maskertjes, leuke spelletjes… Stem het af op de behoefte van de lover in kwestie, zodat je de spijker op z’n kop slaat (dit laatste klinkt inderdaad niet heel romantisch…)

– Ga samen wandelen! Lekker in beweging met frisse lucht naar het strand of de bossen opzoeken… De goede gesprekken komen dan ook nog een sneller op gang, win-win situatie! En wat dacht je van een warme chocolademelk met mini marshmallows na afloop? Daar wordt toch iedereen warm van?

– Hmmm haal je verse bloemen in huis? Iedereen verdient een bloemetje, al helemaal met Valentijnsdag. De geur versiert gelijk het huis en het is een liefdevol gebaar.

–  Is de afstand wat groter? Neem de moeite om te bellen. En dan niet van die gesprekken over het weer en het laatste nieuws, maar durf de échte vragen te stellen. Waar denk je aan, hoe voel je je echt en wat betekent de ander voor je? Dat mag best uitgesproken worden, ook over de telefoon als de afstand groter is. Hup lekker bellen en deel wat je voor elkaar voelt, zo vanzelfsprekend is het niet!

–  Ben je goed met woorden? Schrijf een gedicht! Met een gedicht kan je harten veroveren en mensen echt raken, veel succes met het schrijfproces! En denk je ook even na of je het voor gaat dragen (bonuspunten!) of stuurt?

–  Ben je creatief? Maak dan zelf een Valentijnskaart! Er staan ontzettend veel mooie ideeën op Pinterest, helaas is bij mij de uitvoering te pijnlijk aan de ogen dus kan ik hier niemand echt blij mee maken…. Nog even oefenen en wellicht volgend jaar!

– Verwen hem/haar door de keuken in te duiken en een heerlijke lunch of diner voor te bereiden. Als jij er liefde in stopt, dan moet het lukken!

– Organiseer een filmmarathon! Lekker met zelfgemaakte popcorn op de bank met de favo films van jullie, ultiem ontspannen!

– Vertel elkaar waar het deze dag om draait, de liefde. Spreek het uit, laat het zien en het elkaar voelen. Deel de liefde zodat het kan groeien en maak er een stralende dag van door elkaar vier kleine woordjes met zo’n grote betekenis te vertellen: ‘Ik hou van je’.

Wie ga jij verrassen met Valentijnsdag? En ben jij romantisch ingesteld?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.