14 x elkaar verrassen op Valentijnsdag met echte liefde
Superlief verjaardagscadeau gekregen van @ingeborghx Mijn eerste XL Blond beker en dé prins van @lush_nl Echt een lieve verrassing✨ happy love friends blond amsterdam gift Lush sweet

14 x elkaar verrassen op Valentijnsdag met echte liefde

 

Heel leuk hoor zo’n prins op het witte paard, maar nu moet je dus ook nog creatief aan de slag om elkaar te verrassen op Valentijnsdag? En bedankt Cupido… Ho wacht eens even romanticus, zo dramatisch is het niet. Ik help je graag uit de vuur-en-vlam-brand, ook als de ware nog even op zich laat wachten. Je vriendin, moeder, tante, oma of vriendengroep verdient het toch ook om in het zonnetje gezet te worden? Valentijnsdag is natuurlijk een commercieel circus, maar als je teruggaat naar de kern dan is het nog altijd de dag van de liefde. Een dag om, hopelijk net als alle andere dagen van het jaar, te vullen met liefde, fijne momenten en geluk dat je mag delen met elkaar. En elkaar verrassen op Valentijnsdag, dat is toch super? Maar hoe verras je elkaar nou eigenlijk? Ik geef tips, maar misschien weet jij er nog meer? Team Cupido heeft geen tijd meer om te verliezen!

Schrijf een brief! Lekker met de hand, haal herinneringen op, doe een wens voor de ander en leg vooral je hart erin. Stop het in een mooie envelop, doe er wat confetti-hartjes bij en veel plezier met geven!

Ontbijt op bed is een heerlijke verrassing… Tenminste, als diegene in kwestie niet eerder tien hints heeft gegeven expliciet géén kruimels in bed te tolereren. Dan zou ik deze tip vooral overslaan en verder gaan met het lezen van de volgende. Oh je blijft lezen? Vergeet het eitje niet!

– Deze tip is zo romantisch dat ik het zelf gelijk wil gaan doen. Koop een wensballon en wacht het juiste moment af. In de avond zie je het effect het beste en is het niet romantisch om samen een wens te doen en de ballon los te laten in de nacht vol sterren?

– Dankjewel, Danke, Thanks, Dziekuje… Het uitspreken van dankbaarheid maakt het voor de ander mogelijk om te zien en te ervaren dat je het voelt. Het is zo’n klein woord, maar je kunt er een groot, positief verschil mee maken. In welke taal je het ook uitspreekt!

– Hoe fijn is het om elkaar te zien? De agenda’s lopen altijd over, de verplichtingen stapelen zich op, maar elkaar kunnen aankijken en knuffelen; daar kan geen telefoontje of skype-gesprek tegenop. Neem de moeite voor een bezoekje om even bij elkaar langs te gaan, geniet!

– Heeft je dierbare het erg druk? Verzorg een me-time dagje waarbij even alle verplichtingen en verantwoordelijkheden naar de achtergrond kunnen verdwijnen (mits de agenda het toelaat natuurlijk). Dit hoeft niet duur te zijn, zorg voor een lekkere lunch met verse broodjes, fijne maskertjes, leuke spelletjes… Stem het af op de behoefte van de lover in kwestie, zodat je de spijker op z’n kop slaat (dit laatste klinkt inderdaad niet heel romantisch…)

– Ga samen wandelen! Lekker in beweging met frisse lucht naar het strand of de bossen opzoeken… De goede gesprekken komen dan ook nog een sneller op gang, win-win situatie! En wat dacht je van een warme chocolademelk met mini marshmallows na afloop? Daar wordt toch iedereen warm van?

– Hmmm haal je verse bloemen in huis? Iedereen verdient een bloemetje, al helemaal met Valentijnsdag. De geur versiert gelijk het huis en het is een liefdevol gebaar.

–  Is de afstand wat groter? Neem de moeite om te bellen. En dan niet van die gesprekken over het weer en het laatste nieuws, maar durf de échte vragen te stellen. Waar denk je aan, hoe voel je je echt en wat betekent de ander voor je? Dat mag best uitgesproken worden, ook over de telefoon als de afstand groter is. Hup lekker bellen en deel wat je voor elkaar voelt, zo vanzelfsprekend is het niet!

–  Ben je goed met woorden? Schrijf een gedicht! Met een gedicht kan je harten veroveren en mensen echt raken, veel succes met het schrijfproces! En denk je ook even na of je het voor gaat dragen (bonuspunten!) of stuurt?

–  Ben je creatief? Maak dan zelf een Valentijnskaart! Er staan ontzettend veel mooie ideeën op Pinterest, helaas is bij mij de uitvoering te pijnlijk aan de ogen dus kan ik hier niemand echt blij mee maken…. Nog even oefenen en wellicht volgend jaar!

– Verwen hem/haar door de keuken in te duiken en een heerlijke lunch of diner voor te bereiden. Als jij er liefde in stopt, dan moet het lukken!

– Organiseer een filmmarathon! Lekker met zelfgemaakte popcorn op de bank met de favo films van jullie, ultiem ontspannen!

– Vertel elkaar waar het deze dag om draait, de liefde. Spreek het uit, laat het zien en het elkaar voelen. Deel de liefde zodat het kan groeien en maak er een stralende dag van door elkaar vier kleine woordjes met zo’n grote betekenis te vertellen: ‘Ik hou van je’.

Wie ga jij verrassen met Valentijnsdag? En ben jij romantisch ingesteld?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 47 reacties.

 1. Marion

  Helaas, ik ben alles behalve romantisch. Mijn man overigens ook, dus dat bosje bloemen moet ik toch echt zelf kopen. We zeggen trouwens wel iedere dag ‘Ik hou van jou’ en niet uit gewoonte, echt gemeend. Dus toch iedere dag een beetje Valentijn hier.
  Marion onlangs geplaatst…Therapie: SituatiebeschrijvingMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Maar dat geeft niks, want deze tips zijn juist ook geschikt om je familie of vrienden mee te verrassen. Zij verdienen het vast ook om even in het zonnetje gezet te worden :)

 2. Amy

  Wat een prachtige, liefdevolle tips waar je niet alleen je lover maar ook familie of vrienden mee kunt verrassen! <3 Mijn vriend en ik doen nooit iets met Valentijn omdat we nog geen week later ons 'jubileum' hebben. Dan vind ik het wel altijd leuk om hem te verrassen met iets liefs.
  Amy onlangs geplaatst…Opgemaakt: deze beautyproducten maakte ik op in januariMy Profile

 3. Ik ga lekker met een vriendin en haar vriend (omgedoopt tot: tasdrager) een dagje shoppen. Heb er super veel zin in en we hebben nu al de grootste lol. Trouwens, die wensballon… ik volg een aantal boswachters op Twitter en die zijn er totaal niet blij mee, dus ik blijf er persoonlijk ver bij weg. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Makeup Revolution – Blushing HeartsMy Profile

 4. Anniek

  Ahl, wat een leuke tips Dagmar! Zelf heb ik geen vriend, ik doe het nog even rustig aan. Maar voor jullie allemaal wel heel erg veel plezier op valentijnsdag, enjoy! Liefs!
  Anniek onlangs geplaatst…Join My Life #50My Profile

 5. Frauke

  Ah wat een leuk overzichtje, fijne tips! Wij doen niet echt aan Valentijn, maar hebben ons wel gewaagd aan het knutselen van een DIY Valentijns kaartje! Daar ben ik heel blij mee, ook al hebben we het dan samen gemaakt haha. Verder gaan we de dag misschien wel samen doorbrengen, maar if not vinden we dat zeker ook geen probleem :)! X
  Frauke onlangs geplaatst…Tip + freebie: meal plannerMy Profile

 6. Eline

  Jaaa mooie dingen zitten erbij! De kleine dingen kunnen het leven al zo mooi maken, zoals een wandeling samen of een lieve oprechte brief! Leuke tips, ik koop ook regelmatig kaartjes voor mijn lief en schrijf er wat leuks op :D
  Eline onlangs geplaatst…Mijn leven in foto’s #6 en #7My Profile

 7. Geertje

  Ik weet nog niet of ik iets ga doen….
  Wij zitten die dag heerlijk in de auto richting onze vakantiebestemming…
  Beter kun je Valentijnsdag niet vieren toch? Een hele dag bijna letterlijk op elkaars lip hahaha!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #46My Profile

 8. Sophie

  Ik vind valentijn helemaal niets. Alsof het een verplichting is om wat te kopen of geven ‘omdat iedereen dat doet’. Ik vind dat de maatschappij met valentijn niet deze verplichting moet benadrukken. Het gaat om het feit dat je deze dag denkt aan degene van wie je houd en deze persoon aandacht geeft.
  Sophie onlangs geplaatst…Leuke reisjes enzoMy Profile

 9. Wat een leuke tips Dagmar! Ontbijt op bed en een lief kaartje doen het natuurlijk altijd goed :). Maar afgelopen maand waren mijn vriend en ik 9 jaar samen, dus dat gaan we samen vieren met romantische dingen, haha. Ik denk dat Valentijnsdag er misschien een beetje bij in gaat schieten. Een kaartje doe ik wel!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Shoplog Blond Amsterdam & WescoMy Profile

 10. Vanessa

  Mooie tips geef je! Mijn vriend en ik vinden Valentijn commercieel maar langs de andere kant zien we het als een extra mooie dag om samen door te brengen. Vorige jaren gingen we op restaurant maar nu hebben we beslist om gezellig thuis te blijven. We gaan iets lekkers bestellen en filmpjes kijken!
  Vanessa onlangs geplaatst…12 comfy vestenMy Profile

 11. 4.Balou

  Wat leuk geschreven! Toevallig heb ik laatst ook een post met Valentijnstips geschreven, toevallig ;)
  Mijn vriend en ik doen niet aan Valentijnsdag, wij verassen elkaar liever op een moment dat je het niet verwacht dan op een dag dat het ‘moet’.

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

 12. Sophie

  Ik heb helemaal niets met Valentijnsdag, meer omdat het gewoon 2 keer gigantisch is mislukt en het vorig jaar pas echt geslaagd was met Mark :’) Misschien gaan we dit jaar uit eten, haha!

 13. Linda

  Omdat het dit jaar op zaterdag valt gaan we misschien wel iets doen samen, maar niet per se omdat het Valentijnsdag is. Daar doe ik eigenlijk niets aan, vind het een beetje commerciële onzin. Je mag elkaar iedere dag verrassen en dan vind ik het eigenlijk veel leuker :)
  Linda onlangs geplaatst…Film | Michiel de Ruyter.My Profile

 14. Bente

  Ik ben niet ontzettend romantisch maar vind het wel altijd leuk om op een dag als Valentijn gezellig wat leuks te gaan doen samen :)
  Bente onlangs geplaatst…Leuk, leuker, leukst!!My Profile

 15. Wendy

  Ik vind het altijd wel leuk om mijn vriend te verassen met een kleinigheidje, maar helaas is meneer zelf wat minder romantisch. Nog geen bloemetje, geen kaartje en zelfs een stukje chocola kan er niet vanaf. Hij denkt er gewoon niet aan. >_<
  Wendy onlangs geplaatst…Minimalistische kettinkjesMy Profile

 16. Denise

  Wat een leuk lijstje! Ik heb geen vriend dus ga ik gewoon stage lopen en ’s avonds wat drinken met een vriendin. Ook leuk! :D
  Denise onlangs geplaatst…Door het bloggen..My Profile

 17. Merel

  Van die kleine dingen die je voor elkaar kunt gaan doen, maakt het gebaar daardoor extra groot. Ook al heb ik geen vriend op dit moment, het zijn fijne tips voor wanneer ik er wel een heb!

 18. Leuke tips! Ik wil al langs eens gaan wandelen met m’n vriend maar hij wil nooit :-( Kaartjes schrijven of zo daar doe ik ook niet meer zo aan mee, ik heb altijd het gevoel dat dat voor hem niet zoveel betekent. Hij is helaas niet zo’n romanticus, haha! Wij gaan denk ik gewoon lekker samen zijn, uit eten en een leuke film kijken ofzo :-)
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…18 irritaties die iedereen die elke Primarkfan herkentMy Profile

 19. Saar

  Mijn man is eigenlijk de echte romanticus, maar aan Valentijn doet hij nooit mee. Dat heeft ook een goede reden, aangezien zijn tante die dag op vrij jonge leeftijd gestorven is. Ik heb al zeven jaar die wens ook gerespecteerd, want de liefde wordt hier ook elke dag gevierd (we zeggen heel vaak hoeveel we van elkaar houden en tonen dat ook), maar dit jaar wilde ik toch iets doen. Niet op Valentijn dan, want dat leek me ook niet zo heel fijn, maar de vrijdag daarop heb ik een middagje welness geboekt: massage, sauna, gezellig samen wat drinken en genieten. Daar heeft hij meer dan iedereen ook gewoon nood aan!
  Saar onlangs geplaatst…Days of Gratitude #16My Profile

 20. Xaviera

  Hele leuke tips allemaal! Vooral simpele dingen zoals een mooie wandeling maken of lekker veel films kijken zijn erg fijn om samen met iemand te doen. Ik ben zeker romantisch ingesteld! Momenteel ben ik vrijgezel dus geen romantiek die dag (al geef ik daar ook nooit zoveel om, al dat commerciële gedoe haha) maar ik ga a.s. zaterdag gezellig met een goede vriendin naar Zwolle toe. We hadden eigenlijk niet eens door dat het dan Valentijnsdag is, maar wel leuk om lekker als twee single-ladies zo door de stad te lopen! :D
  Xaviera onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk week 4: de grootste glimlachMy Profile

 21. Leuk artikel! Ik ben niet echt van het verrassen met valentijn, ik verras liever eens zo door het jaar heen. Maar dat wil niet zeggen dat ik helemaal nooit wat doe. Alleen dit jaar heb ik met nog niets in laten vallen. Of eigenlijk wel, maar dat mag vrouwlief natuurlijk weer niet weten ;)
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Bulletjournal: ook ik heb er éénMy Profile

 22. Anouk

  Ooooh wat een fijne dingen. Gewoon heerlijk gewoon, maar ooh zo fijn om de tijd er eens voor te nemen. Ontbijt op bed is zo fijn… en gewoon wandelen met zijn twee of met familie. Zo heerlijk positief <3.
  Anouk onlangs geplaatst…5 tips voor het wachten op vliegveldenMy Profile

 23. ines

  Wel leuke tips, maar ik vind niks speciaal aan Valentijn ;) Wel leuke ideetjes om de andere dagen van het jaar mijn liefde uit te drukken :D
  ines onlangs geplaatst…Momade cupcakes *My Profile

 24. Mijn vriend en ik hebben nu ruim 10 jaar een relatie maar valentijn is bij ons nooit van toepassing geweest en ik heb wel eens aangegeven dat ik het leuk zou vinden maar hij vind het maar commercieel en heeft geen dag nodig om te zeggen dat hij van me houd ;)
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…Bloggers interview: Eline – DewereldvanelineMy Profile

 25. Anneleen

  Oh wat een mooie en liefdevolle tips! Mijn vriend en ik doen niet zo heel hard mee met valentijn maar even quality time houden gaan we zeker en vast doen! :)
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag MallorcaMy Profile

 26. In eerste instantie zou ik niks doen met Valentijn, totdat er op vrijdag de 13e een leuke jongen schuin tegenover me in de trein zat en bij het uit stappen zijn nummer snel gaf. CUTE! De volgende dag gezellig met z’n tweetjes in het park gezeten
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Video | Shoplog met o.a London, H&M en KruidvatMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Waaauw dat klinkt nog beter dan in films! Wat superleuk! Wauw, ik ben benieuwd naar het vervolg <3

Geef een antwoord

CommentLuv badge