What’s on my Iphone
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What’s on my Iphone

Hé Iphone, waar ga je met dat meisje naartoe? Mijn telefoon zit in mijn handen geplakt, al doe ik echt mijn best om vaker te ‘unpluggen’. Even zonder scherm, binnenkomende berichtjes en niet continu verbonden. Ik betrap mijzelf op zulke momenten wel op het regelmatig grijpen naar mijn broekzak, maar het gaat mij steeds beter af. Laatst was ik zelfs mijn mobiel vergeten naar werk, echt een historisch moment. Maar je raadt het al, ik kan stiekem niet zonder en in dit artikel laat ik je zien wat er zoal op mijn Iphone 5S te vinden is. Kijk je mee?

Whatsapp – Do I need to say more? Whatsapp vind ik superhandig en fijn, want daardoor babbel je snel met vrienden en familie en kan je snel schakelen. Gek toch dat we een tijdje terug nog alles per sms moesten doen? Whatsapp is niet meer weg te denken van mijn telefoon!

Instagram, Facebook en Twitter – Ik zit heel graag op social media, het is voor een deel ook mijn job waardoor ik niet alleen mijn eigen kanalen aan mijn telefoon heb gekoppeld, maar ook die van mijn werk. Niet altijd even handig omdat het natuurlijk wel effect heeft op je vrije tijd, maar ik kan het tot nu toe wel goed combineren en makkelijk inspelen op de situaties. Als je hoort hoeveel accounts ik beheer val je misschien wel van je stoel, daarom vertel ik het voor jullie eigen veiligheid maar even niet haha.

Internetbankieren – Altijd handig en praktisch om deze app op je telefoon te hebben, nietwaar? Het is overzichtelijk, snel en je kunt makkelijk even schuiven wanneer dat nodig is. Bankieren vanaf je telefoon is echt een gouden uitvinding en deze app mag dan ook niet ontbreken op mijn telefoon.

Nike Running – Yay, mijn favoriete app op het gebied van sport. Hardlopen is een hobby van mij geworden (denk maar niet dat ik in het begin fan was haha, ik had er vroeger zelfs een hekel aan!) en goede tools zijn daarbij van belang. Deze app houdt precies voor mij bij welk rondje ik loop, hoe snel ik ga en ik vind het erg praktisch en toegankelijk in gebruik. Ook heel fijn dat je je eigen muziek kunt blijven luisteren en een stemmetje je vertelt hoe ver je al bent.

Skype – Om met mijn lieve opa en oma te praten gebruiken we Skype. Ik vind het zo fijn dat ze zo flexibel en leergierig waren om op deze leeftijd nog in nieuwe mogelijkheden te verdiepen en Skype te leren. Daardoor kletsen we heel wat af en het verkleint de afstand (voor de nieuwe lezers: mijn opa en oma wonen in Polen). Ik vind het heel leuk dat Skype op mijn telefoon zit, zo gaf ik hen bijvoorbeeld een hometour via Skype!

Olympus share app – Nu ik een Olympus PEN camera heb, kan ik makkelijk en snel de foto’s van mijn camera op mijn telefoon overzetten via WiFi. Ge-wel-dig vind ik het, al had ik nooit van mijn leven verwacht deze functie te gebruiken haha. En ik ben héél flexibel *kuch kuch*, maar nu ben ik helemaal om én fan! Dankzij de app kan ik de foto’s gelijk selecteren en uploaden op mijn telefoon, ideaal!

NS Reisplanner – Eigenlijk reis ik op gevoel en zie ik meestal ter plekke wel wat er rijdt. De app zit er nog op, maar meer in echte tijden van crisis. De NS treinen rijden negen van de tien keer niet op tijd, maar op het spoor (sorry stom grapje). De NS reisplanner zit dus wel op mijn telefoon, maar moet weer even afgestoft worden!

Goodreads – Jup, ik ben heel recent lid geworden van Goodreads als boekenliefhebber en dit platform heeft mijn hart gestolen. Ik vind het superleuk en het werkt erg verslavend. Daarom mag het natuurlijk niet ontbreken op mijn telefoon!

WordPress – WordPress is altijd handig om last minute wijzigingen door te voeren als dat nodig mocht zijn. Gelukkig heb ik het nog niet hoeven te gebruiken, maar voor op vakantie leek het mij wel praktisch. *Afkloppen!*

Picfx – Een superleuke app om foto’s mee te bewerken, zo ervaar ik Picfx. Af en toe gooi ik nog een leuk, extra filtertje over een foto voordat ik het op Instagram plaatst. Zo maak ik de foto’s graag wat lichter en witter, dat doe ik met deze app.

Ik ben heel erg blij met mijn telefoon en ik zou mij eigenlijk ook geen andere voor kunnen stellen om dagelijks zoveel mee te moeten werken. Maar dat schrijf ik nu, wie weet denk ik daar over een paar maanden heel anders over haha. Toch ben ik erg aan dit model gehecht en voelt het heel vertrouwd. Oh en niet geheel onbelangrijk: de camera van de Iphone 5S vind ik ook héél fijn! Je kunt zien dat ik een flamingo achtergrond op mijn telefoon heb, deze heb ik te danken aan lieve Yara en dit artikel op haar blog. Ik wissel graag de hoesjes af met een I love Minion-hoesje die ik heel grappig vind en waar ik vrolijk van word. Ook heb ik twee nieuwe ontvangen van Casetastic, ééntje met een groene Aztec-print erop (de Tiffany Fade Chevron). Die vind ik echt heel erg mooi en draag ik graag. Groen is sinds een tijdje echt mijn favoriete kleur, in combinatie met Aztec ben ik dan natuurlijk snel om. Je kunt hier hoesjes met een unieke print vinden. Ook wissel ik het hoesje regelmatig af met de zwarte waarop More issues than Vogue op staat (klik hier voor het Vogue hoesje), I love it!

Welke app behoort tot jouw favorieten? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 23 reacties.

 1. Natasja

  Leuke apps! Ik ben vooral ‘verslaafd’ aan Facebook. En ik kijk ook echt om de haverklap op mijn telefoon. #slechtegewoonte!
  Natasja onlangs geplaatst…Wednesday Wisdom #16My Profile

 2. Frauke

  Leuk overzichtje! De meeste apps heb en gebruik ik ook, al ben ik echt géén fan van Skype. Wat een buggy app, haha! Ik heb wel jammer genoeg dat ik nu al een flinke maand niet meer kan uploaden op Instagram, ZO super stom. Dus dat gebruik ik vrijwel niet meer :(. Oh juist, ik ging Goodreads ook aanmaken! Thanks voor der herinnering! X
  Frauke onlangs geplaatst…Onze woonkamerMy Profile

 3. Saar

  Ik heb ook veel dezelfde of gelijksoortige apps op mijn mobiele telefoon staan. Handige dingen zijn het! Alleen aan het internetbankieren ga je mij niet krijgen op mijn telefoon. Ik heb het liefste nog gewoon een laptop daarvoor :)
  Saar onlangs geplaatst…Doelen voor augustusMy Profile

 4. Sophie

  Haha je Vogue hoesje; geweldig haha! En ik kan veel apps ook aan mijn lijstje toevoegen, hoewel die Olympus app… Als ik hem er op zet, krijg ik die camera er dan ook bij? :D :D
  Sophie onlangs geplaatst…New in iPhone CaseMy Profile

 5. Yolande

  Ik ben nu eerlijk gezegd best benieuwd naar het aantal social media accounts die je beheert :) Zelf ben ik behoorlijk verslaafd aan social media, maar post ik zelf vrij weinig. Daar moet nog wel verandering in komen!
  Yolande onlangs geplaatst…Boekentip: De geur van de vrijheidMy Profile

 6. Renske

  Leuk artikel! Stiekem ben ik altijd erg nieuwsgierig naar de inhoud van andermans telefoon, haha. De meeste apps staan ook op mijn iPhone. Verder gebruik ik regelmatig Wunderlist. Ideale app. :)
  Renske onlangs geplaatst…My monthly challenges – AugustusMy Profile

 7. melissa

  Leuk om te zien wat er allemaal op je smartphone staat! Oh ik ben sinds recent ook te vinden op goodreads. Echt een verslavende app als je het mij vraagt ^^

Geef een antwoord

CommentLuv badge