Blog

Minder focus op uiterlijk en meer op innerlijk

We hebben allemaal onze mening klaar over dikke, dunne, lange en korte mensen. Onze maatschappij focust zich op ons uiterlijk en we proberen elkaar in hokjes te proppen, maar met welk doel doen we dat eigenlijk? Draagt het bij aan een mooier, bewuster en rijker leven? Nee, we vullen daarmee alleen de portemonnees van de industrieën die het belangrijk vinden om ‘onze schoonheid’ in de hand te hebben. Maar ik ben van mening dat juist deze schoonheid van binnenuit komt en dat het helemaal losstaat van de make-up en kleding die je draagt. Een glimlach en zelfvertrouwen zijn niet te koop, maar het maakt je wel écht prachtig!

Minder uiterlijk, meer innerlijk benadrukken

Ik zie geen dikke, dunne, lange of korte mensen. Ik zie mensen die energie en kracht uitstralen, ik zie mensen die zich even wat minder fit of happy voelen, ik zie onzekere mensen of mensen die blij zijn met wat ze doen. Maar de focus op uiterlijk qua kleding en lichamelijke schoonheid heb ik nooit gehad. Bij mijzelf niet, maar ook bij anderen niet. Ik hoop vooral dat iedereen zich goed mag voelen bij wat hij/zij draagt. Dat je lekker in je vel mag zitten, zodat je dat ook uit mag stralen in alles wat je doet. Dat gevoel gun ik iedereen; of je nu maatje 34 hebt of 52. Iedereen heeft recht om te stralen, bij Ulla Popken hebben ze dat heel goed begrepen. Zij ondersteunen de zelfbewuste vrouw, door de laatste trends aan te bieden waarin, ongeacht de maat, iedere vrouw zich happy kan voelen.Want wat maakt een getal nou uit? Wat maakt gewicht nu uit? Als je maar gelukkig bent met het leven dat je invulling mag geven en van het nu kunt genieten. Een zorgeloze tijd wens ik je van harte toe!

Dragen waar je blij van wordt

Zorgeloos genieten, het is niet voor iedereen weggelegd. Natuurlijk is er heel veel wat je overkomt en waar je totaal geen grip op hebt in het leven. Soms is het leven enorm oneerlijk en zwaar zonder dat er iets is wat je eraan kunt verbeteren om alles weer op de rit te krijgen. Maar hopelijk mag je dagelijks ervaren dat je wordt omringd door lichtpuntjes. Hopelijk mag je elke dag iets doen waar je je op verheugt en waardoor je blij bent met wat je hebt. Want waarom focussen we ons niet op wat we hebben, maar benadrukken we ons tekort? We zijn te dik, te klein, te dun, te lang, te te te te. Tekortschieten, waar heb je dat aan verdient? Het is tijd om te omarmen wat we hebben, wanneer je daar jouw aandacht opricht zal het groeien. Jouw glimlach, de glimlach van anderen, jouw zelfvertrouwen en het vertrouwen in elkaar. Dat gun ik je van harte toe!

De komende tijd werk ik extra aan mijn goede voornemens om bewuster te genieten van het nu, wil ik mij minder de meningen van anderen aantrekken, betere keuzes maken voor mijzelf en mijn omgeving en mooie herinneringen creëren.

Vind jij het lastig om meer te letten op innerlijk dan op uiterlijk?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.