Minder focus op uiterlijk en meer op innerlijk

Minder focus op uiterlijk en meer op innerlijk

We hebben allemaal onze mening klaar over dikke, dunne, lange en korte mensen. Onze maatschappij focust zich op ons uiterlijk en we proberen elkaar in hokjes te proppen, maar met welk doel doen we dat eigenlijk? Draagt het bij aan een mooier, bewuster en rijker leven? Nee, we vullen daarmee alleen de portemonnees van de industrieën die het belangrijk vinden om ‘onze schoonheid’ in de hand te hebben. Maar ik ben van mening dat juist deze schoonheid van binnenuit komt en dat het helemaal losstaat van de make-up en kleding die je draagt. Een glimlach en zelfvertrouwen zijn niet te koop, maar het maakt je wel écht prachtig!

Minder uiterlijk, meer innerlijk benadrukken

Ik zie geen dikke, dunne, lange of korte mensen. Ik zie mensen die energie en kracht uitstralen, ik zie mensen die zich even wat minder fit of happy voelen, ik zie onzekere mensen of mensen die blij zijn met wat ze doen. Maar de focus op uiterlijk qua kleding en lichamelijke schoonheid heb ik nooit gehad. Bij mijzelf niet, maar ook bij anderen niet. Ik hoop vooral dat iedereen zich goed mag voelen bij wat hij/zij draagt. Dat je lekker in je vel mag zitten, zodat je dat ook uit mag stralen in alles wat je doet. Dat gevoel gun ik iedereen; of je nu maatje 34 hebt of 52. Iedereen heeft recht om te stralen, bij Ulla Popken hebben ze dat heel goed begrepen. Zij ondersteunen de zelfbewuste vrouw, door de laatste trends aan te bieden waarin, ongeacht de maat, iedere vrouw zich happy kan voelen.Want wat maakt een getal nou uit? Wat maakt gewicht nu uit? Als je maar gelukkig bent met het leven dat je invulling mag geven en van het nu kunt genieten. Een zorgeloze tijd wens ik je van harte toe!

Dragen waar je blij van wordt

Zorgeloos genieten, het is niet voor iedereen weggelegd. Natuurlijk is er heel veel wat je overkomt en waar je totaal geen grip op hebt in het leven. Soms is het leven enorm oneerlijk en zwaar zonder dat er iets is wat je eraan kunt verbeteren om alles weer op de rit te krijgen. Maar hopelijk mag je dagelijks ervaren dat je wordt omringd door lichtpuntjes. Hopelijk mag je elke dag iets doen waar je je op verheugt en waardoor je blij bent met wat je hebt. Want waarom focussen we ons niet op wat we hebben, maar benadrukken we ons tekort? We zijn te dik, te klein, te dun, te lang, te te te te. Tekortschieten, waar heb je dat aan verdient? Het is tijd om te omarmen wat we hebben, wanneer je daar jouw aandacht opricht zal het groeien. Jouw glimlach, de glimlach van anderen, jouw zelfvertrouwen en het vertrouwen in elkaar. Dat gun ik je van harte toe!

De komende tijd werk ik extra aan mijn goede voornemens om bewuster te genieten van het nu, wil ik mij minder de meningen van anderen aantrekken, betere keuzes maken voor mijzelf en mijn omgeving en mooie herinneringen creëren.

Vind jij het lastig om meer te letten op innerlijk dan op uiterlijk?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 3 reacties.

 1. evelien

  Wat een heel mooi artikel! <3 Je hebt het prachtig omschreven!
  Ik vind iemand zijn uitstraling, passies, eigenschappen veel belangrijker dan het uiterlijk
  Liefs,
  Evelien

 2. Yvonne

  Mooi <3
  Ik doe ook mijn best om zo min mogelijk oordelende gedachten meer te hebben over anderen. En lekker schijt te hebben aan wat anderen denken. Nu ik door een pittige behandeling nogal wat medicatie heb gehad, merk ik dat zelf wel aan mijn uiterlijk. Daardoor schipper ik weleens tussen gedachten van 'lekker boeiend, ik ben nog steeds mezelf' maar toch ook heus wel 'ik kijk er naar uit om me weer meer mezelf te voelen'. Het is denk ik vooral goed om jezelf bewust te zijn van dit soort gedachten. En vervolgens aandacht te geven aan de dingen die jij ook beschrijft :)
  Yvonne onlangs geplaatst…100 dingen om in je eentje te doenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge