Blog

Mijn nieuwe liefde – Olympus PEN E-PL7

Life is like a camera. Focus on what’s important, capture the good times and develop from the negatives! Dat gaat met deze Olympus PEN E-PL7 zeker lukken. Wat is het toch een beauty! Ik ben sinds een klein weekje de trotse eigenares van dit pareltje en ik ben ongelooflijk blij met deze geweldige aanwinst. Fotograferen vond ik al leuk, maar met deze camera wordt het echt een feestje! Maar waarom kocht ik hem toch…

Omdat deze systeemcamera onwijs mooie foto’s maakt natuurlijk! Dat is sowieso een vereiste, deze Olympus PEN is namelijk echt heel makkelijk in gebruik en bevat veel fijne extra’s waar stiekem mijn mooie spiegelreflex niet altijd tegenop kan! Ik was al flink bezig met de zoektocht om een camera te vinden die zou voldoen aan mijn wensenlijstje en dat was er nogal eentje. Ik heb al twee ontzettend fijne camera’s, maar toch had ik de behoefte om een camera te vinden die licht zou zijn en tevens compact. De camera moet namelijk ook naar de events toe, prettig zijn om mee te fotograferen voor mijn blog, maar ook het dagelijkse goed vast kunnen leggen. Maar de kwaliteit van de foto’s mocht dan niet onderdoen aan mijn Canon spiegelreflex en daar liep ik in mijn zoektocht erg tegenaan. Ik ben heel kritisch, vooral als het gaat om zulke grote investeringen. Na lang wikken en wegen hakte ik de knoop door: welkom in de familie Olympus PEN E-PL7!

Deze Olympus PEN camera heeft onwijs veel mogelijkheden die ik de komende tijd dan ook ga ontdekken. Maar ik ben heel blij met de bijbehorende lens ( EZ-M 14-42mm), dat maakt de camera compleet. De mooie diepte in de foto’s viel mij gelijk op, daar ga ik zeker mee oefenen en spelen de komende tijd. Ook is de beeldstabilisatietechnologie met 3 assen zeer prettig. Deze technologie compenseert handbewegingen veel beter dan traditionele systemen in vergelijkbare camera’s en dankzij Wifi zet je de resultaten gemakkelijk (en heel snel tot mijn verbazing) online. Ik wist niet dat die verbinding zo goed zou zijn! En voor mij is het geen must, maar je kunt met deze camera ook HD filmen. De camera heeft een touchscherm én veel creatieve mogelijkheden, waaronder uiteenlopende filters waarmee je de foto’s van te voren al kunt voorzien van de juiste instellingen. Ik ben fan!

Tsja en natuurlijk wil het oog ook wat. Het is echt een pareltje om te zien, qua design viel ik natuurlijk als een blok voor deze camera. De stijl ervan is chique, een beetje retro, lekker compact qua silhouet en de opvallende grip op de body zorgt voor een elegante look. Daar scoort deze beauty bonuspunten mee. Het was liefde op het eerste gezicht!

Fotografeer jij heel graag? Welke camera gebruik je hiervoor?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.