Mijn kledingstijl gaat op de schop!

Mijn kledingstijl gaat op de schop!

IMG_6155
Milaan was niet alleen een onvergetelijke ervaring, ik heb er ook heel veel mogen leren en dat in een relatief korte tijd. Mijn kledingstijl gaat op de schop, het klinkt lekker drastisch maar ik heb echt veel geleerd tijdens deze reis. Zo overwon ik mijn angst om te vliegen (het zal eenmaal nooit mijn hobby worden), weet ik dat ik mijzelf kan redden in een vreemde stad waar ik de taal niet versta en heb ik anders naar fashion leren kijken door de ervaring die Yana en Pauline van Promiss met mij deelden. Daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor. Van het spotten van trends tot het beoordelen van kwaliteit en kleuren; mijn ogen zijn geopend. Ik wil mijn kledingstijl zelfs veranderen! De stijlvolle en verzorgd Italiaanse vrouwen hebben veel indruk gemaakt…  

De Italiaanse vrouwen
Toen ik zelf door de straten van Milaan liep in de avond en werd omringd door prachtige architectuur van gebouwen en de mooiste etalages van winkels, viel het mij gelijk op. Milaan zit vol stijl, natuurlijk wordt het de modestad genoemd en daar was ik van op de hoogte, maar het voelen terwijl je er loopt… Dát had ik niet verwacht. En dan heb ik het nog niet over de Italiaanse vrouwen gehad. Mijn eerste indruk? Zo verzorgd, vrouwelijk en stralend! Ik keek mijn ogen uit, dat wil ik ook!

Mijn kledingstijl
Als je naar mijn kledingkast kijkt, dan schrik je denk ik van de hoeveelheid blazers. Het zijn er meer dan vijftig (!) en dat is toch wel echt een indrukwekkend aantal. We moesten er dagelijks representatief uitzien tijdens mijn studie en een blazer combineerde makkelijk, maar was ook toegankelijk voor de hele dag. Ik was soms al vroeg weg van huis en in de avond laat weer thuis, omdat ik meerdere studies tegelijkertijd volgde. Dan was een blazer wel lekker praktisch en comfy, maar ook goed te combineren. En daar hoorden ook makkelijke laarsjes en schoenen bij, want ik moest soms sprintjes trekken van de ene kant van Amsterdam (inclusief metro, trein en bus op een dag) naar de andere kant en weer terug om als een soort Hermelien van Harry Potter mijn roosters te matchen, maar dan zonder handige zandloper… Het draaide om representatief, praktisch en comfy.

Vrouwelijker en stralend
Maar dat praktische mag er stiekem wel af hoor. Toen ik een keer in de trein zat, hoorde ik twee buitenlanders over de Nederlandse vrouw praten. De vergelijking werd gemaakt dat wanneer je een Nederlandse man en vrouw naast elkaar zou zetten en alleen de achterkant zou zien, je soms niet eens kunt onderscheiden wie wie is. En dat kwam binnen! Het raakte mij echt, want wie fietsen er of het nu regent, sneeuwt of stormt (met of zonder kids) naar werk, school en alle andere verplichtingen? En toch is dit geen excuus eigenlijk, want Italiaanse mama’s zouden ook makkelijk voor praktisch kunnen kiezen omdat het veel tijd kan schelen en efficiënter is… Lastig! Wat ik wel zeker weet, is dat ik het anders wil én ga doen. Misschien lukt het niet gelijk, maar ik wil wel bewuster voor de dag komen en het mag inderdaad vrouwelijker en meer jong!

Fashiontips
Hoe ik dit ga aanpakken is een goede vraag. Pauline gaf mij de tip om bij een aankoop mijzelf af te vragen of ik dit item over tien jaar ook zou dragen. En antwoord ik met ‘ja’ dan moet ik mijzelf afvragen of ik dat wel wil. Hoe ziet mijn situatie er over tien jaar uit? Je bent maar één keer jong en je hoeft niet altijd voor veilig te kiezen. En daar had ze een goed punt, ik antwoordde voorheen áltijd met ja, want ik wou niets liever dan volwassen overkomen. Maar nu bén ik volwassen en het hoeft toch niet altijd standaard en volgens de regels? Want fashion is juist lekker creatief aan de slag gaan, mixen en matchen! En out of the box is toegestaan, niets is te gek! Vind je bijvoorbeeld een printje of kleur mooi? Denk dat niet in lastig-te-combineren-termen maar ga ervoor!

Fashion is fun! 
Kleding hangt niet in je kast om alleen ‘handig’ en ‘draagbaar’ te zijn, maar het mag af en toe lekker speels zijn of juist opvallen heb ik geleerd. Ik heb een prachtige garderobe waar ik enkele basics aan toe zal voegen om het vrouwelijke dagelijks makkelijker toe te kunnen passen. Inhoudelijk zal er misschien geen drastische verandering plaatsvinden, maar het is maar net hoe je het combineert en jezelf presenteert. Zo doet een glossje op de lippen al wonderen voor je gezicht, verzorgde nagels maken je eerste indruk helemaal af en een kwalitatief mooie schoen maakt van je outfit een feestje. Fashion hoeft niet duur te zijn, als je maar plezier hebt met wat je draagt. Dan straal je vanzelf! Echte beauty komt van binnenuit!

FullSizeRender (3)

Hoe omschrijf jij graag je kledingstijl?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 57 reacties.

 1. Nicole

  Mijn kledingstijl is gemak en comfortabel. Oftewel boooooring!
  Met mijn lijf heb ik echt advies nodig maar ja.. Ik weet gewoon niet te combineren dus heb altijd hetzelfde aan..
  Nicole onlangs geplaatst…Drukke maandMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ik vond het ook erg lastig, maar heb een keer advies gekregen van een personal style advisor. Deze tref je steeds vaker aan in winkels, waaronder de H&M en WE dacht ik. Je hoeft dan niet per se iets te kopen, maar je wordt dan wel geadviseerd in welke kleding en kleuren je goed staan, maar ook welke outfits goed zouden passen. Heel leerzaam én leuk om te doen, je gaat dan heel anders naar kleding kijken :) Ik wist het lang ook niet en mijn lichaam veranderde behoorlijk, maar het advies gebruik ik nog elke dag :)

 2. Sophie

  Haha ik herken je enorm betreft je jasjes. Ik heb er alleen een tikkeltje minder. Ik ben ook echt voor de praktische kleding. Maar zo ben ik als persoon ook dus ik blijf mijn hoge hakken ontwijken, lastige kleurcombinaties ga ik uit de weg en ik maak (kleine) uitzonderingen voor feestjes. Oh wat ben ik toch lekker stug haha. Nu we het er toch over hebben ga ik vandaag maar eens mijn dikke trui aantrekken want het was enorm koud gister! Wat dapper trouwens om meerdere studies te combineren! Mag ik vragen welke?
  Sophie onlangs geplaatst…#4 Mijn herinnering – “Niemand zei iets.. Het was doodstil.. “My Profile

 3. Amy

  Interessant en leuk om te lezen Dagmar; ik denk namelijk dat er veel vrouwen zijn die wel wat hulp kunnen gebruiken op dit gebied. Incluis mijzelf: ik heb geen idee wat me wel of niet staat en denk al snel dat iets te heftig is. Je kon mij altijd uittekenen in een strakke jeans met een blazer. Nu ik er voor mijn werk altijd zakelijk bij moet lopen merk ik dat er ook een verschuiving plaatsvindt in mijn voorkeuren voor vrije tijd outfits. Wellicht het moment om eens wat te gaan variëren..
  Amy onlangs geplaatst…Twintiger aan het woord – over dromen, keuzes en ambitiesMy Profile

 4. Soms is je stijl aanpassen helemaal niet erg. Toegeven dat iets niet meer bij je past is ook wel weer leuk om zo nieuwe dingen te ontdekken. Mijn kledingstijl bestaat op dit moment niet, het is eigenlijk gewoon een bij elkaar geraapt zooitje. Wel is het vaak donker en wat stoerder een dat zou ik graag uitbreiden. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Guhl – Pluiscontrole & Veerkracht Intensive Repair HaarmaskerMy Profile

 5. Josianne

  Ik ga stiekem ook wel vaak voor makkelijk; ook ik moet door Amsterdam lopen, rennen en fietsen. Echte hakken heb ik dan ook al heel lang niet gedragen! Vanaf volgende maand hoef ik niet meer zoveel naar Amsterdam dus dan kan ik wat meer gaan experimenteren.
  Josianne onlangs geplaatst…Van Rookie naar Businesswoman V – BrandingMy Profile

 6. Ik vind kleding erg leuk maar vind het moeilijk om te weten wat er bij me past, ik zat er zelf ook aan te denken om eens mijn garderobe een make-over te geven, ik heb nu vaak een jeans aan met een trui erop maar wil wat meer vrouwlijk gecombineerd met stoer, dus de fashion blogs opzoeken
  PatriciaKleijn onlangs geplaatst…Introducering van een nieuwe bloglook!My Profile

 7. Marion

  Italië is ook wel echt hét modeland natuurlijk. Bij mij is het drama op het moment. Zeker omdat ik niet werk en dus heel veel thuis ben is het leggingmetcomfysweats-gehalte heel erg hoog. Soms neem ik niet eens meer de moeite om een fatsoenlijke broek aan te trekken als ik naar de winkel ga. Lange jas over de legging en niemand die het ziet. Het moet echt niet erger worden besef ik me nu….
  Marion onlangs geplaatst…Brief aan mezelf: Sweet SixteenMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Dankjewel voor je mooie reactie, maar het is ook zo herkenbaar! Misschien moet je even overwegen voor wie je je kleedt. Draag je kleding voor anderen of voor jezelf, vind je het fijn om er ook voor jezelf goed uit te zien dan kan je de dag starten met me-time en jezelf extra goed te verzorgen. Dat hoeft niet veel langer te duren, als je er maar even bewust mee bezig bent en je je goed voelt. Als jij straalt in een legging dan is dat ook super, als je maar lekker in je vel zit want dat is échte beauty <3

 8. Danielle

  Leuk! Ben benieuwd wat je er van gaat maken! Ik ben zelf een mix tussen comfy en dan weer heel vrouwelijk, soms wat sportiever.. ik heb gewoon een allegaartje en zou graag ook een kast hebben met een wat meer gestroomlijnde stijl..
  Danielle onlangs geplaatst…Food| Makkelijke vegetarische curryMy Profile

 9. Svenja

  Wat een leuk en inspirerend artikel. Toen ik laatst in Parijs was, keek ik ook vol bewondering naar de perfecte stijl van de Franse dames. Zou mij niks verbazen als de Italiaanse vrouwen net zo stijlvol zijn ;) Op zich vind ik veel Nederlandse vrouwen ook wel hip en modern, maar toch op een andere manier en met een andere stijl! Ik probeer vooral items te kopen waar ik mij goed bij voel! :) Maar het moet uiteraard wel een beetje mooi zijn, hihi.
  Svenja onlangs geplaatst…LovingLifeIsEasy bestaat 1 jaar!My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Niets om je voor te schamen, het is heel logisch en herkenbaar! En vaak is het ook een stuk makkelijker, maar het allerbelangrijkste: als je je maar goed voelt! Dan straal je vanzelf, of het nu in een pyjama is of een Chanel pakje ;)

 10. Eline

  Door de weeks ga ik verkleed als miss praktisch, maar als ik een feestje heb of als het weekend is, dan ga ik er ook voor haha. Hakjes aan, make-up op mijn gezicht, jurkje aan en ga zo maar door!
  Eline onlangs geplaatst…Onlangs gezien: Michiel de RuyterMy Profile

 11. Wow 50 blazers haha! Mijn kledingstijl zou ik omschrijven als casual, vooral erg casual. Ik hou van oversized shirts maar kan de dag erna dan opeens een heel net blouseje dragen. Als ik bij mijn vriendinnen of vriend ben kleed ik mij precies hetzelfde, ik schaam me voor niemand want ik ben toch wel zoals ik ben & als mensen dat niet aanstaat moeten ze lekker uit m ’n buurt blijven, daar wordt ik ook veel vrolijker van! :P Qua make up droeg ik eerst altijd mascara, en deed ik voorheen nooit wat met m’n wenkbrauwen. Nu lijkt het alsof ik de mascara omgeruild heb voor wenkbrauwpoeder want dat is wat ik nu juist veel gebruik!
  Cherissa Blans onlangs geplaatst…Carmex Lip productenMy Profile

 12. Justine

  Hmm. Ik realiseer me nu dat ik meestal voor easy ga. Broek, shirt, jasje/vestje en go. terwijl ik zoveel leuke setjes kan maken en rokjes en jurkjes heb liggen. Ik ga eens proberen deze vaker uit de kast te trekken. Iets meer variatie in m’n outfits :D
  Justine onlangs geplaatst…Spam je blog & Instagram – #1My Profile

 13. Leuk artikel! Zo zat ik ook een tijdje en maak nu weloverwogen keuze’s qua tassen, sieraden en kleding. Best leuk om alles eens om te gooien en te kijken wat voor stijl je op wilt gaan. Een moodboard maken is ook erg leuk en geeft je enige houvast als je uit winkelen gaat. Ik vind zelf ook heel veel leuk, maar 1 stijl houden is dan toch mijn missie :). Succes lieverd!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…MAC matte lipstick Kinda sexyMy Profile

 14. Cindy

  50 blazers, wauw! Mijn kledingstijl is casual. Ik zou er veel beter uit kunnen zien, maar dan zou ik ook wat advies moeten hebben. Helaas, écht helaas, krijgen wij van die stomme bedrijfskleding op mijn werk, waardoor ik eigenlijk niet meer kleding hoef te kopen, want mijn kasten puilen toch wel uit. De Franse vrouwen zien er ook altijd prachtig uit, net als in Italië. Sinds afgelopen zomer draag ik wel wat meer jurkjes in de zomer, staat al wat vrouwelijker..
  Cindy onlangs geplaatst…Waar ben jij over 5 jaar?My Profile

 15. Praktisch en comfortabel check. Ik speel wel veel met kleur maar super vrouwelijk kun je mijn stijl idd niet noemen. Maar ja ik ben ook niet zo blij met mijn rondingen dus misschien dat het daar aan ligt.
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…TV serie van het moment #4My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ik hoop dat je op een dag kunt zeggen dat je blij bent met jezelf en dat je jezelf mooi vindt. Je bent een prachtige en stralende vrouw waar je trots op mag zijn. En daarnaast inspireer jij mij ook vaak, dat zeg ik te weinig maar het is meer dan waar <3 Denk goed aan jezelf en veel liefs X

 16. Saar

  Mijn stijl is behoorlijk afhankelijk van wanneer en waarvoor. Aangezien ik dagelijks fiets en trein neem naar het werk ben ik in de winter vrij praktisch en boring. De kleuren zitten wel goed, maar hakken en rokjes komen pas weer uit de kast als ik de auto kan nemen of als de temperatuur boven de vijf graden zit. Vrouwelijk en makkelijk vind ik nochtans niet moeilijk. Een fijne blouse op een jeans ziet er al heel anders uit en dan kunnen platte schoenen zelfs nog best!
  Saar onlangs geplaatst…Update | We verhuizen!My Profile

 17. Leuk artikel, ben benieuwd wat het gaat worden en zou hierover wel graag meer artikels lezen met tips of hoe jij het hebt aangepakt en outfitposts. Ik ben ook nog zoekende naar mijn eigen stijl en kan ook echt opkijken naar vrouwen die er altijd ‘af’ uitzien, zoals we dat hier noemen. Het totaalplaatje klopt gewoon. Maar ik denk inderdaad dat uitstraling ook al veel doet. Je kan met een leuk shirt en een zwarte blazer, jeans en enkellaarsjes heel mooi zijn, als je het ook uitstraalt. En inderdaad, wat make-up en mooie nagels en wat juwelen om het af te maken doen ook al veel! Supermooi nagellak trouwens!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Eens iets anders: een foto op houtMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Dankjewel voor je mooie reactie, ik vind het ook niet gemakkelijk maar het gaat lukken als we maar willen :) En drastische veranderingen hoeven niet, als je maar op de juiste manier combineert en niet alleen kiest met het oog op het praktische. En die eigen stijl gaat er komen, als je maar draagt waar jij in kunt stralen. We kunnen het, veel liefs <3 P.s. mijn tip: in welke kleur voel jij je goed en staat je mooi? Durf het vaker te dragen en laat het terugkomen in je outfits!

 18. Iris

  Erg leuk artikel dit! Ik ben hier zelf de laatste tijd ook steeds meer mee bezig. Op de middelbare school wilde ik het liefst onzichtbaar zijn, ookal vond ik kleding nog zo leuk. Laatst heb ik alles weggedaan waar ik mij een muisje in voelde. Ik probeer meer hakjes aan te trekken en jurkjes en rokjes. Leuke kleding waar ik mij goed en zelfverzekerd in voel. En eigenlijk reageert iedereen altijd heel leuk! Ik zeg go for it! Het leven is te kort om saaie kleren aan te trekken, ookal is een slobberdag soms heeeerlijk, haha.

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat superlief en leuk om je reactie te lezen! Hier word ik echt zo blij van en so true: het leven is te kort om saaie kleding te dragen :) Superleuk verwoord! Hihi die slobberdag hoort er ook soms gewoon bij, die gaat niet zomaar weg als het maar niet elke dag slobberdag is hihi <333

 19. Sophie

  Wat een mooi artikel Dagmar, eentje waar ik echt over nadenk eigenlijk. Nu draag ik bijvoorbeeld heel veel shirts met vesten, maar ik snap dat het best wat spannender mag. Goede stof om over na te denken :D Ik ben heel benieuwd hoe jij het zelf ook naar je eigen kledingkast weet te vertalen en er uiteraard ook achter staat!

 20. Denise

  Wat een inspirerend artikel! Eerder droeg ik altijd meega duffe vesten, maar ze zaten zo lekker! Je zult begrijpen, dat ik daar nu niet meer mee de straat over ga haha. Ik probeer me wel vrouwelijk te kleden, maar merk dat ik het nog wel erg lastig vind. Maar ik ben nog hartstikke jong en het komt vast goed! Ik vind het onwijs stoer dat jij een omslag durft te maken. You go girl!
  Denise onlangs geplaatst…Mijn opleiding: Maatschappelijk Werk en DienstverleningMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ik vind het ook niet gemakkelijk, je kiest eenmaal zo snel uit gemak dat wat voor de hand ligt. Maar het loont wel, als het maar bij je past :) Wij komen er wel ;)

 21. Kim

  Haha, mijn kast ligt ook vol met jasjes. Ik heb wel een stoere kledingstijl maar soms kan het ook onwijs vrouwelijk zijn met jurkjes en hoge hakken.
  Kim onlangs geplaatst…Kleding tips voor kleine vrouwenMy Profile

 22. Ik ga van classy chique tot baggy boyfriend look. Ik ben net een kameleon.

  Ik heb de mooiste classy items (al zeg ik het zelf) tot aan de meest gescheurde baggy boyfriend jeans (mijn moeder heeft er een hekel aan).

  Mijn kinderen scheuren de gaten vaak nog verder open ;-)
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Binnenkijken bij….mij! Casa di NesrinMy Profile

 23. Lisa

  Ik ga toch voor stijlvol. Ik zou liever een outfit aan hebben wat minder comfy is en heel verzorgd dan iets wat heel comfy is, maar niet zo mooi. Vaak zijn Franse vrouwen het voorbeeld voor de perfecte kledingkast, maar zo te horen kunnen Italiaanses er ook wat van.

  Ik hou van classy, girly kleding.
  Lisa onlangs geplaatst…Sieraden van Happy Armcandy + winactieMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ja de Franse vrouwen komen ook graag heel stijlvol voor de dag, je hebt helemaal gelijk! Superleuk om je reactie te lezen, dankjewel voor het delen!

 24. lonneke

  Hi lieve Dagmar,

  Allereerst wil ik even zeggen dat ik je blog gewoon zo ontzettend tof vind! Je onderscheidt je echt van de rest door je leuke persoonlijkheid en toffe onderwerpen en schrijfstijl. Lekker zo doorgaan, jij komt er wel!

  En goed artikel weer! Interessant om soms na te denken over je kledingstijl en wat je wilt uitstralen. Ik heb de neiging om vaak voor comfy te gaan. Niets mis met een leuke trui natuurlijk maar af en toe iets meer van je vrouwelijke kant laten zien is inderdaad niet verkeerd. Zet me aan het denken, thanks girl!

  Liefs Lonneke
  lonneke onlangs geplaatst…Bloggen combineren met school?!My Profile

 25. Ik omschrijf mijn stijl als braaf (veel te braaf) en ga vaak voor veilig. Maar je hebt gelijk, het mag ook best een beetje opvallen. Dus ik denk dat ik met je mee ga doen deze lente/zomer. Kleding op de schop!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Remember the time…My Profile

 26. Emma

  Wat een leuke post! Kleding heeft altijd mijn interesse, zelf heb ik echt van alles in m’n kast hangen. Mixen en matchen is zo leuk haha. En blazers kun je ook wat vrouwelijker maken met een rokje en hakken! :)
  X Emma
  Emma onlangs geplaatst…Outfit | Roses are redMy Profile

 27. Xaviera

  Leuk dat je zo geïnspireerd bent door de fashion in Milaan! Ik vind ontzettend veel verschillende stijlen erg leuk, van heel classy tot stoer en alles wat er tussenin zit. Maar de stijl die het beste bij mij past is de hippie/bohemian stijl! :) Omdat ik heel veel thuis zit graag ik, helaas, meestal gewoon hele comfortabele kleding. Het voelt altijd een beetje onnodig om mij heel leuk aan te kleden als ik toch binnen zit. Maar kleding kan ook veel doen voor je gevoel dus eigenlijk zou ik er meer moeite voor moeten doen!
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #6My Profile

 28. Wow, wat een hoop blazers heb jij haha :) Je zegt ook wel heel leerzame dingen in je post, ik ben heel erg benieuwd naar je vernieuwde kast!! Ik vind het zelf heel moeilijk om mijn eigen stijl te omschrijven. Ik ben ook een tijdje geleden een beetje gaan veranderen: vroeger droeg ik voornamelijk rokjes en jurkjes, maar nu draag ik steeds meer jeans, comfortabele kleding en basic items, maar ik probeer het wel te combineren met een apart item, iets met een printje, of een gaaf vintage ding. Een hele omschrijving, haha!

  ♥♥♥ Saskia
  Saskia | Former Parades onlangs geplaatst…LuipaardenkindMy Profile

 29. Manon

  Helemaal mee eens, ik heb tijdens mijn studie ook veel blazers gekocht waar ik nu niets meer mee doe, zo zonde. Als ik met mijn moeder ga winkelen vinden we soms hetzelfde leuk maar dan vraag ik altijd “voor jou of voor mij” haha want mijn moeder kan soms iets leuk vinden voor mij maar niet voor zichzelf en andersom, dus als ik denk ja leuk (voor mijn moeder) koop ik het niet :)
  Manon onlangs geplaatst…Fashion Friday: mijn H&M jurkjeMy Profile

 30. Sofie

  Ik had een soortgelijke ervaring in Parijs. Daar hebben de vrouwen zulk mooi verzorgd haar. Ik heb toen meteen bij thuiskomst m’n haar gepermanent en geverfd.

  Vorig jaar rond deze tijd kwam ik als verrassing op tv en sindsdien ben ik sowieso veel verzorgder, omdat je nooit weet of er nog eens een cameraploeg in je woonkamer staat ;-)
  Sofie onlangs geplaatst…Waarom iedereen Linda de Mol haatMy Profile

 31. Esmée

  Heel erg mooi geschreven! Soms denk ik ook dat ik me net wat mooier zou willen kleden, maar ik ben ook iemand die liever de trein haalt, dan langzamer moet lopen omdat ik hakken aan heb bijvoorbeeld. Gelukkig heb je ook hele mooie outfits zonder hakken, en daarmee probeer ik nu te experimenteren. Ik zou mijn kledingstijl omschrijven als fashionable chique, op een chique manier, maar toch af en toe met sneakers of laarzen zonder hak. x
  Esmée onlangs geplaatst…20 redenen om in bed te blijven liggenMy Profile

 32. Anna

  Momenteel ben ik ook aan het switchen.. Van zeer simpel naar een beetje stoerder haha! Mooi artikel Dagmar! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…Moomin ChildhoodMy Profile

 33. Ben heel benieuwd hoe jij je in je stijl gaat ontwikkelen! Zou leuk zijn om dit ook op je blog te kunnen volgen.

  Mijn kledingstijl is nogal een allegaartje, haha. Van netjes naar stoer naar eigenwijs, het kan allemaal ;)
  Styling Note onlangs geplaatst…Diary | Insta Moments 11#My Profile

 34. Linda

  In Milaan viel het mij ook op dat zelfs de oma’s er prachtig uit zien en dat hun kleinkinderen graag arm in arm met ze oer straat lopen. Geen rollator, maar wel een mooie designer tas om de arm en fancy schoenen aan. Ik denk dat wij Nederlanders onze nuchtere cultuur iets te serieus nemen en iets vaker ‘out of the box’ mogen denken. Ik heb ik vaak wel gedaan, ben er ook wel een aantal keer op aangekeken (want doe maar lekker normaal) en dat heeft mij qua kledingkast gemaakt tot wie ik nu ben. Wat een prachtige en leerzame trip heb je gemaakt, en succes met jou kledingkast jou eigen maken!
  Linda onlangs geplaatst…MAC Viva Glam Lipstick by Miley Cyrus & Five shades of pinkMy Profile

 35. Nadia

  Wat een leuk artikel. Ik droeg eerst ook veel blazers, omdat ze inderdaad netjes eruit zien en prima te combineren zijn. Nu heb ik er nog 4, een zwarte, witte, blauw/paarse en een blauw/witte. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ze nu in afgestudeerd ben bijna niet meer aantrek hahaha.
  Nadia onlangs geplaatst…Take care of your lips – BlistexMy Profile

 36. Lifetimes

  Ik viel bijna van mijn stoel toen ik las dat je meer dan 50 blazers hebt! Wat ontzettend veel. Dit stuk is wel ontzettend herkenbaar. Bij mij gaat het vaak in fases. De ene week doe ik erg mijn best om leuke outfits uit te zoeken, terwijl ik een andere week alleen maar zwarte broeken gecombineerd met een vest en een sjaal draag. Daar moet verandering in komen!! Xx

 37. Mijn kledingstijlswitch ontstond op mijn 17e. Ik was op zoek naar wie ik was en wat ik nou eigenlijk leuk vond en probeerde tot aan mijn 17e van alles uit. Daarna was ik me ervan bewust dat ik de alternatieve stijl van jongs af aan al erg interessant vond. De zus van een basisschool vriendinnetje was gothic en ik keek erg tegen haar op. Haar verven, dat deden mijn zussen ook en dus begon ik met een blauwe lok. Heb inmiddels al ruim een jaar mijn hele haar zwart. Ik was al wat meer zwart gaan dragen en dat werd in dat jaar alleen nog maar meer. Inmiddels is mijn garderobe genoeg uitgebreid om af te komen van die kleding die al een aantal jaar onaangeroerd in mijn kast ligt. Ik ben blij met hoe ik geworden ben, want als ik me vergelijk met een aantal jaren geleden oogde ik veel onzekerder en zo voelde ik me ook en nu voel ik mezelf en wat zekerder. Mijn stijl trekt dan misschien wel aandacht van mensen, maar dat vind ik juist een boost geven :)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Gekeken film: Into The WoodsMy Profile

 38. Els

  Ik heb dit ook pas gedaan want ik liep Na mijn tweede kind er echt als een slons bij vond ik nu gewoon lekker vrouwelijk. Ben benieuwd naar je veranderingen
  Els onlangs geplaatst…woordslinger, hellofresh en ziekteMy Profile

 39. Mathilde

  Ik heb geen vast kledingstijl, maar ik haal uit de kast waar ik zin in heb. Als het maar kleurrijk is. Ik kan niet op hakken lopen, maar ben dol op mijn Dr. Martens (ik heb 6 paar). Kan ook erg goed onder een kort rokje. En weet ik tenminste zeker dat de hond mij niet omver trekt ;-)

  Veel plezier met het zoeken naar een kledingstijl. En lekker aantrekken waar je je goed bij voelt!

Geef een antwoord

CommentLuv badge