Blog

Mijn kledingstijl gaat op de schop!

IMG_6155
Milaan was niet alleen een onvergetelijke ervaring, ik heb er ook heel veel mogen leren en dat in een relatief korte tijd. Mijn kledingstijl gaat op de schop, het klinkt lekker drastisch maar ik heb echt veel geleerd tijdens deze reis. Zo overwon ik mijn angst om te vliegen (het zal eenmaal nooit mijn hobby worden), weet ik dat ik mijzelf kan redden in een vreemde stad waar ik de taal niet versta en heb ik anders naar fashion leren kijken door de ervaring die Yana en Pauline van Promiss met mij deelden. Daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor. Van het spotten van trends tot het beoordelen van kwaliteit en kleuren; mijn ogen zijn geopend. Ik wil mijn kledingstijl zelfs veranderen! De stijlvolle en verzorgd Italiaanse vrouwen hebben veel indruk gemaakt…  

De Italiaanse vrouwen
Toen ik zelf door de straten van Milaan liep in de avond en werd omringd door prachtige architectuur van gebouwen en de mooiste etalages van winkels, viel het mij gelijk op. Milaan zit vol stijl, natuurlijk wordt het de modestad genoemd en daar was ik van op de hoogte, maar het voelen terwijl je er loopt… Dát had ik niet verwacht. En dan heb ik het nog niet over de Italiaanse vrouwen gehad. Mijn eerste indruk? Zo verzorgd, vrouwelijk en stralend! Ik keek mijn ogen uit, dat wil ik ook!

Mijn kledingstijl
Als je naar mijn kledingkast kijkt, dan schrik je denk ik van de hoeveelheid blazers. Het zijn er meer dan vijftig (!) en dat is toch wel echt een indrukwekkend aantal. We moesten er dagelijks representatief uitzien tijdens mijn studie en een blazer combineerde makkelijk, maar was ook toegankelijk voor de hele dag. Ik was soms al vroeg weg van huis en in de avond laat weer thuis, omdat ik meerdere studies tegelijkertijd volgde. Dan was een blazer wel lekker praktisch en comfy, maar ook goed te combineren. En daar hoorden ook makkelijke laarsjes en schoenen bij, want ik moest soms sprintjes trekken van de ene kant van Amsterdam (inclusief metro, trein en bus op een dag) naar de andere kant en weer terug om als een soort Hermelien van Harry Potter mijn roosters te matchen, maar dan zonder handige zandloper… Het draaide om representatief, praktisch en comfy.

Vrouwelijker en stralend
Maar dat praktische mag er stiekem wel af hoor. Toen ik een keer in de trein zat, hoorde ik twee buitenlanders over de Nederlandse vrouw praten. De vergelijking werd gemaakt dat wanneer je een Nederlandse man en vrouw naast elkaar zou zetten en alleen de achterkant zou zien, je soms niet eens kunt onderscheiden wie wie is. En dat kwam binnen! Het raakte mij echt, want wie fietsen er of het nu regent, sneeuwt of stormt (met of zonder kids) naar werk, school en alle andere verplichtingen? En toch is dit geen excuus eigenlijk, want Italiaanse mama’s zouden ook makkelijk voor praktisch kunnen kiezen omdat het veel tijd kan schelen en efficiënter is… Lastig! Wat ik wel zeker weet, is dat ik het anders wil én ga doen. Misschien lukt het niet gelijk, maar ik wil wel bewuster voor de dag komen en het mag inderdaad vrouwelijker en meer jong!

Fashiontips
Hoe ik dit ga aanpakken is een goede vraag. Pauline gaf mij de tip om bij een aankoop mijzelf af te vragen of ik dit item over tien jaar ook zou dragen. En antwoord ik met ‘ja’ dan moet ik mijzelf afvragen of ik dat wel wil. Hoe ziet mijn situatie er over tien jaar uit? Je bent maar één keer jong en je hoeft niet altijd voor veilig te kiezen. En daar had ze een goed punt, ik antwoordde voorheen áltijd met ja, want ik wou niets liever dan volwassen overkomen. Maar nu bén ik volwassen en het hoeft toch niet altijd standaard en volgens de regels? Want fashion is juist lekker creatief aan de slag gaan, mixen en matchen! En out of the box is toegestaan, niets is te gek! Vind je bijvoorbeeld een printje of kleur mooi? Denk dat niet in lastig-te-combineren-termen maar ga ervoor!

Fashion is fun! 
Kleding hangt niet in je kast om alleen ‘handig’ en ‘draagbaar’ te zijn, maar het mag af en toe lekker speels zijn of juist opvallen heb ik geleerd. Ik heb een prachtige garderobe waar ik enkele basics aan toe zal voegen om het vrouwelijke dagelijks makkelijker toe te kunnen passen. Inhoudelijk zal er misschien geen drastische verandering plaatsvinden, maar het is maar net hoe je het combineert en jezelf presenteert. Zo doet een glossje op de lippen al wonderen voor je gezicht, verzorgde nagels maken je eerste indruk helemaal af en een kwalitatief mooie schoen maakt van je outfit een feestje. Fashion hoeft niet duur te zijn, als je maar plezier hebt met wat je draagt. Dan straal je vanzelf! Echte beauty komt van binnenuit!

FullSizeRender (3)

Hoe omschrijf jij graag je kledingstijl?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.