Blog

Mijn garderobe is weer lenteproof! Ben je klaar voor zonnige dagen?

Mijn favoriete seizoen is begonnen en we genieten volop van de stralende lentedagen. Na een koude start, voelt het eindelijk als lente. Ik zou gisteren een uurtje naar de volkstuin gaan, maar ik ben uiteindelijk drie uur later thuisgekomen. Heerlijk om in een t-shirt aan de slag te kunnen, terwijl vogeltjes fluiten en de geuren van bloemen je tegemoet komen. Het bewonderen van bloesem blijft magisch! De fruitbomen staan in bloei en dat is echt een feestje. Ik krijg altijd zin in een flinke voorjaarsschoonmaak rond deze tijd en ook de garderobe wordt onder de loep genomen. Niet alleen die van mijzelf overigens, ook die van de kids en mijn man kreeg een upgrade. We kiezen niet langer voor kwantiteit, maar voor kwaliteit. Ook maken we bewuste keuzes wat we écht nodig hebben en focussen we ons op wat er al is. Mijn garderobe is weer lenteproof, lees je mee?

Het nieuwe (mode)seizoen

Het was even wennen om te shoppen op afspraak, maar het is gelukt. Ik heb eindelijk de juiste broeken die niet langer afzakken en héérlijke loungewear. Zulke zachte materialen heb ik niet eerder gevoeld; ik wil er eigenlijk in wonen. Maar ook voor representatieve momenten kan ik weer leuke outfits dragen en daar ben ik hartstikke blij mee. Van de juiste sokken tot toffe shirts, een rokje, jurken van OTTO en mooie broeken; ik ben klaar voor het nieuwe (mode)seizoen! Zelfs broeken met wijde pijpen zijn toegevoegd aan mijn collectie; helemaal volgens de laatste trends.

Bewuste keuzes maken

We shoppen niet vaak, maar als we nieuwe kledingstukken toevoegen aan de garderobe dan doen we dit erg bewust. We kijken eerst wat er écht nodig is en wat we graag willen dragen, waardoor we zeker weten dat we het nieuwe item met plezier aantrekken. Daarbij letten we op de kwaliteit, zodat we er extra lang van kunnen genieten. De kinderen dragen veel tweedehands kleding en we geven ook graag kleding door die nog geschikt is om nieuw leven in te blazen. Per seizoen kijken we wat er nodig is om de garderobes aan te vullen. Op deze manier voorkomen we miskopen en liggen de kasten vol met kleding die we graag dragen.

Hoe een droger toch duurzame impact creëert voor ons gezin

Het scheelt ook dat we sinds kort een droger hebben. Ik had eigenlijk niet verwacht dat een droger bij zou kunnen dragen aan duurzame keuzes. Misschien had ik zelfs gedacht dat het andersom zou zijn en we onze voetafdruk daarmee juist groter zouden maken. Toch is het tegendeel waar. Ik kocht voor ‘ons droger-tijdperk’ bijvoorbeeld veel rompertjes, slaapzakken en shirtjes voor Simon. Nu het dezelfde dag gewassen en droog kan zijn heb ik al die items niet langer nodig. Het drogen op een rekje kostte behoorlijk wat tijd (zeker in de winter was het na dagen soms nog niet helemaal droog) en na het drogen is het zelfs zachter dan zacht. Ik ben fan! Eindelijk hangt de hele zolder niet langer vol met natte kledingstukken, wat een verademing!

Lenteproof

Lucas mocht een nieuwe zomerjas uitkiezen voor zichzelf en voor Simon. Ook waren wat shirtjes handig en de zwembroeken mochten ook niet ontbreken op de shoppinglist. In de lente kan het soms verrassend warm worden en dan willen we natuurlijk wel kunnen genieten van een badje met de kids. Zodoende hebben we alles in huis gehaald om te ontspannen tijdens de lentedagen. We (be)leven graag buiten waardoor we bij de eerste zonnestralen al in de tuin of het park te vinden zijn. Die nieuwe jassen zijn dan onmisbaar! Ook Jordy heb ik verrast met een upgrade van zijn garderobe. Nieuwe, witte sneakers en een mooie trui maken zijn outfits voortaan compleet!

We zijn helemaal klaar voor de warmere, zonnige dagen en genieten volop van ons favoriete seizoen! Ben jij ook lenteproof?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.