Blog

Mijn favoriete seizoen is aangebroken!

bloesem by dagmar valerie

Na lang aftellen en uitkijken naar bloesem, kan ik nu eindelijk genieten van mijn favoriete seizoen: de lente! De dagen worden lichter, warmer en kleurrijker. Waar je ook buiten kijkt, je ziet de natuur ontwaken en zin hebben om te groeien. In de lente staat groei centraal en wat kan ik daar ontzettend van genieten. Als je Lucas vraagt waar ik blij van word, dan zegt hij meteen ‘bloesem!’ en daar heeft hij gelijk in. Ik hóu van fruitbomen en mijn achtertuin staat er vol mee. Dat we de komende weken mogen genieten van een bloemenzee maakt mij intens gelukkig. En dat bloesem mag transformeren in vruchten die je later dit jaar kunt oogsten; het is zo’n magisch proces. La la la lente! Ik ga het hebben over mijn favorieten van dit seizoen!

Fris het voorjaar in

Lekker zonder jas naar buiten, zonnestralen vangen, in de tuin aan de slag in mijn favoriete trui met ‘Mon Chéri’ erop om de planten, bomen en bloemen te verzorgen. De kids genieten van lieveheersbeestjes zoeken, vlinders bewonderen, spelen in de zandbak, fietsen en stoepkrijten. Ik kan mijn geluk niet op. De ramen en deuren staan wagenwijd open, de voorjaarsschoonmaak is een feit, de kamerplanten hebben zelfs een uitstapje om buiten in het zonnetje te worden afgespoeld en we worden omringd door groen. Wat hou ik toch van de lente! We gaan ook graag naar de kinderboerderij (aanrader, want de lammetjes zijn geboren) of naar het strand om uit te waaien. Dat kan heerlijk met deze temperaturen!by dagmar valerie mon cheri trui my jewellery

Nieuwe energie

In de lente voel ik nieuwe energie om aan de slag te gaan met projecten waar ik blij van word. Zo lanceer ik dit seizoen een online groeiprogramma voor ondernemers en ben ik gestart als eindredacteur van Ouders.nl. Echt een eer om dit platform kleur te mogen geven en ik ben trots dat we maandelijks 600.000 jonge ouders mogen inspireren en informeren over het ouderschap. Over groeiprojecten gesproken, ik verheug mij ontzettend op het nieuwe moestuinseizoen waarbij de fruitbomen centraal staan én er lekker veel groentes en fruitstruiken in de tuin worden geplaatst. Van frambozen en bosbessenstruiken tot onwijs veel aardbeienplanten (een vrolijke mix aan varianten). Het wordt een heerlijke, eetbare tuin waar je de komende maanden altijd iets kunt snacken. Ook mogen mooie bloemen niet ontbreken, zodat insecten hier ook hun feestje mogen vieren. Het is elk jaar puzzelen vanwege de ruimte, want er wordt in de zomer natuurlijk ook gepicknickt op het gras, gebarbecued en er komt een badje voor de kids in de tuin. De zwembroekjes voor de boys én mijn nieuwe bikini zijn al onderweg! Net als korte broekjes voor de jongens en speelse, zomerse jurkjes en mooie tops voor mij om te mixen en te matchen tijdens de warmste dagen van het jaar. Een mooie zonnebril om het compleet te maken en de nieuwste Golden Gate sneakers in de tint Sand. Ik ben er helemaal verliefd op!

Tijd in de natuur

In de lente schommelen de temperaturen en daarom is een fijne tussenjas een aanrader. Ik heb inmiddels de perfecte tussenjas gevonden in een beige tint. Ook luchtige blousejes draag ik graag in combinatie met een vlotte denim met sneakers of sandalen. Lekker naar de stad, tijdens een (thuis)werkdag of naar het park met de kids; deze look past altijd! Een stijlvolle crossbody tas en je bent ready to go. In de lente verheug ik mij extra op de tijd in de natuur. Lekker met het gezin naar het bos of het strand is waar we het liefste zijn. We gaan binnenkort naar Texel, Zandvoort en wandelen (of fietsen) over de Veluwe. Kwintelooijen vinden de kinderen ook fantastisch, want daar heb je een leuke klimberg. Het is redelijk bij ons in de buurt, waardoor het een gezellig uitstapje is en de kinderen zich er uren kunnen vermaken. Een aanrader!

Verwonderen en bewonderen

Ook vinden we het heel erg leuk om met de kinderen musea te bezoeken. We hebben allemaal een Museumkaart waardoor we daar ook regelmatig te vinden zijn. Het Spoorwegmuseum (o.a. met het theater en ritje in de trein) en Militair museum in Soest vinden de jongens altijd erg indrukwekkend. Simon is dol op het Nijntje museum, daar gaan we graag met de bus naartoe en tijdens deze rit kijkt hij ook al zijn ogen uit. Ik deel binnenkort een handig artikel met onze favoriete musea, want als je een kind hebt in de leeftijd van Lucas dan kan Nemo ook al een aanrader zijn. Net als Aviodrome, kasteel De Haar en Paleis op de Dam. Zelf kom ik helemaal tot rust in het Rijksmuseum. Alleen al het gebouw maakt mij blij, laat staan de mooie kunstwerken. Binnenkort ga ik dus zeker een dagje naar Amsterdam om zelf kunst te bewonderen en er op mijn gemakje te eten. En ben je in Amsterdam met kinderen? Dan is het echt heel erg leuk om de toerist uit te hangen en eens in een rondvaartboot te stappen. Zo bewonder je de stad vanaf een ander perspectief!

Genoeg leuks te beleven in de lente! Ik hoop dat je een stralend seizoen tegemoet mag gaan en je uitkijkt naar mooie momenten die op je pad komen. Geniet van licht, liefde en warmte!

Veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.