Blog

Mijn autumn wishlist – Warme tinten, cozy truien en stijlvolle jurkjes

kledingstijl dagmar valerie

De herfst is in volle gang en tijdens wandelingen knisperen de blaadjes onder de schoenen. Het wordt sneller donker en de eerste warme kopjes met chocolademelk zijn opgedronken. Ik vind de herfst een heel mooi seizoen, vooral de kleuren zijn ongelooflijk mooi. De natuur maakt letterlijk ruimte voor nieuw leven door zich terug te trekken en dit proces vind ik prachtig om te zien. De avondluchten zijn een indrukwekkend spektakel en het heeft iets gezelligs in huis om weer de kaarsjes te laten branden. Deze herfst geniet ik ook volop van de zwangerschap en om mijn garderobe aan te vullen, benoem ik graag handige items die de komende periode vast goed van pas komen. Ik deel mijn autumn wishlist met jou, lees je mee?

Een nieuwe zonnebril

Bij dit item dat al erg lang op mijn wishlist stond, kan ik nu een vinkje zetten. Ik vond het een heel fijn idee om een nieuwe zonnebril te hebben voorzien van bruine tinten met subtiele gouden details. Dat is gelukt en ik ben er zo blij mee! Het montuur is echt een plaatje en ik heb de zonnebril standaard in mijn tas zitten, omdat de zon bijvoorbeeld tijdens het autorijden laag kan hangen en zorgt voor onveilige situaties. Dan kan je maar beter een mooie zonnebril binnen handbereik hebben, zodat je je weer volledig kunt focussen op de weg. Ik vind warme tinten erg goed bij mijn haarkleur en huid staan, maar het sluit ook perfect aan bij de herfsttinten die je nu in de winkels aantreft. Wat dat betreft is het echt mijn lucky seizoen en zie ik de mooiste kledingkleuren passeren. Vooral cognac, okergeel, beige en koper vind ik prachtig en draag ik met veel plezier.

Bruine cowboylaarzen met rits

Als ik dan toch een droompaarschoenen mag noemen, dan staan de cowboylaarzen op mijn verlanglijstje. Een paar jaar geleden heb ik deze gehad en die heb ik werkelijk stukgelopen totdat de schoenen bijna uit elkaar vielen. Ik riep elk jaar ‘toch nog even dit seizoen meepakken op deze laarzen’ en Jord vond het allang tijd om van de – inmiddels afgetrapte – cowboylaarzen afscheid te nemen. Het lijkt mij daarom fantastisch om weer bruine cowboylaarzen te hebben die goed te combineren zijn bij mijn outfits. Ik draag voornamelijk mijn eigen kleding en heb geen specifieke zwangerschapsoutfits geshopt. Op twee zwangerschapsbroeken na hoop ik – net als bij Lucas toentertijd – deze periode door te kunnen komen met mijn eigen kleding. Zo kan ik makkelijker mijn eigen stijl doorvoeren en hoef ik niet onnodig veel te shoppen. Ik combineer bijvoorbeeld een zwangerschapsbroek met een shirtje en blazer of een vest; dat gaat hartstikke goed. Ook zijn veel jurkjes van stretchmaterialen, met wat leuke accessoires maak je de outfit gemakkelijk compleet of je nu zwanger bent of niet.

Ik laat mij graag verrassen…

Het lijkt mij ook geweldig om mijzelf te laten verrassen met nieuwe items die mijn stijl versterken. Daardoor hoef ik niet zelf te shoppen, maar kan ik de nieuwe kleding wel met veel plezier dragen. Niet dat ik veel nodig heb, maar een verfrissende aanvulling is altijd welkom. Ik heb dit nog niet eerder gedaan, maar het lijkt mij echt geweldig om bijvoorbeeld door vriendinnen items te laten uitzoeken (aan de hand van wat richtlijnen uiteraard) en te kijken waarmee zij komen. Of om eens met een personal stylist te overleggen wat goed aansluit bij mij. Soms kan professioneel advies erg verhelderend werken, waardoor je je weer extra leuk en stijlvol kunt kleden. Met advies op het gebied van kleurtinten, vormen en materialen kom je vast al een heel eind! De optie om een Zalon stylist te vertellen over mijn stijl, zodat hij of zij vervolgens op basis van mijn suggesties kleding kan selecteren voor mijn perfecte herfstoutfits spreekt mij erg aan. Gaaf toch om je op deze manier te laten verrassen met een toffe box met kledingstukken die je rustig thuis kunt passen? Yes, deze verrassende ervaring staat zeker op mijn wishlist! Mocht het nu niet handig zijn vanwege de zwangerschap, dan ga ik deze beleving zeker voor de zomer uitproberen.

Comfortabele truien van zachte materialen

Ik kan wonen in comfortabele truien van zachte materialen. En dan graag in de kleur cognac of okergeel met streepjes; alleen al het idee vind ik geweldig. Ik bedenk mij net dat ik nog kleding voor het najaar op zolder heb liggen, ik ga gauw even switchen met de zomerse items in mijn kledingkast. Wie weet tref ik dan nog heerlijke truien en vesten aan die ik tijdens de vorige herfst heb gedragen. Dan voelt het net als shoppen, maar dan in je eigen kledingkast!

Stijlvolle jurkjes voor het najaar

Van jurkjes kan ik er nooit genoeg hebben. Eerder had ik een blazerverslaving, maar dat is nu overgewaaid naar de kledingcategorie jurkjes. Deze combineer ik graag met een lekker vestje en vlotte schoenen zodat het vrouwelijk, stijlvol maar toch comfortabel blijft. Gezien het tweede trimester is aangebroken is dat wel echt een must. Ik vind het ook zo grappig dat Lucas meteen uit zichzelf met complimenten strooit als ik een jurkje aan heb: ‘Mama, wat zie je er mooi uit!’. Haha alleen al daarom zou ik toch elke dag een jurkje willen dragen?!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat er op mijn autumn wishlist staat. Dit keer niet veel items, omdat ik met de zwangerschap eenmaal minder graag kleding shop. Ik wil voor de langere termijn kledingstukken aan mijn garderobe toevoegen, waardoor ik meer waarde hecht aan kwaliteit, de juiste kleuren en vormen die aansluiten bij mijn figuur. Hoe mijn kledingstijl is veranderd kun je hier lezen. Daarom lijkt het mij extra leuk om eens geadviseerd te worden door een personal stylist, dan kunnen die tips meteen toegepast worden! Ik verheug mij op deze mooie herfstdagen en ik hoop dat we het zonnetje veel zullen blijven zien, zodat we die heerlijke wandelingen kunnen blijven maken. Paddenstoelen spotten, het kabouterpad ontdekken, eikeltjes verzamelen en die heerlijke dennengeur inademen; ik vind het een feestje!

Wat staat er op jouw autumn wishlist? Moet je nog jouw garderobe aanvullen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.